Türk Telekom grevinde mutlu son
43 gün süren grev nihayet bitti. Türk Telekom ile Haber-Ýþ Sendikasý arasýnda yapýlan toplantýdan olumlu bir sonuç çýktý. Taraflar aralarýnda uzlaþmaya vardý.
Türk Telekomünikasyon A.Þ.'deki grev, taraflar arasýnda saðlanan uzlaþmayla sona erdi.
25 bin 680 çalýþaný ilgilendiren ve 43 gün süren Telekom grevi gece yarýsý sona erdi.
Türk-Ýþ Baþkaný Salih Kýlýç yaptýðý deðerlendirmede, iþçilerin 1. yýl için yüzde 10, ikinci yýl için de yüzde 6,5 artý enflasyon farký ödeneceðini söyleyerek. 'Yarýn sabah iþbaþý yapýlacak' dedi.
ULAÞTIRMA BAKANI YILDIRIM:
''SONUÇ, EMEKÇÝLER ÝÇÝN DE TÜRK TELEKOM ÝÇÝN DE ÜLKEMÝZ ÝÇÝN DE HAYIRLI OLMUÞTUR''
Türk Telekom'da 16 Ekim'de baþlayan grev, taraflar arasýnda saðlanan uzlaþmayla sona erdi. Grevin sona erdirilmesi amacýyla Ulaþtýrma Bakaný Binali Yýldýrým ve Türk-Ýþ Genel Baþkaný Salih Kýlýç'ýn gözetiminde, Türk Telekom ve Haber-Ýþ Sendikasý yetkilileri, PTT Genel Müdürlüðü'nün Ahlatlýbel tesislerinde bir araya geldiler. Görüþmelerde anlaþmazlýk maddeleri ele alýnarak, uzlaþma saðlandý.
Ulaþtýrma Bakaný Binali Yýldýrým, Basýn Müþavirliði aracýlýðýyla yaptýðý açýklamada, taraflarýn uzlaþmaya vardýðýný bildirdi.
Grevin, çalýþanlara da iþverene de bir faydasýnýn bulunmadýðýný vurgulayan Yýldýrým, gerek toplu iþ sözleþme görüþmeleri sürecinde, gerekse grev kararý aldýktan sonra taraflarýn uzlaþmasýný istediklerini ve bunun için çaba gösterdiklerini kaydetti. Yýldýrým, þunlarý kaydetti: ''Bu süreçte grevde bulunan 23 bin 400 Türk Telekom çalýþaný ve ailelerinin maðdur olmamalarý için fedakarlýktan çekinmeyen iþverene teþekkür ediyorum. Grev süresince kamu malýna zarar vermeden ve hiçbir hizmeti aksatmadan özverili bir þekilde çalýþan Türk Telekom çalýþanlarýný özellikle tebrik ediyorum. Ulaþtýrma Bakanlýðý olarak her zaman sosyal barýþtan, istikrardan ve hak edenin hakkýný almasýndan yana olduðumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum. Sonuç, emekçiler için de Türk Telekom için de ülkemiz için de hayýrlý olmuþtur.''
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()