Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
5 sonuçtan 1 ile 5 arasý

Konu: Hz.Adem'in Yaratýlýþý

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Hz.Adem'in Yaratýlýþý

Yüce Allah; Âdem Aleyhisselâmý yaratmak istediði zaman, yere: "Ben, senden bir halk yaratacaðým ki, onlardan, bana itaat edenler de olacak, onlardan, bana isyan edenler de olacaktýr.
    Onlardan, bana itaat eden kimseyi, Cennet'e koyacaðým.
    Bana isyan eden kimseyi ise, Cehennem'e sokacaðým!" diye Vahy etti. Sonra da, Cebrail Aleyhisselâmý, yerden, bir avuç toprak, çamur getirmesi için, gönderdi.
    Yer, Cebrail Aleyhisselâma:
    "Ben, senin, benden bir þey eksiltmenden, beni, yaramaz hale getirmenden, Allah'a sýðýnýrým!
    Ben, senin, beni eksiltmeni, istemiyorum!
    Çünki, Allah, benden bir halk yaratacak, bu halk ta, Allah'a âsi olacak.
    Allah, onlardan dolayý, beni, bir ceza ile cezalandýrýr!" dedi.
    Bunun üzerine, Cebrail Aleyhisselâm, ondan, bir þey almaksýzýn geri döndü.
    "Yâ Rabb! Yer, sana sýðýnýnca, onu, sýðýndýrdým.
    Onun üzerinde durmayý, kendisini zorlamayý uygun görmedim." dedi.
    Yüce Allah, bundan sonra, Mikâil Aleyhisselâmý gönderdi.
    Yer, Ona da, Cebrail Aleyhisselâma söylediði gibi söyledi.
    Onun yapacaðý þeyden dolayý da, Allah'a sýðýndý.
    Mikâil Aleyhisselâm da, onu, sýðýndýrdý.
    Yer, böyle, kendisinden bir þey alýnmasýndan. Allah'a sýðýnýnca, Mikâil Aleyhisselâm. ondan bir þey almaksýzýn dönüp Yüce Allah'a, Cebrail Aleyhisselâ-mýn söylediði gibi söyledi. Bunun üzerine. Yüce Allan, yere, Ölüm Meleðini gönderdi.
    Yer. yine. kendisinden alacaðý þeyden dolayý, Allah'a sýðýnýnca, ölüm meleði: "Ben de. Allah'ýn emrini, yerine getirmemiþ olarak dönmemden Allah'a sýðýnýrým!" dedi.
    Yer yüzünden alacaðýný aldý ve tek yerden almadý. Kýrmýzý, beyaz ve siyah topraktan aldý. ve karýþtýrdý. Böyle, yer yüzünden alýnan topraktan yaratýlmýþ olduðu için, Âdem Aleyhisselâma "Âdem" ismi verilmiþtir.
    Yüce Allah, Âdem Aleyhisselâmý, yaratmaða baþladýðý zaman, Melekler: "Allah, Yüce Rabb'ýmýz, varsýn, istediðini yaratýrsýn.
    Allah, bizden daha bilgili ve kendisi katýnda bizden daha þerefli bir halk yaratmaz!
    Biz muhakkak, o yaratýlacak olandan daha bilgili ve ondan, daha þerefliyizdir!" diyerek. aralarýnda gizlice konuþtular.
    Yüce Allah; Âdem Aleyhisselâmýn bedenini Cennet'te yaratarak onu, dilediði kadar, kendi halinde býraktýðý sýrada, Ýblis, onun çevresinde dolaþmaða baþlayýp çinin boþ ve kendisine mâlik olamayacak bir biçimde yaratýlmýþ olduðunu gördü ve anladý da "Ben, bunu kolayca yenebilir, ona, üstün gelebilirim!" dedi.
    Melekler, Âdem Aleyhisselâmýn, Cennette yerde duran ruhsuz cesedini gördükleri zaman korktular.
    Onlarýn arasýnda en çok korkan da, Ýblis (Þeytan) idi.
    iblis, cesedin yanýndan geçtikçe "Sen, muhakkak, büyük bir iþ için yaratýlmýþ-sýndýr!" derdi.[1][31]'Ayaðýyla, ona vurur ve vurdukça da, cesed, testi gibi ses çýkarýrdý.
    "Her halde, sen, böyle testi gibi seslenmek için deðilsin! Muhakkak yaratýldýðýn þey içinsin! Eðer ben senin üzerine musallat kýlýnacak, sataþtýrýlacak olursam, muhakkak seni, helak edeceðim!
    Eðer, sen, benim üzerime musallat kýlýnacak olursan, sana isyan edeceðim!" Derdi.
    Ýblis, Meleklere de; "Bu, size üstün tutulacak olursa, siz ne yaparsýnýz?" diye sordu.
    Melekler "Biz, Rabb'ýmýza itaat ederiz!" dediler.
    Ýblis ise, içinden "Vallahi, bu, bana üstün tutulacak olursa, ona, isyan edeceðim!" dedi.
    Yüce Allah, Âdem Aleyhisselâma, Ruh üfürdüðü zaman, Ruh, Onun cesedinin baþ tarafýndan girdi ve cesedin her yerinde eseri ve kan, meydana geldi.
    Âdem Aleyhisselâm, aksýrýnca, Melekler, Âdem Aleyhisselâma: "Elhamdü lil-iâh (Hamd olsun Allah'a!) de" dediler.
    Adem Aleyhisselâm da "Elhamdü lillâh!" dedi.
    Baþka rivayete göre: Âdem Aleyhisselâm, aksýrýnca, hamd etmesini, Ona, Yüce Allah ilham etti.[2][36]
    Âdem Aleyhisselâm da, Rabb'ýna hamd etti. "Elhamdü lillâhi Rabb'il'âle-•nîn = Rabb'ül'âlemîn olan Allah'a hamd olsun" dedi.
    Yüce Allah da "Rabb'ýn, sana rahmet etsin!" buyurdu.
    Yüce Allah;
    "Ey Âdem! Ben, kim'im?" diye sordu.
    Âdem Aleyhisselâm:
    "Sen, senden baþka ilâh bulunmayan Allahsýn!" dedi.
    Yüce Allah:
    "Doðruyu söyledin!" buyurdu.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

çok teþekkürler
    çok iyi oldu bu konunun açýlmasý faideli oldu
    selametle
    süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
    Ýþte Davet Linkin!!

http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1

Kullanýcý Bilgi Menüsü

teþekkürler

Kullanýcý Bilgi Menüsü

ellerine saðlýk

Kullanýcý Bilgi Menüsü

emeðine saðlýk amma devamýný isteriz:45:

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri