Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
2 sonuçtan 1 ile 2 arasý

Konu: Üniversitey'e Giriþ Sýnavý Deðiþiyor...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Üniversitey'e Giriþ Sýnavý Deðiþiyor...

2008 ÖSS hakkýnda neler biliyorsunuz...

Milli Eðitim Bakanlýðý'nýn yeni ÖSS modeline göre 10, 11 ve 12'nci sýnýflarda yapýlacak olgunlaþma sýnavýyla, üniversitelere öðrenci alýnacak.

ÖSS'ye yeni model
    Üniversiteye giriþ, aþama aþama olacak. Milli Eðitim Bakanlýðý'nýn yeni modeline göre 10, 11 ve 12'inci sýnýf sonlarýnda 'Olgunlaþma Sýnavý' adý altýnda merkezi sýnav yapýlacak....

Türk Eðitim Derneði (TED) 80'inci kuruluþ yýldönümü nedeniyle Uluslararasý Eðitim Forumu düzenlendi. Forum'un açýlýþýnda konuþan Milli Eðitim Bakaný Hüseyin Çelik, ünivresiteye giriþ sýnavý için Seviye Belirleme Sýnavý gibi bir model önerdi. Bakan Çelik, "Lisede ortaöðretim kurumlarýndan üniversiteye geçerken de 'Ya bana öðrettiðiniz gibi bana soru sorun ya da bana sorduðunuz gibi öðretin' sistemini baþta yükseköðretim kurumu olmak üzere birçok kuruluþla iþbirliði yaparak çözeceðiz" diye konuþtu.

PUANLARIN YÜZDE 25'Ý ÖSS'YE EKLENECEK
    Yeni modele göre 10, 11 ve 12'inci sýnýf sonlarýnda temel derslerden Seviye Belirleme Sýnavý gibi merkezi sýnav yapýlacak. Yeni sistem oturana kadar ÖSS devam edecek. Bu sýnavlardan alýnan puanlarýn yüzde 25'i, ÖSS'den alýnan puanýn yüzde 75'i ile bir yükseköðretim programýna baþvuru yapýlacak. Bu sistemle meslek lisesi öðrencilerine ayrý sýnav yapýlarak, kendi alanlarýnda yükseköðretime girmelerine olanak saðlanacak.

Ensonhaber
    (Takvim)

Kullanýcý Bilgi Menüsü

ahmet hatayýn nereseinden sin sen....

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri