arkadaşlar bu aynen şuna benziyor..biri bir cadde üzerinde lokanta açmış.siz de ayda 5-10 defa lokantanın önünden geçiyorsunuz.o ay en son geçişinizde lokanta sahibi siz oradan geçerken önünüzü kesiyor ve size 20 ytl borç çıkartıyor...siz adama yaw kardeşim ben senin lokantana hiç uğramadım hiç yemek yemedim ki......bana ne hizmet verdin de beni 20 ytl borçlu çıkartıyorsunuz desenizde çare yok.adam,her ay lokantanın önünden geçiyorsunuz bu yüzden 20 ytl borcunuz var deyip alacak sizden parayı......telekomdaki sabit ücret saçmalığı da aynen buna benziyor.telefonu hem aramaya hem aranmaya kapattığınız halde bile sabit ücret devam ediyor hem de açma ve kapatma ücretini de üzerine ekleyerek..mahkemeler bu saçmalığı nasıl görmezler anlaşılır gibi değil.
ayrıca telekom devlete vergi mi veriyor sanki.özel iletişim vergisini abonelerinden alıyor onu devlete veriyor.yani telekom ettiği kar üzerinden vergi vermiyor.diyelim 10ytl tutarında konuşma yapmışım.bu 10ytl nin belli bir oranını devlete vergi olararak vermelidir.2ytl tutarında konuştu isem 2ytl den ne kadar vergi çıkar onun vergisini vermelidir.ama böyle değil.vergiyi ayrıca yüklüyor vatandaşa.
Yer imleri