Denktaþ, Erdoðan ve Talat'a yüklendi...

DENKTAÞ, ERDOÐAN VE TALAT’A YÜKLENDÝ
Dut mu yediniz

Kosova’yý örnek gösteren Efsane Lider, “Baðýmsýzlýk istemenin tam zamanýdýr.
Niye susuyorsunuz” dedi.

KKTC’den veya Türkiye’den, “Baðýmsýzlýðýn tanýnmasýný istiyorum” diye talep gelmemesine þaþýran Rauf Denktaþ, “kazan-kazan”cýlara niye sustuklarýný sordu. Kosova’nýn, “Baðýmsýzlýðý masaya yatýrmam” diyerek kazandýðýný vurgulayan Denktaþ, “Pazarlýk zamaný tam þimdidir” diye konuþtu.
Bu kadar mülayimleþme...

M. Ali Talat’ýn, “Ýki taraf anlaþmazsa durum daha kötüye gidebilir, ama bu KKTC’nin tanýnmasý demek deðildir” açýklamalarýný eleþtiren Denktaþ, öfkesini þöyle dile getirdi: Bu kadar mülayimleþmenin hiçbir anlamý yoktur...

Tanýnma istemenin tam zamaný
Konjonktürün KKTC için uygun olduðunu belirten Denktaþ,
Ankara’dan pazarlýk yapmasýný istedi.

KKTC’nin 1. Cumhurbaþkaný Rauf Denktaþ, uluslararasý konjonktürün KKTC’nin tanýnmasý talebi için çok uygun olduðunu belirterek, “Tanýnma istemenin tam zamaný” diye konuþtu. Girne Yýlanadasý’ndaki konutunda açýklamalarda bulunan Denktaþ, KKTC Cumhurbaþkaný Mehmet Ali Talat’ýn “baðýmsýzlýk talepleri olmadýðýný” dile getirmesini eleþtirerek, Kosova’nýn baðýmsýzlýðýnýn ilanýnýn ardýndan þartlarýn uygun bir zemin olduðuna dikkat çekti. Kosova’nýn, “Her þeyi konuþurum, baðýmsýzlýðý masaya yatýrmam” þeklinde direterek baðýmsýzlýðýný kazandýðýný ifade eden Denktaþ, ABD’nin Kosova’ya ihtiyacý olduðunu ve NATO’yu da bu yüzden harekete geçirdiðini, þimdi Kosova’da ABD’nin zemin elde ettiðini söyledi.

Bizden korkuyorlar
Denktaþ þöyle devam etti: “ Bizi niçin tanýmýyorlar? Çünkü Rumlar üzerinden bir zemin elde etmek, hem Hristiyanlýk siyasetlerine uyuyor, hem hakikaten Türkiye’den, Türkiye’nin güçlenmesinden, Kýbrýs’ta zemin elde etmesinden korkuyorlar. KKTC’den veya Türkiye’den ’Baðýmsýzlýðýn tanýnmasýný istiyorum’diye bir ses çýkmýyor. Sen ne zaman isteyeceksin. Pazarlýk zamaný tam þimdidir, konjonktür de müsaittir, Ýstemeden tanýnma olur mu?”

Çek-Slovak modeline vurgu
Denktaþ, federasyonlarýn yalnýzca halk veya toplumlar arasýnda deðil, devletler arasýnda da kurulabileceðini belirterek, “Çek ve Slovak modeli, bizim için en güzel modeldir” dedi. Denktaþ, “Bir arada yaþamayý denedik, 3 yýl yürütebildik, kan dökerek ayrýldýk.” diye konuþtu. Denktaþ, Rum seçimlerinde adaylarýn oy almak için “KKTC tanýnmaya gidiyor” propagandasý yaptýðýna iþaret ederek, Putin’in de Kosova’nýn baðýmsýzlýðýna iliþkin Avrupa’yý, KKTC konusunda ikiyüzlü davranmakla suçlayan açýklamalarýnýn Rumlarý korkuttuðunu belirtti.

Ömrümü Kýbrýs’a adadým
Denktaþ, tüm ömrünü Kýbrýs konusunda çalýþmaya adadýðýný belirterek, “25 yaþýma geri dönsem ve ayný olaylar varsa ayný çizgide giderdim, beni olaylar bu yola soktu.” dedi. Akþamlarýný büyük ölçüde çalýþma odasýnda okuyarak geçirmekten hoþlandýðýný da söyleyen Denktaþ, bazý akþamlar eþiyle birlikte televizyonda dizi izlediklerini, en düzenli izlediði dizinin ise 2004’te bir bölümüne konuk olarak katýldýðý “Kurtlar Vadisi” olduðunu belirtti. Denktaþ, “Hatýrla Sevgili” adlý diziyi de takip ettiðini kaydetti.

Kýrmýzý çizgiler pembe oldu
KKTC Cumhurbaþkaný Talat’ýn Kýbrýs Türk basýnýnda yer alan “Kýrmýzý çizgiler pembeye dönüþebilir, iki taraf anlaþmazsa daha kötüye gidebilir, ama bu KKTC’nin tanýnmasý demek deðildir” þeklindeki açýklamalarýný eleþtiren Denktaþ, “Bütün bunlar ne demektir; tanýnma istemeyeceðim demektir. Sen bunu masaya oturmadan bütün dünyaya duyurursan kim olarak, ne olarak otu
ruyorsun? Bunu yapmaya hakkýn yok ki senin. Sen devleti yaþatacaksýn, yücelteceksin diye ant içerek Cumhurbaþkaný olmuþ kiþisin, bu kadar mülayimleþmenin böyle bir safhada hiçbir anlamý yoktur.” dedi. Denktaþ þunlara vurgu yaptý: “ Sen üst çizgiyi tutacaksýn ki, pazarlýða indiðinde seni kurtaracak. Bilmiyorum, akýllý adamdýr, ’Rumlar anlaþma istemez, bize hak vermez”

Yeniçað...