Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
2 sonuçtan 1 ile 2 arası

Konu: AB: “IP Kişisel Bilgidir”

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #1

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart AB: “IP Kişisel Bilgidir”

    AB Grubu’na başkanlık eden Almanya’dan veri güvenliği komisyon üyesi Peter Scharr; Google, Yahoo ve Microsoft gibi arama motoru hizmeti veren firmaların Avrupa Birliği Kişisel Haklar kurallarına uyumu konusunda bir rapor hazırlıyor.

    Scharr’a göre, eğer herhangi biri IP’sinden belirlenebiliyorsa, bunun kişisel bilgi olarak değerlendirilmesi gerekiyor. Scharr’ın görüşü, Google’ın IP adreslerinin kişilerin değil bilgisayarların belirleyicisidir iddiasıyla ters düşüyor.

    IP adreslerinin kişisel bilgi olarak değerlendirilmesinin özellikle arama motorlarını etkileyeceği belirtiliyor. 30 yıl boyunca, çerezlerle, kişilerin internet kullanımını kaydeden Google geçen sene bu süreyi 18 aya indirmişti. Google, depolanan IP adreslerinin son 2 hanesini kullandığını iddia etse de, EPIC’den (Electronic Privacy Information Center) avukatlar, bu kadar kombinasyonla bunun anlamsız olduğuna işaret ediyorlar. Google ise, kişisel bilgi toplayan tüm firmaların pelesengi; “Daha iyi servis vermek için”e sığınıyor.

  2. #2

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    bence doğru bir karar....

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •