Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
Sayfa 2/3 ÝlkÝlk 123 SonSon
22 sonuçtan 11 ile 20 arasý

Konu: Baþörtüsü özgürlüðü manþetlerde!

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý leeveent Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Atatürk'ün devrimlerini silmeye yada deðiþtirmeye kimsenin gücü yetmez ! Türkiye laiktir ve sonsuza dek de laik kalacaktýr ! Türban siyasidir ! Baþörtüsü ve türbaný karýþtýrmayýn ! Türban üniformadýr ! Türk insaný baþörtü takar , türban deðil ! Malum partiler þimdilik gazýnýzý çýkarýn ! Çünkü Anayasa mahkemesi ve yüksek yargý türbana izin vermeyecek ! Atatürk'e ve onun devrimlerine Türk'seniz saygý gösterin ! Atatürk'ü Allah bize gönderdi ! Kýymetini bilelim ! Dýþ güçlerin oyununa gelmeyelim !

Sen hic merak etdinmi Atamiz nicin durup dururken Laikligi getirdi?
    Laiklik bildigin gibi hiristiyan ülkelerinden cikdi ne osmanli nede Cumuriyetimizin üzerinde hocalarin etkisi vardi osmanli saten halifelik vardi isteseydi bütün müslümanlari yönetirdi.
    Atamizin bu gücü nicin kulanmadi biliyormusun?
    Atamizin hepimiz degerini bilmeliyiz ilk önce ülkemizi kurtardi
    Atamiz bizi cahillikden kurtarmaya calisdi ama ne yazik ki hala cahiliz
    insanlar sirf arapca okuyordu islamiyeti hic bilmeden ezbere bunu degistirdi ama unutmiyalim atamizin islamiyete verdigi degeri.
    Simdi bazi insanlar tuturmus türban siyasi allah askina neyi savunuyorlar ben simdi kot pantol giyniyorum amerika yanlimisiyim gecelim bu sacma fikirleri.
    Laiklik ebediyetecek var olacak insallah
    ülkemizin de en büyük tehli***i ümmetcilikde vede vatan hayinlerinde görüyorum

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý mesud Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Sen hic merak etdinmi Atamiz nicin durup dururken Laikligi getirdi?
    Laiklik bildigin gibi hiristiyan ülkelerinden cikdi ne osmanli nede Cumuriyetimizin üzerinde hocalarin etkisi vardi osmanli saten halifelik vardi isteseydi bütün müslümanlari yönetirdi.
    Atamizin bu gücü nicin kulanmadi biliyormusun?
    Atamizin hepimiz degerini bilmeliyiz ilk önce ülkemizi kurtardi
    Atamiz bizi cahillikden kurtarmaya calisdi ama ne yazik ki hala cahiliz
    insanlar sirf arapca okuyordu islamiyeti hic bilmeden ezbere bunu degistirdi ama unutmiyalim atamizin islamiyete verdigi degeri.
    Simdi bazi insanlar tuturmus türban siyasi allah askina neyi savunuyorlar ben simdi kot pantol giyniyorum amerika yanlimisiyim gecelim bu sacma fikirleri.
    Laiklik ebediyetecek var olacak insallah
    ülkemizin de en büyük tehli***i ümmetcilikde vede vatan hayinlerinde görüyorum
    kardeþim atamýz bu ül***i tek baþýna kurtarmadý ikincisi biz cahimiydikki bizi cahillikten kurtardý osmanlý 625 sene dünyaya hükmetti 625 sene dünyaya hükmeden bir ulusun devamý nasýl cahil olur bir þey bilmeden saçma saçma cevap yazma aç tarih oku biraz

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Ve arkasý gelecek daha neler isteyecekler. Kamu alanlarý ve ardýndan orta öðretim ve ilköðretim ondan sonra Ýran sokaklarda baþörtüsü olmayanlar kýrbaçlanacak. Bir kez daha söylüyorum Niçin Kurtardýn Bu Ül***i Atam? Ne güzel Ýngiliz Ýtalyan Yunan emperyaistlerine uþaklýk edecektik. Böyle iyi mi oldu? Bütün kalelerin bir bir elden gidiyor. Halkýn çoðunluðu diye Senin Emanetin Þanlý Türk Ordusu da sessiz uykuda. Neredesin Sarý Saçlým Mavi Gözlüm Yine Gel Samsundan Yine Gel. BU ülkenin bir Ulusal Kurtuluþa daha ihtiyacý var. Bu ül***i kurtaran þehitler sizleri affetmeyecek.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

baþörtüsü ve türban bana türban kelimesi itci geliyor kelme olara medyaya bakýyorum baþörtüsü kelimesini kullanmýyor türban diyor
    sonuç ortada
    annelerimizin baþý örtülü kýz kardeþlerimizin baþý örtülü yani 2008 yýlýnda uðraþýlan þeye bakýn
    býraksýnlar herkes özgür olsun yaw

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý pencere77 Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    bence isteyen baþörtüsüyle gitsin isteyen baþý açýk.zorlama olmamasý gerek.illaki baþý açýk olsun diye.sonuçta kiþinin kendi inancý
    Aynen katýlýyorum ayrýca eklemek gerekirse "basörtüsü dinin bir gerekcesi olduðu Nur Suresi 31.ci Ayet ve Efendimiz (s.a.v)in sahih hadislerinde sabitlenmiþtir. Dinde zorlama olmadýðý gibi herkes ister basörtüsünü takar ister takmaz. Ama takmak isteyene de müdahale edilemez. Eger baþörtü takana müdahale etmek doðru bi davranýþsa o zaman baþörtü takmayan kiþilere de zorla baþörtüsü taktýrmaya zorlamak o da bir doðru davranýþtýr."

Kullanýcý Bilgi Menüsü

ATATÜRK'TEN MATERYALISTLERE CEVAPLAR

"Türk milleti dindar olmalýdýr yani, bütün sadeliðiyle dindar olmalýdýr demek istiyorum. Bizzat hakikate nasýl inanýyorsam buna da öyle inanýyorum... Din þuura muhalif, ilerlemeye engel hiçbir þey ihtiva etmiyor." (Maurice Perno ile yaptýðý ropörtaj 11 Þubat 1924 (Atatürk'le Konuþmalar, Cumhuriyet Gazetesi eki, s. 111)

"Bizim dinimiz en tabi ve makul dindir ve ancak bundan dolayýdýr ki son din olmuþtur. Bir dine tabii olmasi için akla, fenne, ilme ve mantýða uygun olmasý lazýmdýr. Bizim dinimiz bunlara tamamen uygundur." (Atatürk'ün S.D. II, 1923, s. 127)

"Ey Arkadaþlar! Tanrý birdir, büyüktür- Adalet-i ilahiye, O’nun tecellilerine bakarak diyebiliriz ki, insanlar iki sýnýfta, iki devrede mütalaa olunabilir, ilk devir insanlýðýn çocukluk ve gençlik devridir. Ikinci devir, insanligin kemal (olgunluk ) devridir."

"Ey millet! Allah birdir, sani, büyüktür. Allah’iýn selameti, atifeti ve hayrý üzerinize olsun. Peygamberimiz Efendimiz Hazretleri, Cenab-ý Hak tarafýndan insanlara dini hakikatleri tebliðe memur ve resul olmuþtur. Koyduðu esas kanunlar cümlemizce malumdur ki Kur’ani azimüssandaki husustur. Ýnsanlara feyz ruhu vermiþ olan dinimiz son dindir, temel dindir. Çünkü dinimiz akla mantýða hakikate tamamen uyuyor. Eðer akli mantýða, hakikate uymamýþ olsaydý bununla diðer ilahi ve tabi kanunlar arasýnda aykýrýlýklar olmalý gerekirdi. Çünkü bütün kanunlarý yapan Cenab-ý Haktýr." (Atatürk'ün 7 Þubat 1923 tarihinde Balýkesir'de Zaðanos Paþa Camii'nde vermiþ olduðu hutbeden bir bölümdür.)

"Din vardýr ve lazýmdýr. Temeli çok saðlam bir dinimiz var malzemesi iyi. Fakat bina uzun asýrlardýr ihmale uðramýþ. Harçlar döküldükçe yeni harç yapýp binayi takviye etmek lüzumu hissedilmemiþ. Aksine olarak birçok yabancý unsur (tefsirler, hurafeler gibi) binayý fazla hýrpalamýþ. Bugün bu binaya dokunulamaz, tamir de edilemez. Ancak zamanla çatlaklar derinleþerek ve saðlam temeller üzerinde yeni bir bina kurmak lüzumu hasýl olacaktýr."

Kullanýcý Bilgi Menüsü

yusufcuk niye ayni fikiri Fatih Sultan Mehmet icin demiyorsun.yada Osman gazi icin kendimizi kandirmiyalim.Cahiliz nedenini aciklayim osmanli nicin batdi?
    Simdi bak insanlar sokaga cikiyor laiklik diye sor onlara laiklik ne demek sana dogru cevap veremezler simdi müslümanlara soralim islamiyet nedir inan bana tam söyliyemezler namazda okudugumuz dualari anlamini bilmeyiz kadinlarin cogu türban yada basörtü takarlar vücütlarinin tüm hatlari belli oluyor bazilarida daha cok cekici oluyor nicin kapandiklarini bilmezler.
    Düsün bir

Kullanýcý Bilgi Menüsü

''yusufcuk'' kardeþim boþver bunlar böyle iþte... cevap vermeye deðmez... dediðin gibi tarihi bilmeden yorum yapýyorlar... saçma saçma konuþuyorlar... ama þunu iyi biliyorlar ; bu ülke asla bazýlarýnýn istediði gibi olmayacak... Türkiye laiktir ve laik kalacak... yine diyorum ''Allah bize Atatürk gibi bir kurtarýcý gönderdi,onun kýymetini bilelim''

Kullanýcý Bilgi Menüsü

leeveent dogru ben sacmaliyorum neyse seninle atismiyacagim
    tek sen ve senin gibiler biliyor tarihi biz bilmiyoruz ama bunu senden aldim altina imzami atarim

Türkiye laiktir ve laik kalacak... yine diyorum ''Allah bize Atatürk gibi bir kurtarýcý gönderdi,onun kýymetini bilelim''

Kullanýcý Bilgi Menüsü

neden tartýsýyoruzki hepimiz kardesiz herkes istediði gibi okusun atamýza saygýzýlýk eden mi var onun anasýda örtülüydü atamýzýn istemediði din tacirleriydi ve o elinden geldiði kadar temizledi eger yapýlan herseyi din tacirliði ve simge olarak görürsek o zaman devletimizi koruyalým dejenere etmeyelim derkenm dinimizi dejenere etmiþ olmazmýyýz bence herkes özgürce yasasýn bu ülkede ATA'mýzýn istediði gibi

Sayfa 2/3 ÝlkÝlk 123 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri