Gelişen ve değişen teknoloji ile insanlar artık akıllı telefon ve tabletlere doğru yönelmiş durumda. Baktığımızda özellikli telefonların pazar payı, akıllı telefonlar karşısında gün geçtikçe daha da azalmakta. İnsanlar, internet, oyun, video, müzik gibi bir çok multi medya özelliğinin birleştiği akıllı telefonlara ilgi gösteriyorlar.
Ancak baktığımızda hala özellikli telefonları kullanan oldukça büyük bir kesim bulunmakta. Özellikli telefonlar, akıllı telefonların yüzlerce dolarlık maliyetine karşılık oldukça düşük fiyatlarla da satın alınabiliyor. Özellikli telefon sunan firmalardan bir tanesi olan Nokia, düşük fiyatlı özellikli telefon sunan firmaların başında geliyor.
Düşünüldüğünde Nokia, 20$‘a sattığı Nokia 105 cep telefonundan bile kar etmesini biliyor. Nokia 105′in üretim maliyeti 14.20$ olarak belirlenmiş. 20$‘a sattığı düşünülürse, küçük de olsa kar elde etmesini biliyor.
Bu durumda akıllı telefonlardan elde edilen karların da inanılmaz boyutlarda olduğunu düşünebiliriz. Nokia, bu senenin ilk çeyreğinde 5.6 milyon Lumia akıllı telefon, 500.000 Symbian tabanlı cep telefonu ve 55.8 milyon adet özellikli telefon satışı gerçekleştirmiş.