Ýç polemik

Þuraya geldik, efendi efendi çalýþýyoruz, kendi iþimize bakýyoruz, ille fiþtekleyecekler...
Peki. Aldým, kabul ettim. Futbolda "iç transfer" oluyor da, gazetede " iç polemik" neden olmasýn? Ama buna içerik de katalým ki okuyucu yararlansýn.
Sevgili Hýncal aðabey beni ve Emre'yi "Atatürk düþmaný" olmakla suçlamýþ, hani " darbe marbe yaparsanýz bu herifleri de içeri almayý unutmayýn" demeye getirmiþti... (Unutmadan, sevgili Emre, Meliha, Mahmut, Yavuz aðabey, hoþbulduk!)
Þimdi de "söv" diyor, "durmadan söv, ondan zevk alýyorsun" ... Daha dün bir bugün iki, aðzýmýzý açmadan, selamünaleyküm demeden...
Hýncal aðabey kendini hâlâ yirmi yýl öncesinin dergi yöneticisi sandýðýndan, oturduðu yerden diðer gazetecileri ve gazeteleri idare etmeye bayýlýr. "Ertuðrul'a müdürlük vermeyin, yalnýzca yazý yazsýn" diyerek Hürriyet'i yönlendirmeye kalkmýþtý, bana da tutturdu "gez gör ve yaz" diye... Bu yaþtan sonra bize muhabirlik ettirecek. Polise ve adliyeye de bakayým mý? Atyarýþlarý da ilginçtir.
Sanki hiç gezmedik, hiç görmedik ve hiç yazmadýk da... Ama gezmekten "geceyarýlarý barlarda sazanlýk etmeyi" anlýyorsan, ben o iþleri býraktým. Yaþým geçti. Senin de çoktan geçti ama farkýnda deðilsin.
Bunlar iþin hoþluk yanlarý. Gülüp geçerim. Çünkü bana haksýzlýk etse de onu severim.
Fakat sergilediði ciddi bir saçmalýk var, altýnýn çizilmesi gerekiyor:
Mehmet Barlas ve bendenizden sözederken "onlar demokrat, ben cumhuriyetçiyim" demiþ!
Bu saçmalýk, geçen yýl, özellikle seçim öncesi, birçok budala tarafýndan papaðan gibi yinelenmekteydi... (Söv dedin, aha sövdüm.) Sen bu budalalar kervanýna katýlacak adam deðilsin aðabey, ayýp oluyor!
Soruyorlardý, eee, söyle bakalým, demokrat mýsýn cumhuriyetçi mi? Yani, oyunu AKP'ye mi vereceksin, yoksa CHP-MHP koalisyonu mu istiyorsun?
Elmalarla armutlarý karýþtýrmayalým ve de karþýlaþtýrmayalým. Hem demokrat hem cumhuriyetçi bal gibi olunur, ki biz onlardanýz.
Demokrat olmadan cumhuriyetçi, haa, bak o daha da bal gibi olunur: Adolf Hitler de cumhuriyetçiydi, seçimle geldi, intihar ederek gitti. Stalin hiçbir zaman çarý tahta geçirmeye kalkmadý. Beri yandan... Bir Churchill... Asla cumhuriyetçi olmadý! 1945 seçimlerinde yenilince istifasýný "krala" verdi býraktý.
Devlet baþkanlýðýnýn "veraset yoluyla intikal etmediði" her rejim bir cumhuriyettir, Saddam Hüseyin de cumhuriyetçiydi.
Bugün Ýspanya, Hollanda, Ýsveç, Norveç, Danimarka, cumhuriyet olmayan demokrasilerdir. Ýran, demokrat olmayan cumhuriyettir. Suudi Arabistan ne demokrasidir ne de cumhuriyet. Amerika Birleþik Devletleri, hem demokrasidir hem cumhuriyet.
Bunlarý bilmek için de ille Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirmek gerekmez ama, sen kýz peþinde koþmaktan herhalde o derse de girmemiþsin!
"Ben demokrat deðilim" diyorsan, ***fin bilir. Kazýk kadar adamsýn, karýþacak deðiliz.
Ama bizim cumhuriyetçi olmadýðýmýz çamurunu sakýn üzerimize yapýþtýrma. Bu ülkede, kalýyor, çünkü.
Þimdi ben de sana "faþist" desem... Ki, diyen de çok...
Yok caným, öyle çocuklarý sabun yapan cinsinden deðil, "light" faþist, yaðsýz yoðurt ya da þekersiz gazoz gibi... Faþistin laga luga cinsi...
Aaah ah, keþke her faþist de senin gibi olsaydý Hýncal aðabey...
Not: Geyiði uzatma, iþim gücüm var, senin gibi yarým sayfa yerim de yok. Bak bugünkü yazý piç oldu gitti.