Konuya Etiketlenenler

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
5 sonuçtan 1 ile 5 arası

Konu: Ses Sistemleri ve Görüntü Sistemleri arızaları ve sorunları

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #1

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

    1- Kuracağınız sistemin kullanacağınız odanın yada salonunuzun ölçütlerini dikkate alarak seçin.

    2- Demo odalarında dinlediğiniz sistemleri net kıstas olarak kabul etmeyin dinlediğiniz ses sadece kalite olarak size bir fikir versin çünkü sizin dinleme yapacağınız yer yalıtılmamış ve nispeten daha büyük olacak olan oturma odanız yada salonunuz olacaktır.

    3- Kullanacağınız anfinin nispeten güçlü olmasını tercih edin.

    4- Almak üzere olduğunuz sinema sisteminin ne olursa olsun hi-fi dinletide tam sonuç vermeyeceğinin bilincinde olun.Bu konu hakkında ne denirse densin bilinmelidirki hi-fi ile home sinema birbirinden tamamen farklı iki konu ve iki sektördür.Öyleki sinema sistemi için üretilen speakerlerin kutu yapılarındaki kullanılan yalıtım bile farklıdır.

    5- Türkiye şartlarında fiyat aralığı açısından her ne kadar zor olsada mümkün olduğunca kopya kullanmamaya ve izlememeye çalışın.Bu size iki konuda kazandırır.Öncelikle kullandığınız dvd playerın ömrünü uzatırsınız , ikincisi ise birçok kopyada başınıza gelen dvd nizin ses formatını çözememsi gibi durumlarla karşılaşmazsınız.

    6- Sistem kurulumunu yaparken seyir odanızın içerisindeki yerleşimi dikkatli yaptırın yada yapın.Dengesiz yerleşim seslerin tam dağılımına engel olacağından demoda dinlediğiniz ve beğendiğiniz sesin tersini yaşayabilirsiniz.

    7- Elinizde bulunan eski kolonunuzu geçici bir süre sistemde front olarak kullanmak isterseniz tv nize fazla yaklaştırmayın çünkü yalıtımı home cinema kolonları gibi olmayacağından içinde kullanılan mıknatısın yaratacağı manyetik tv nizin ekranında renk bozulmalarına yol açabilir.

    8- Aktif bass ınızı kurarken çok fazla cam yakınına yada içinde cam eşya,biblo bulunan büfe veya benzeri salon takımlarının yakınına değil ters tarafına yada uzağına koyun.Bu sayede sub ın yaratacağı rezünansın zıngırdama veya bezeri distortion lara engel olmasını sağlarsınız.

    9- Sağdan soldan bulduğunuz tek bir kolonu center olarak ben bunu kullanırım diye uğraşmayın hem sonuç alamaz hemde manyetik alan yüzünden tv nize zarar verirsiniz.Unutmayın özellikle center sistemin en özel ve olmazsa olmaz parçalarından biridir.

    10- Görmeden ,denemeden,araştırım danışıp fikir sahibi olmadan siparişle sistem almayın.Çok yanılırsınız.

    11- Her markanın sadece marka olduğu için yaptığı herşey iyi olacak diye bir kural yoktur.Unutmayın iyi yapamayacağı şeylerde olabilir dikkat edin.

    12- Eğer çok karanlık bir ortamda kullanmayacaksanız projeksiyon almaya karar verdiğinizde ince eleyip sık dokuyun.

    13- Hep tekrar ediyoruz yine hatırlatalım hi-fi ile sinema sistemi farklıdır sinema sisteminden hi-fi sonuç alamazsınız.Durumunuz müsait ise çift sistem oluşturun,değilse sistemi en azından receiver ve front speaker bazında biraz güçlü seçin.Eğer elinizde eski bir sisteminiz varsa onu satmak yerine elinizde tutun en azından müziğinizi dinlerken kullanacağınız 2. sistemini elinizde olur.

    14- THX sistem kuracaksanız salonunuzun yeterince büyük olduğundan emin olun çünkü kesinlikle küçük mekanlara göre değildir.

  2. #2

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    KOLONLARINIZIN YERLEŞTİRİLMESİ İLE İLGİLİ KURALLAR

    Kolonlarınızın yüksekliği : Kolonlarınız özel olarak yerde duran sistemiyle üretilmemiş ise özellikler tiz (tweteer) hoparlörler yaklaşık kulak hizasında olmalıdır. Bu konum için kolonlarınızı yükseltmeniz gerekiyorsa sehpanın ve kolonun mükemmel derecede sabitlenmesi gerekir. Ne sehpa yerde, nede kolon sehpanın üzerinde hiç sallanmadan sapasağlam durmalıdır. Müzik dinlerken oluşan titreşim, hoparlörlerinizi ve/veya sehpayı sarsarak istenmeyen titreşimlerin oluşmasına veya bazı duyulması gereken seslerin yok olmasına sebep olacaktır.


    Kolonlarınızın Konumu : Kolonlarınız ister yerde ister sehpada kullanılan sistem olsun, arka ve yan duvarlardan belirli bir mesafede yerleştirilmelidir. Genellikle cihazların kullanım kitapçıklarında bu mesafeler verilmektedir. Yinede ortalama bir ölçü olması için, kolonlarınızın yaklaşık olarak yan duvarlara 1 metre, arka duvarlara ise 30 santimden daha yakın olmamasını öneririz (özel bir tasarım söz konusu değilse). Kolonlarınızı duvarlara çok yakın yerleştirdiğiniz taktirde baslar aşırı derecede artacak ve doğal olmayan bas tonları oluşmaya başlayacaktır. Özel bir tasarımda terside söz konusu olabilmektedir. Aşırı derecede duvarlardan uzak konumlarda ise gereğinden zayıf bas tonları oluşacaktır. Kolonlarınızın önlerinde, özellikler sürücülerinin (hoparlörlerinin) önünde sehpa, koltuk benzeri eşyalar olmamalıdır. Arkalarında titreşime sebep olacak malzemelerin (cam, pencere veya ince yüzeyli panel duvarlar) önüne konulmamalıdır.

    Kolonların Mesafeleri : Dinleyici ile kolonlar arasındaki ve kolonların kendi aralarındaki mesafe belirli bir oranda olmalıdır. El kitapçığında belirtilmemişse mesafeler; dinleyici ile kolonlar arasında 3 birim ise, hoparlörlerin arasında 2 birim olarak tavsiye edilir.

    Kolonların Açıları : Kolonların açısı direkt dinleyiciye bakacak şekilde olması, genel kabul görmüş bir ölçü sayılmaktadır.

  3. #3

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    EV SİNEMASI KURULUMU


    Ev sineması sistemi kurulmuş örnek bir oda tasarımı


    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.


    Ev Sineması Cihazları yerleşim planı


    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.


    F : Ana (Stereo) hoparlörler.
    S : Çevreleme (surround) hoparlörleri. Efektler için kullanılırlar
    CC : Merkez (center) hoparlörü. Konuşmalar (dialog) için kullanılır.
    SW : Derin bas hopalörleri. Güçlü, etkin bir bas ses elde etmek için kullaılırlar

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •