B.P: Baþbakan olduktan sonra sayýn Erdoðan size Týp Fakültesi için yer vermek istemiþ.
Mesut Parlak: Onu hiç açmayýn orada büyük bir mahcubiyetim var benim.
kaç dönümlük bir arazi, 1500 dönümlük bir arazi Olimpiyat Stadý'nýn yanýnda
B.P: Olaðanüstü birþey niye bunu kabul etmediniz?
M.P: Sayýn Baþbakan o kadar içtenlikle bu iþle uðraþtý ve kýsa sürede çözümledi bende demokratik bir süreç getirsin diye Ýstanbul Týp Fakültesinin genel akademik kuruluna götürdüm yüzde 95'i istemedi. Neden bilmiyorum.
B.P: O zaman yandaþlýk hikayesi burda da giriyor mu, bu da baþka bir türlü mahalle baskýsý deðil mi o zaman?
M.P: Tabii þimdi Balçiçek Haným burada biþey var. Sayýn Baþbakan bu desteði verirken Allah korusun hiç bir zaman olmasýn Ýstanbul'da olacak ciddi bir depremde yüzde 85 hasarý Fatih kazasý görecek. Yüzde 85. Ýki týp fakültemizde Fatih kazasýnda, orada belki de Türkiyemizin bu ulusun Ýstanbulumuzun 200 250 yýllýk gereksinimini karþýlayacaktý bu okul.
O zaman bunu kabul etmemekle...
Ben orada hata ettim. Hakikaten benim utancýmdýr ondan beri de böyle yani Baþbakan'ý bir yerde de görsem saklanmaya çalýþýyorum çünkü bu bir daha Ýstanbul Týp Fakültesi'nin veya Ýstanbul Üniversitesi'nin önüne gelecek bir öneri deðildir.
B.P: Peki bunu reddetmeyi nasýl algýlýyorsunuz siz ben algýlayamýyorum bunu, mesela efendim duygusal baðlarý varmýþ hayýr nedir asýl gerekçe nedir?
M.P: Muayenehanelere uzak ve yahut baþka þeyler burada birþeyler söylemek istemiyorum çünkü kuþ uçtu. Ben þimdi buradan biþey de söylemek istiyorum. O araziyi yine bir Týp Üniversitesi kurmak üzere kullanmalarýnda Ýstanbul için büyük yarar var. Yani bir þekilde yapýlsýn.
B.P: Þimdi niye bu konuyu açtým çünkü Erdoðan'la sonuçta iyi iliþkileriniz var. Baþbakan'la Cumhurbaþkaný ile de iyi iliþkileriniz olduðunu biliyorum Dýþiþleri Bakanlýðý döneminden.
M.P: Sayýn Cumhurbaþkaný'ný tanýmam bir kere karþýlaþtým o da Ýstanbul Üniversitesi'nin Roma'da bir Ermeni hanýmefendinin baðýþladýðý iki tane daire var biz bu dairelere bakamýyoruz masraflarý çok aðýr. Sayýn Dýþiþleri Bakanýydý, Sayýn Cumhurbaþkanýmýz bir randevu aldýk, saðolsun çok yoðun bir program içerisinde 15 dakikalýk bir zaman ayýrdý. Orada ben kendilerine dosyayý verdim danýþmanýna ve bunu anlattým dedi ki yardýmým olur. Sayýn Cumhurbaþkanýyla iliþkim budur.
B.P: Þu anlamda soruyorum sonuçta iliþkiler kopuk deðil bu açýklamalarýnýzdan neye getireceðim, tahmin ettiðiniz gibi bu açýklamalarýnýzdan sonra tepki gördünüz mü hükümetten veya sizi arayan ve bu kadar germe ortalýðý diyen oldu mu? O yüzden soruyorum
M.P: Hayýr hiç öyle kimse aramadý benim AKP içerisinde CHP içerisinde DSP içerisinde çok yakýn can ciðer arkadaþlarým vardýr.Hatta birþey de söyleyeyim, Ýl Genel Meclisi Sayýn Vali'nin de Ýstanbul Üniversitesi'ne çok büyük katkýsý vardýr.
Habertürk

Teþekkur:
Beðeni:
Alýntý

Yer imleri