REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
6 sonuçtan 1 ile 6 arası

Konu: O genci idamdan sizler kurtardınız

  1. #1

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart O genci idamdan sizler kurtardınız

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.

    İDAM EDİLMEYECEK

    Kampanyalar sonuç verdi. Afganistan yetkilileri, "Said Pervez Kambas idam edilmeyecek" dedi.
    Afganistan’da internetten kadın hakları ile ilgili bir raporu indirip dağıtan gazetecilik öğrencisi genç Said Pervez Kambas, İslamcı mahkeme tarafından ölüme mahkum edildi. İngiliz The Independent gazetesi serbest bırakılması için kampanya başlattı. Ardından hurriyet.com.tr benzer kampanyasıyla, 23 yaşındaki gazetecilik öğrencisini idamdan kurtarmak için bir kampanya başlattı. /_newsimages/4930839.jpg

    Kambas'a destek çığ gibi büyüdü. Hurriyet.com.tr üzerinden BM ve Dışişleri'ne 500 bin imza gönderildi. Birleşmiş Milletler, İnsan Hakları grupları, gazeteciler ve Batılı diplomatlar duruma engel olmak ve gencin serbest bırakılması konusunda Karzai hükümetini uyardı. Dünyanın birçok yerinde genç öğrenciyi kurtarmak için kadınlar yürüyüşler düzeledi. Ve sonunda umut ışığı doğdu.

    Afganistan hükümet yetkilileri Independent gazetesine "Said Pervez Kambas idam edilmeyecek. Yargı süreci yeniden işleyecek" açıklamasını yaptılar. Medya ve ifade özgürlüğü konuları yetki kapsamında bulunan Afganistan Kültür Bakanlığı yetkililerinden Necip Manalay açıklamasında "Kambas'ın hayatı için endişelenmiyorum. Afgan hukukunun bu idamı önlemek için gerekli you bulacağundan eminim" dedi.

    BM OLAYLA YAKINDAN İLGİLENİYOR

    Kambas'ın kurtarılması için açılan kampanyaların Birleşmiş Milletler'e de yönlendirilmesi üzerine konuya el atan BM İnsan Hakları sorumlusu Louise Arbor, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai'nin ofisinin, kampanyalar kapsamında yapılan "Durdurun bu idamı" mesajlarıyla dolup taştığını öğrendiğini söylarken "Devlet Başkanı Karzai artık olayla yakından ilgileniyor" dedi.

    Afganistan'da Devlet Başkanı idam mahkumlarını affederek kurtarabiliyor. Ancak Karzai bu konuda affa yanaşmıyor. Siyasi gözlemcilere göre Karzai, son zamanda ülkede güçlenen aşırı dinci aşiretleri kızdırmamaya çalışıyor ve kararı mahkemeye bırakıyor. Ancak Evrensel İnsan Hakları Beyannamesi'nin kabul edildiği Afganistan'da, internetten kadın hakları raporu indirip dağıtmayaı idam cezası verilmesi, ulaslararası platformlarda kabul edilemez.

    YARGI SÜRECİ YENİDEN BAŞLAYACAK

    Olayla yakından ilgilenen İngiltere'nin gölge Dışişleri Bakanı William Hague "Dilerim bundan sonra Afganistan'da hiç kimse böyle bir şeyle karşı karşıya kalmaz" dedi.

    Savunması alınmayan, avukat bulundurmayan ve mahkemede sadece 3 dakikalık bir yargılama sonucunda idama mahkum olan Said Pervez Kambas'ın davası yeniden başlayacak. Ancak bu kez cezasının idam olmayacak.

  2. #2

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Demek faydamız oldu .ne mutlu bıze...

  3. #3

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Böyle insanları idam etme gibi zihniyetten kurtulmalıyız dünya sözde medenileşiyor . Ne medeniyetleşme

  4. #4

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    bunun gibi olaylar bize atatürk2ümüzün kurduğu laik-modern cumhuriyetimizin kıymetini iyi bilmemiz gerektiğini hatırlatıyor.

  5. #5

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    kardeşimize geçmiş olsun

  6. #6

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    evet sevindik. batı idam edilmesin diye bastırmış. ne güzel....
    medeni ab. çağdaş ab. muasır medeniyet derecesine yükselmiş ab...
    apo cu ab. pkk cı ab. barzanici ab...
    ne çelişki....

    not: harbi harbi çocuğa sevindim. kimse yanlış anlamasın...ama ab nin parmağı olan herşeye şüphe ile yaklaşıyorum. kesin bir çıkarı vardır...
    selametle...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •