AÐAÇ YAÞ ÝKEN DÜZELÝR
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun 81 il milli eðitim müdürüne yönelik olarak düzenlediði medya okur yazarlýðý eðitim seminerinde konuþan Milli Eðitim Bakaný Hüseyin Çelik, dünyanýn artýk küreselleþtiðine iþaret ederek, “Dünyayý küreselleþtiren ise medyadýr. Onu iyi kullanmak da kötü kullanmak da elimizde. Silahý polisin eline verirseniz güvenliði saðlarsýnýz. Teröristin eline verirseniz kan kusan bir þey haline getirirsiniz. Çocuklarýmýza internet okur yazarlýðýný da öðretmek gerekiyor. Çocuklara “þu siteler zararlý” derseniz, onlara adres göstermiþ olursunuz. Eskiden polis uyuþturucuyla ilgili eðitim verir o eðitimlerde “uyuþturucu içerseniz uçarsanýz” derlerdi. Çocuklar da bu iyi bir þey herhalde biz de deneyelim diye düþünürlerdi” dedi. “Aðaç yaþ iken eðilir” sözünü “aðaç yaþ iken düzelir” þeklinde yeniden düzeltmek gerektiðini ifade eden Milli Eðitim Bakaný Çelik, “Öðrencilere artýk kitlesel eðitim yerine bireysel eðitim veriyoruz. Kimseyi eðmek için eðitim vermiyoruz” dedi.
VÝZYONDA BÝR FÝLM VAR KÜFÜR ARGO DOLU
Milli Eðitim Bakaný Hüseyin Çelik, filmlerdeki küfürlü sahneleri de eleþtirerek, “Vizyonda bir film var. Bu film seyredilme rekorlarý kýrýyor. Tepeden týrnaða küfür argo dolu. 13 + ifadesi olmasýna raðmen filme herkes gidiyor. Bu doðru mu þimdi?” dedi. Bu filmin Recep Ývedik olup olmadýðý yönündeki soruya ise “Ben isim vermedim” dedi. Çelik ayrýca televizyonlarýn en çok izlendiði saatler olan 20.00-22.00 arasý dilime ise eðitim programlarýný koymak gerektiðini ifade ederek “Televizyonlardaki sihirli büyülü dizileri yayýnlamamak lazým” dedi.
ÇOCUKLAR GÜNDE ORTALAMA 3 SAATTEN FAZLA TV KARÞISINDA
Toplantýnýn diðer konuþmacýsý RTÜK Baþkaný Zahid Akman, yetiþkinlerin günde ortalama 5 saat, çocuklarýn ise ortalama 3 saatten fazla televizyon karþýsýnda vakit harcadýklarýný belirterek, “Medya okuryazarlýðý dersinin amacý çocuklarý eleþtiri yapabilecek televizyon izleyicileri olarak yetiþtirmek” dedi. Yalnýz yayýn içeriklerine müdahale ile yayýnlardaki olumsuzluðun ortadan kaldýrmanýn mümkün olamayacaðýný kaydeden Akman, “Bunu medya okur yazarlýðý dersi ile baþarabileceðimize inanýyorum. 2007-2008 öðretim yýlýnda 200 binin üzerinde öðrenci medya okur yazarlýðý dersi aldý. Hedefimiz ise 1.5 milyon öðrenci” diye konuþtu.
AA
BENDEN NOT=SAYIN BAKAN CEM YILMAZI HÝÇ ÝZLEMEMÝÞ SANIRIM...

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri