Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 3/3 İlkİlk 123
26 sonuçtan 21 ile 26 arası

Konu: Oylama öncesi bir kez daha uyardı

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Nur suresinin 30 ve 31. ci ayetlerinde hanım kardeşlerimize türban takması buyrulduğu diye düşünen arkadaşlarımız aşağıda bu ayetleri okusunlar. O ayetlerde türbandan bahsedilmemektedir;

30.Mü'minlere söyle: "Gözlerini (harama çevirmekten) kaçındırsınlar ve ırzlarını korusunlar. Bu, onlar için daha temizdir. Gerçekten Allah, yaptıklarından haberdardır
    31.Mü'min kadınlara da söyle: "Gözlerini (harama çevirmekten) kaçındırsınlar ve ırzlarını korusunlar; süslerini açığa vurmasınlar, ancak kendiliğinden görüneni hariç. Baş örtülerini, yakalarının üstünü (kapatacak şekilde) koysunlar. Süslerini, kendi kocalarından ya da babalarından ya da oğullarından ya da kocalarının oğullarından ya da kendi kardeşlerinden ya da kardeşlerinin oğullarından ya da kız kardeşlerinin oğullarından ya da kendi kadınlarından ya da sağ ellerinin altında bulunanlardan ya da kadına ihtiyacı olmayan (arzusuz veya iktidarsız) hizmetçilerden ya da kadınların henüz mahrem yerlerini tanımayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizledikleri süsleri bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Hep birlikte Allah'a tevbe edin ey mü'minler, umulur ki felah bulursunuz."

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Ellerine sağlık Turan kardeş. Ben yazacaktım, sen, benden önce davranmışsın. Şunuda hatırlatayım bu arkadaşlara; eğer bu vb. surelerin iniş sebebini bilmiyorlarsa onuda açıklarım burda. Hem de bbizzat gözlerimle görüp şahit olduğum olaylarla. Yoksa sizler alemi saf, herkesi kör mü sanıyorsunuz.
    Herkese iyi ve seviyeli tartışmalar.
    Saygılar.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı emmi Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Ellerine sağlık Turan kardeş. Ben yazacaktım, sen, benden önce davranmışsın. Şunuda hatırlatayım bu arkadaşlara; eğer bu vb. surelerin iniş sebebini bilmiyorlarsa onuda açıklarım burda. Hem de bbizzat gözlerimle görüp şahit olduğum olaylarla. Yoksa sizler alemi saf, herkesi kör mü sanıyorsunuz.
    Herkese iyi ve seviyeli tartışmalar.
    Saygılar.
    kısa keseceğim. alim değilim. bu tür konuları fetva makamında olanların konuşması gerekir. malum hassas konu. internetten de bakarak teyit ettim.
    sizde teyit ediniz. dinimizin kaynağı kuran ve hadistir. emmi ayet ismi yazmış.
    bir iki hadiste ben yazayım. internetten aldım.
    isteyen google' a örtünme hadis yazıp bakabilir.
    Hz. Peygamber (s.a.v) örtünme ile ilgili âyetlerin tefsirini yapmış ve onların nasıl uygulanacağını göstermiştir. Bu konuda çeşitli hadisler vardır. Biz ikisini nakledeceğiz:

Hz. Âişe (r.ah) anlatır:

Bir gün Hz. Ebû Bekir’in kızı Esmâ ince bir elbise ile Resûlullah'ın (s.a.s) huzuruna girmişti, Hz. Peygamber ondan yüz çevirdi ve şöyle buyurdu:

"Ey Esmâ! Kadın erginlik çağına ulaşınca onun şu yüzü ve elleri hariç diğer yerlerinin görülmesi helâl değildir." Ebû Davud, Libâs, 31.

Diğer bir hadiste şöyle buyrulmuştur:

"Allah Teâlâ erginlik çağına girmiş bir kadının namazını başörtüsüz kabul etmez." Ebû Davud, Salât, 84.

uzatmaya gerek yok. (bana göre) vatanda benim millette...
    ben buna iman etmişim.
    selametle...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Dedik ya türban bahane. Amaç farklı onu söyleyemiyorlar bir türlü. Gerçi onu da söyleyecekler. İranlı bir yazarın anlattıkları tüyler ürpertici. İnşallah o günlere gelmeyiz. Birisi kalkıp ta masaya yumruğunu vurur. Bu laik cumhuriyetin vefası için gerekli.
    "Efendiler ve Ey Millet,İyi Biliniz ki Türkiye Cumhuriyeti Şeyhler, Dervişler, Müritler ve Meczuplar Memleketi Olamaz." Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı Bilgi Menüsü

en son ne zaman camii ye ibadet için gittiğimi hatırlamıyorum ama....özgürlük,özgürlük,özgürlük

Kullanıcı Bilgi Menüsü

şuraya bak hele neler düşünülüyor neler arkadaşım çelik halatları çekenlere söylediğin lafları bi ölç tart bakalım senin resmen darbe çığırtkanlığının darbe yapılsın isteklerişnin yanın da kaç santigram kalacak hayret bişey yaw arkadaşlar bu ülkenin vatandaşları yüzlerce yıldır müslümandır ve hep öle kalacaktır birileri kısa bi süreli değişiklik yapmıştır bu değişiklik tekrar düzeltilecek ve bu millet aslına dönecektir kıyamet saatinin yaklaştığı bu dönemlerde insanlığın önderi tekrar bu yüce TÜRK milleti olacaktır (İnşaALLAH) Kemal Turan kardeşim istersen türban la eşanlam taşıyan bütün kelimeler ve bunların herbirinin bütün dillerdeki karşılığıda zikredilseydi bu ayetlerin içinde başka açık ve net birebir tutan kelimelerle anlatılan şeylerden bahsedilmesini istediğin yada diğer bi anlamı ile kullanılan ayetler varmı onlarıda yaz bi müfessir çıkar elbet sana cevap verecek selam ve dua ile
    Konu trtamer tarafından (08-02-2008 Saat 19:03 ) değiştirilmiştir.

Sayfa 3/3 İlkİlk 123

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri