REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0

Sonuçlar: Hastanelerdeki Hizmetlerden Memnunmusunuz?

Katılımcı sayısı
1068. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Evet

331 30.99%
  • Hayır

737 69.01%
Sayfa 13/18 İlkİlk ... 3456789101112131415161718 SonSon
179 sonuçtan 121 ile 130 arası

Konu: Hastanelerdeki Hizmetlerden Memnunmusunuz?

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bizim köyde adam kalp kirizi geçiriyordu özel haztahaneye kaldırdık ve iki iğne yaptı dizlerin üstüne iki iğnenin tutarı :tam 2 ytl (2 milyar) gelde öde....daha diğer masaraflar hariç ve gende adam vefat etti...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Ben Sİgortali Bİrİ Olarak Memnun DeĞİlİm. Allah DÜŞÜrmesİn Ama Ben Yillardan Berİ Hastaneye Gİtmİyorum. He Çocuklarim KÜÇÜkken Hastalaniyorlardi Şİmdİlİk Çok ŞÜkÜr İyİler. Ama Hasta Olduklari Zaman Da Kizilaya Gİdİyordum. Daha Öncelerİ De Özel Hastanelere Verİyorduk Paralari.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bu devlete bizmuhtacız halk olarak. ama vu devletin yöneticileri bu halka sadece seçim zamanı muhtaçlar. onun dışında zilimize basan yok... birde semt olarak mahalle muhtarlarına çok iş düşüyor. mahalle sakinleri için deli gibi koşturan muhtarlar var. ama bazılarıda yatmaktan başka bişi yapmıyor. o kadar çok haasta yardıma muhtaç insan varki. kimse hastaneye gidemiyor. ki gitsede parası yok yine bi yerde tıkanıyor kalıyor..

Kısacası sadece hastanelerdede bitmiyor bu işin sıkıntısı.. her yonden devlet yöneticilerine dayanıyor

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Konu Guzel Secilmistir Benim Fikrim Hastanelerimizdeki Kosullar Iyi Vede Kotu Olusu Her Fikre Gore Haklilar Para Varsa Saglik Vardir Yinede Allah Ne Yoklugunu Aratsin Nede Hastalanmayi Tum Insanligin Saglikli Olmasini Diliyorum

Kullanıcı Bilgi Menüsü

özel hastaneler paralı olduğu için devlet hastanelerinden daha iyi ilği alaka gösteriyor.devlet hastanesinde muaneye gittiğimde ''neyin var şikayetin ne.Şu ilaçları kullan hadi yallah'' der gibi mumele ediyorlar.konuyla ilğili doktorun muayenehanesine gidince işler değişiyor .bir dahaki gittiğinde kendi özel hastasıymış gibi ilğileniyor.ama yinede kendi muayenehanesindeki kadra değil.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Bir hastahaneye en son 7 yıl önce gittim ondan memnundum, o zamandan beri (bundan 4 yıl önce) sadece 1 kez sağlık ocağına gittim ondan da memnun kaldım.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

hastalerdeki doktorlar para için insan sağliğini boş veriyorlar paran yok bakımda yok
    Konu Admin tarafından (28-01-2008 Saat 01:40 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

aile hekimliği sistemi Almanya gibi gelişkin ülkelerde bile zaman zaman pürüz çıkaran bir sistem...bu ayrı...onun haricinde rekor oy oranı alan hükümetin bu oy oranına ulaşmasındaki en önemli faktör olan özel sağlık kuruluşlarının devreye sokulması resmi hastaneler üzerindeki yükü bayaa bi hafifletti...doğruya doğru.....şu andaki iktidara pozitif bakmasam bile bu iktidarın en pozitif işi bu bence...üstelik bir hastanın devlet hastanesine gittiğindeki devlete maliyeti,özel sağlık kuruluşunu tercih ettiğindeki maliyetinden % 70 daha pahalıdır...keşke devlet olarak sağlığa daha büyük bütçe ayrılabilse ve özel kurumlara ve devlet hastanelerine daha iyi para ödense de,hem insanlar cebinden öyle yada böyle para ödemek zorunda kalmaz hemde kalite daha yüksek olur...selametle

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı bulletfromhell Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    aile hekimliği sistemi Almanya gibi gelişkin ülkelerde bile zaman zaman pürüz çıkaran bir sistem...bu ayrı...onun haricinde rekor oy oranı alan hükümetin bu oy oranına ulaşmasındaki en önemli faktör olan özel sağlık kuruluşlarının devreye sokulması resmi hastaneler üzerindeki yükü bayaa bi hafifletti...doğruya doğru.....şu andaki iktidara pozitif bakmasam bile bu iktidarın en pozitif işi bu bence...üstelik bir hastanın devlet hastanesine gittiğindeki devlete maliyeti,özel sağlık kuruluşunu tercih ettiğindeki maliyetinden % 70 daha pahalıdır...keşke devlet olarak sağlığa daha büyük bütçe ayrılabilse ve özel kurumlara ve devlet hastanelerine daha iyi para ödense de,hem insanlar cebinden öyle yada böyle para ödemek zorunda kalmaz hemde kalite daha yüksek olur...selametle
    devlet sağlık sektörüne para neden ayırır? zaten hastaneler gerek ssk dan gerekse milletin bizzat cebinden ödediği paralarla bir gelir elde etmiyormu? hemde bence karlı bir gelir.
    bu gelir ile alet edevat ve personel kalitesini de yükselte bilir öyle değilmi?
    yani devletin ayıracağı paradan hariç kendileride ne yapılması gerekiyorsa yapamazmı? illa devletin katkıda bulunmasımı gerek?
    bilmediğim için soruyorum. yoksa devlet ödemesin diye değil. selametle...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı osmann Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    devlet sağlık sektörüne para neden ayırır? zaten hastaneler gerek ssk dan gerekse milletin bizzat cebinden ödediği paralarla bir gelir elde etmiyormu? hemde bence karlı bir gelir.
    bu gelir ile alet edevat ve personel kalitesini de yükselte bilir öyle değilmi?
    yani devletin ayıracağı paradan hariç kendileride ne yapılması gerekiyorsa yapamazmı? illa devletin katkıda bulunmasımı gerek?
    bilmediğim için soruyorum. yoksa devlet ödemesin diye değil. selametle...
    cevabını şöyle vereyim...dünyanın her yerinde sağlık işi parayla olur..ilaç,techizat,personel gideri vs...yani sağlık = Para dır...ters gelebilir bi çoğunuza ancak dünyanın gerçeği budur...benim söylediğim açık ve net...yıllık bütçesinin % 1'ini sağlık hizmetine ayıran bir ülkede sağlıktan yada sağlık kalitesinden bahsedilemez...çok bişey değil...bu bütçe 3 katına çıksa yani ülke bütçesinin % 3 ü sağlığa ayrılsa her tedavi ve her hizmet tavan yapar....mesele budur...bahsettiğiniz döner sermaye sisteminde de olması gereken şey döner sermaye giderlerinin % 80'inin hastaneye harcanması,kalan % 20 nin doktor ve diğer sağlık personeline dağıtılmasıdır...ancak ülkemizde sistem maalesef öyle yürümüyor...özellikle üniversite hastaneleri trilyonlar düzeyinde döner sermaye kazanırken bir bakıyorsunuzki alet edevat,techizat bakımından dökülüyor...neden??çünkü üniversite yönetimleri kişilere ödenen yüzdeleri % 20'ye çekmeye çalıştıklarında öğretim üyelerinin 'bırakır giderim ha' tehdididyle karşı karşıya kalıyorlar..dolayısıylada döner sermayenin tamamına yakını öğretim üyeleri ve diğer sağlık personeline şahsi kazanç olarak yansıyor...techizat dökülmüş kimin umurunda...bu iş tamamen özellikle üniversite hastanelerinde ticarete dönmüş...diğer hastanelerdede klinik şefleri kapalı devre tezgahı kurmuş ceplerini dolduruyorlar...olay budur..selametle
    Konu bulletfromhell tarafından (28-01-2008 Saat 22:33 ) değiştirilmiştir.

Sayfa 13/18 İlkİlk ... 3456789101112131415161718 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri