Bakýrköy Cumhuriyet Savcýlýðý, Bülent Ersoy'un özel bir televizyon kanalýnda yayýnlanan programda söylediði sözlerin ''Halký Askerlikten Soðutma'' suçunun kaps***** girip girmediðinin araþtýrýlmasý için soruþturma baþlattý.
Soruþturmayý baþlatan Cumhuriyet Savcýsý Ali Çakýr'ýn, programýn kasetini inceledikten sonra Ersoy hakkýnda dava açýlýp açýlmayacaðýnýn netlik kazanacaðý öðrenildi.
Dava açýlmasý durumunda Ersoy, ''altý aydan iki yýla kadar hapis cezasý istemiyle'' yargýlanacak. Suç, basýn ve yayýn yoluyla iþlendiði gerekçesiyle ceza yarý oranýnda artýrýlabilecek.
Ýþte Ersoy'un o sözleri:
Bülent Ersoy, K.Irak harekatýyla ilgili olarak þunlarý söyledi: 'Doðurgan olsam oðlumu askere göndermezdim. Ben doðurduðum ****** topraða veremem'
Bu sözler üzerine programda gergin anlar yaþandý.
Bir diðer juri üyesi Ebru Gündeþ, 'Allah bana asker olmayý, þehit olmayý nasip etsin. Þehitler ölmez vatan bölünmez' dedi.
Ersoy'un tahrik konuþmalarý devam etti: 'Þehitler ölmez vatan bölünmezmiþ. Hep ayný kliþe laflar' dedi.
Haber7
Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
![]()

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri