Rektörün isyaný:Yemediðim küfür kalmadý...

Ýnternet adresi ve cep telefonuna çirkin ifadelerle dolu mesajlar yaðdýrýldýðýný belirten Öztürk, “Bu küfürlere muhatap olmama neden olanlarý Allah’a havale ediyorum” dedi.

Ýþitmediðim küfür kalmadý
Erdoðan’ýn “Rektör çýkýyor, darbe çaðrýsý yapýyor. Kimsin sen ya, önce yerini bil” sözleriyle eleþtirdiði Rektör Öztürk, Baþbakan’ýn açýklamalarýnýn gazetelerde yayýnlanmasýnýn ardýndan aðýr küfür ve hakaretlere maruz kaldýðýný söyledi

Baþbakan Recep Tayyip Erdoðan’ýn “Rektör çýkýyor, darbe çaðrýsý yapýyor. Kimsin sen ya, önce yerini bil. Otur oturduðun yerde” sözleriyle eleþtirdiði Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk, yazýlý bir açýklama yayýnladý. Rektör Öztürk, açýklamasýnýn ilk bölümünde, “Bugün Gazetesi’nin 18 Ocak 2008 tarihli nüshasýnda yer verilen hakkýmdaki ’Rektör Paþa’dan Orduya saygýsýzlýk’ baþlýklý haber, Sayýn Baþbakan Erdoðan’ýn 19 Ocak’ta partisinin bir toplantýsýnda söz konusu habere dayalý olarak sarfettiði sözler, Sayýn Baþbakan’ýn bu sözlerinin 20 Ocak’ta basýn yayýn organlarýnda ’Otur yerine Rektör Paþa’, ’Sen kimsin ya otur yerine’ þeklinde yer almasý ve bütün haber, yorum ve beyanlardan sonra þahsým ve ailem hakkýnda bu yaþýma kadar iþitmediðim aðýr küfürlerin ve hakaret içeren ifadelerin internet adresime ve cep telefonuma gelmesi sonrasýnda aþaðýdaki hususlarýn kamuoyu ile paylaþýlmasý zarureti hasýl olmuþtur” dedi.

Hukuksal bir görevdir
Rektör Öztürk’ün maddeler halindeki açýklamasýnda yer alan bazý ifadeler þöyle: “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bir vatandaþý olmakla iftihar ederim. Mustafa Kemal’in açtýðý, ilke ve inkýlaplarýnýn aydýnlattýðý yolda ilerlemek, kurum ve kiþi olarak hem hukuksal görevim hem de kiþisel ülkümdür. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunuyum. Uzmanlýk alaným uluslararasý iliþkiler. Tarafýmdan orduya ne saygýsýzlýk yapýlmýþ ne de darbe çaðrýsýnda bulunulmuþtur. Bu yönde ne bir beyanatým ne de bir açýklamam olmuþtur. Orduya saygýsýzlýk ve darbe çýðýrtkanlýðý yaptýðýmý yazanlar ve söyleyenler; yaklaþýk 65 gün önce kaleme almýþ, internet ortamýnda yayýnlamýþ ve kiþisel web sayfama koymuþ olduðum Ortadoðu’da Oyunun yeni Adý: Sünni Cephe baþlýklý yazýmdan, bunlarý kendileri yorum yoluyla çýkarmýþlardýr. Yani haber ve yorumlara konu olan ifade ve beyanlar bana ait deðildir. Bunlar sahiplerine aittir. Rektör olmam, uzmanlýk alanýmdan kopacaðým anlamýna gelmez.

Sýradan memur deðiliz

Rektörlerin kendi uzmanlýk alanlarýnda fikir üretmeleri, görüþlerini açýklamalarý ve bunlarý kamuoyu ile paylaþmalarý, hukuken yasak olmadýðý gibi tam tersine bunlarý yapmak öðretim üyelerinin evrensel, toplumsal ve hukuksal görevidir.” Rektör Öztürk, açýklamasýnýn devamýnda da þu görüþlere yer verdi: “Rektörü sýradan bir devlet memuru olarak gören ve gösteren anlayýþa katýlmam mümkün deðildir. Rektörlük görevine 10. Cumhurbaþkaný Ahmet Necdet Sezer tarafýndan atandým ve 23 Mayýs 2007’de görevime baþladým. Kurucu Rektör olarak bu görevimi 8 aydýr yürütmekteyim. Yeni kurulmuþ bir üniversitedeki olaðan güçlüklere raðmen, bize tevdi edilen görevi pozitif hukukun çizdiði sýnýrlar içinde, en iyi þekilde yerine getirme gayreti içinde olduðumuzu, yurt içinden ve dýþýndan izleyen tarafsýz gözler teslim eder. Bu vesileyle benim ve ailem hakkýnda aðýza alýnmadýk küfürleri edenleri ve bu küfürlere muhatap olmama neden olanlarý, þu aþamada kamuoyunun bilgisine, vicdanýna ve Allah’a havale ediyorum. Tarafýma yapýlan hasmane saldýrýnýn gerçekte bunlarý yapanlarýn kendilerine yapýlmýþ olduðunu kabul ediyorum. ’Kim ne yaparsa kendisine yapar’, Ne mutlu Türküm diyene.”

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Öztürk, hakaret içeren ifadelerin cep telefonuna ve internet adresine gönderildiðini belirtti.

Alýntý...