Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
Porsche ve Lamborghini'yi sollayan dünyanýn ilk aðaç arabasý yollara çýkmak için gün sayýyor.
Büyüleyici aracýn aðaç kaputunun altýnda 4.6litrelik ve 700 beygir güç üreten V8 motor barýndýrýyor. Bunun anlamý Porsche 911'den yaklaþýk 300 beygir daha fazla güç üretiyor demek. Bu hýz makinasýnýn kadranýnda 385 kilometreyi görmek mümkün.
Kontraplak, MDF ve Akça aðaç kombinasyonundan üretilen aracýn aðýrlýðý 1.134 kilogram. Bu haliyle Porsche'dan 240 kilogram daha hafif. Ýki kiþilk aracýn þanzýman kutusu manuel ve 6 ileri, 0'dan 100 kilometreye ise sadece 3 saniyenin biraz üzerinde bir zamanda çýkýyor.
Motor, vites kutusu, camlarý ve tekerlekleri hariç neredeyse tamamý aðaçtan imal edilen aracýn þasesi de aðaçtan. Yaklaþýk 4.5 metre uzunluðundaki aracýn tekerleklerinin çapý 50 santimetre. Süspansiyonlarý ve yaylarý da lamine edilmiþ aðaçtan yapýldý. Henüz fiyatý belirlenmemiþ olan aracýn bu yýlýn ilerleyen aylarýnda yollarýn tozunu attýrmasý planlanýyor.
Projenin baþýndaki Joe Harmon, aðaç malzemenin þaþýrtýcý sonuçlar verdiðini belirterek, "Alaminyum alaþým ve çelikle karþýlaþtýrýldýðýnda aðacýn da yüksek bir dayanýmý var. Çok deðiþik kontrüksiyonlara da olanak tanýyor. Aðaç malzemeye bakmak, koklamak ve hissetmek çok deiðiþik bir durum. Aðaç malzemenin sýnýrlarýný zorlamak anlamýnda deðiþik bir çalýþma oldu" diyor.
Projeden sonuç alan Joe Harmon, Formula 1 yarýþlarýnýn da aðaçtan arabalarla yapýlabileceðini, F1 pilotlarýndan Lewis Hamilton'un da bu aracýn direksiyonuna geçmesinin fazla uzak olmadýðýný söyledi.


Teþekkur:
Beðeni:
Alýntý

Yer imleri