REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0

Sonuçlar: Türkiye'de açıklanan enflasyon verilerine inanıyor musunuz?

Katılımcı sayısı
764. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • EVET

107 14.01%
  • HAYIR

657 85.99%
Sayfa 3/9 İlkİlk 123456789 SonSon
84 sonuçtan 21 ile 30 arası

Konu: Türkiye'de açıklanan enflasyon verilerine inanıyor musunuz?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

ne alkası var milleti kandırıyorlar :46:

Kullanıcı Bilgi Menüsü

kendilerinden başka birde halka sorsunlar enflasyonun kaç olduğunu

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı bulletfromhell Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    usta sizin fikrinizde olanların sayısı az değil...ancak bahsettiğiniz fikir 80 lerde ve 90 ların başında uygulandı...enflasyon 80 li rakamlardaydı,piyasada dönen likit miktarı çok fazlaydı...ancak o model 94 ekonomik krizi ve 99 daki görünmez krizden sonra tamamen terkedildi ve bugünkü modele geçildi...bugünkü modelde sıkıntı yaşamamak için tek yol var...üretim,yatırım ve istihdam...diyeceksinizki bu dediğin 3 şey her sistem için gerekli,..doğrudur ancak bu sistemde elde olan sınırlı 3 alternatiftir...başka çözüm seçeneği yok....selametle

ssana katılıyorum üstad ama şimdi ki uygulanan enflasyon politikasında yapılan olay üretim yatırım istihdam üçlüsünü kullanmak yerine piyasadki parayı çekmekle çözülmeye çalışılıyor şöyle ki:memura, emekliye ,işçiye zam verilmiyor maaşlarında hal böyle olunca ister istemez herkes harcama bütçesinde bir kısıtlamaya gitmek zorunda kalıyor ve haliyle mal satamayan esnaf ise fiyatları geri çekmek zorunda kalıyo aslında bu gerçek enflasyonun düşmesi anlamına gelmez çünkü denemesi bedava 2 ay maaşlara zam yapılsın bak o zaman arz talep dengesi nasıl değişecek ve piyasadaki aşırı hareketlilik hemen fiyatların yükselmesiyle enflasyonun da artışına sebebp olacak o yüzden bu politikayı daha iyi gözden geçirmesi lazım ekonomiyi yönetenlerin

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı Serkan Yılmaz Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Ne olursa olsun ben inanmıyorum kendimden biliyorum enflasyon düşecegine giderek artıyor beyaz esya fiyatları düşmüş bundan millete ne hergun bizim halkımız esya yimiyorki bir ekmek olmuş kaç para elektrike zam gelecek diyorlar vs vs hiç konusamadıgımız bir ev teline 10 ytl sabit ucret öduyoruz bumu enflasyon düştügü
    aslında ortada olan şey çok komik gelebilir ancak basit bi kelime oyunundan ibarettir...enflasyon dediğimiz şeyin sözlük anlamı şudur ; bir şeyin haddinden fazla olması ve değerinin azalmasıdır....bu tanıma bakarak istatistik kurumunun verileri doğru denilebilir...çünkü şu an piyasada dönen Türk parası miktarı çok az...dolayısıyla döviz ve diğer yatırım araçlarına talepte haliyle düşük...ne oluyor bu durumda??? Türk lirası döviz ve diğer şeylerin karşısında sanal olarak değerli duruma geçiyor...çünkü piyasada -yani halkın cebinde- para az...dolayısıylada talep çok az...eğer ül***i yönetenler piyasayı rahatlatacak hamleler yapsalar -mesela para basmak gibi- işte o zaman görürüz enflasyonun ve faizin gerçek değerini...tahminen 2001 deki kara günleri mumla ararız...e peki bu bir kadermidir??şimdiki durum böyle,az önce bahsettiğim 80-90 lı yıllardaki serbest ekonominin getirisi 2 büyük kriz...ne yapılması gerekir peki???üretim,istihdam ve yatırım...başka çıkış yok...selametle

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı bulletfromhell Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    aslında ortada olan şey çok komik gelebilir ancak basit bi kelime oyunundan ibarettir...enflasyon dediğimiz şeyin sözlük anlamı şudur ; bir şeyin haddinden fazla olması ve değerinin azalmasıdır....bu tanıma bakarak istatistik kurumunun verileri doğru denilebilir...çünkü şu an piyasada dönen Türk parası miktarı çok az...dolayısıyla döviz ve diğer yatırım araçlarına talepte haliyle düşük...ne oluyor bu durumda??? Türk lirası döviz ve diğer şeylerin karşısında sanal olarak değerli duruma geçiyor...çünkü piyasada -yani halkın cebinde- para az...dolayısıylada talep çok az...eğer ül***i yönetenler piyasayı rahatlatacak hamleler yapsalar -mesela para basmak gibi- işte o zaman görürüz enflasyonun ve faizin gerçek değerini...tahminen 2001 deki kara günleri mumla ararız...e peki bu bir kadermidir??şimdiki durum böyle,az önce bahsettiğim 80-90 lı yıllardaki serbest ekonominin getirisi 2 büyük kriz...ne yapılması gerekir peki???üretim,istihdam ve yatırım...başka çıkış yok...selametle

Kullanıcı Bilgi Menüsü

enflasyon değerlendirmesinde scooter ı bile koymuşlar. Millet sanki her gün scotter alıyor. Benzine bakalım. Geçen sene benzinin litresi 2.65 YTL ken şimdi 3.14 YTL. Ekmek 30 Ykr idi şimdi 40 Ykr. Bumudur enflasyonun düşük olması. Ya biz başka bir ülkede yaşıyoruz, Yada değerlendirme yapanlar Norveç kriterlerini ale alıyorlar... Neyse allahım hepimize yardımcı olsun

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı umuter Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    ssana katılıyorum üstad ama şimdi ki uygulanan enflasyon politikasında yapılan olay üretim yatırım istihdam üçlüsünü kullanmak yerine piyasadki parayı çekmekle çözülmeye çalışılıyor şöyle ki:memura, emekliye ,işçiye zam verilmiyor maaşlarında hal böyle olunca ister istemez herkes harcama bütçesinde bir kısıtlamaya gitmek zorunda kalıyor ve haliyle mal satamayan esnaf ise fiyatları geri çekmek zorunda kalıyo aslında bu gerçek enflasyonun düşmesi anlamına gelmez çünkü denemesi bedava 2 ay maaşlara zam yapılsın bak o zaman arz talep dengesi nasıl değişecek ve piyasadaki aşırı hareketlilik hemen fiyatların yükselmesiyle enflasyonun da artışına sebebp olacak o yüzden bu politikayı daha iyi gözden geçirmesi lazım ekonomiyi yönetenlerin
    e zaten sıkıntı orada...herkes palyatif tedbirlerle günü ve kendini kurtarma çabasında...işte o yüzden ,tekrar rahmetle anıyorum, Atatürk bu ül***e gelmiş tek liderdir...ülke kocaman 2 tane savaştan çıkmış,elde yok avuçta yok,bunlara rağmen kesin ve kalıcı kararlar alarak 10 küsur yılda bu ülkenin altyapısını baştan aşağı kurdurmuştur..sadece alt yapı değil yapılan birçok yatırım var o günlerde..yabancı sermayeye ihtiyaç duymadan,kimseye el açmadan banka bile kurulmuş o günlerde...o zamanki iktisadi şartlar bugünkülerle kıyaslanamayacak ölçüde dibe vurmuş,sıfırı tüketmişken bunlar yapılmış...büyük işleri büyük insanlar başarır....

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Bu ahayat pahalılık ortamında verilen rakamlara hiç inanası gelmiyor

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Şu evet diyen 16 kişiyi merak ediyorum.Ya herhalde sırça köşklerde oturuyorlar ya Türkiyede yaşamıyorlar yada partizanca davranıyorlar.Fikirlerini söylemek gibi bir medeni cesaret gösterselerde onlarıda anlasak.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

enflasyonu(AK)göstermeye çalışıyorlar.malesef kap kara.dükkan kiralarımızı ödeyemiyoruzzzzzz.

Sayfa 3/9 İlkİlk 123456789 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri