Alıntı emmi Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
Ellerine sağlık Turan kardeş. Ben yazacaktım, sen, benden önce davranmışsın. Şunuda hatırlatayım bu arkadaşlara; eğer bu vb. surelerin iniş sebebini bilmiyorlarsa onuda açıklarım burda. Hem de bbizzat gözlerimle görüp şahit olduğum olaylarla. Yoksa sizler alemi saf, herkesi kör mü sanıyorsunuz.
Herkese iyi ve seviyeli tartışmalar.
Saygılar.
kısa keseceğim. alim değilim. bu tür konuları fetva makamında olanların konuşması gerekir. malum hassas konu. internetten de bakarak teyit ettim.
sizde teyit ediniz. dinimizin kaynağı kuran ve hadistir. emmi ayet ismi yazmış.
bir iki hadiste ben yazayım. internetten aldım.
isteyen google' a örtünme hadis yazıp bakabilir.
Hz. Peygamber (s.a.v) örtünme ile ilgili âyetlerin tefsirini yapmış ve onların nasıl uygulanacağını göstermiştir. Bu konuda çeşitli hadisler vardır. Biz ikisini nakledeceğiz:

Hz. Âişe (r.ah) anlatır:

Bir gün Hz. Ebû Bekir’in kızı Esmâ ince bir elbise ile Resûlullah'ın (s.a.s) huzuruna girmişti, Hz. Peygamber ondan yüz çevirdi ve şöyle buyurdu:

"Ey Esmâ! Kadın erginlik çağına ulaşınca onun şu yüzü ve elleri hariç diğer yerlerinin görülmesi helâl değildir." Ebû Davud, Libâs, 31.

Diğer bir hadiste şöyle buyrulmuştur:

"Allah Teâlâ erginlik çağına girmiş bir kadının namazını başörtüsüz kabul etmez." Ebû Davud, Salât, 84.

uzatmaya gerek yok. (bana göre) vatanda benim millette...
ben buna iman etmişim.
selametle...