REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
11 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Havada Duran Taş (Hacer-i Muallak Taşı)

Threaded View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı SANCAKTAR Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    arkadaşlar araştırdım bir alıntı yaptım buyrun okuyun
    peygamberin miraca çıkarken üzerine bastığı taş olmasının yanı sıra ibrahim peygamberin oğlu ismaili kurban etmek için yatırdığı taş olması islam dünyasındaki önemli mekanlardan ve ziyaretgahlardan biri olarak Kudüs'te bulunmaktadır.

Altı boş olan ve sadece bir köşesinden destekle durabilen bir kaya parçası. hz. muhammedîn, üzerinden miraca yükseldigi tas. kubbet-üs sahra’nın içinde "asılı duran taş" anlamına gelen hacer-i muallak adi verilen taştir. bu kayanın içine on bir basamak merdivenle inilebilmektedir. kayanın iç kısmı yaklaşık 1.5 metre yüksekliğinde ve 4.5 metre x 4.5 metre boyutlarında boş bir mekandır. içeriden tavana bakıldığında havada asılı izlenimi verir, bundan dolayı hacer-i muallak olarak anılmaktadır. hz. fatma bu kayanın yanında namaz kıldığı için özellikle de çocuk sahibi olmak isteyen kadınların dua ettikleri bir mimber yapılmıştır. yine cami içinde mermere gömülü ve dışı tahta oymalı bir kutu içinde ‘’sakalı şerif’’ vardır. herkes bunun içine elini sokuyor. yine muallak taşı’nın altında, hz. muhammedî kendisini almaya gelen meleğin kanatlarının üzerinde iken, onunla birlikte yükselen kaya, peygamberimizin işareti ile durmuştur. kayaya sonradan sütunlarla destek yapılmıştır.Alıntı
    Yukarıya almış olduğum bu iki fotoğtaf İslami inanışlar içerisinde önemli yer tutar ve çok uzun yıllar öncesinden burası kapalı bir mekan haline getirilmiş ve muallak taşı olarak bilinen bu taşın altı yukarıdada belirtildiği üzere sütun ve kaidelerle beslenerek zemin ile temas sağlanmıştır.Bunun sebebi çeşitli rivayetlerle açıklanmaya çalışılmış olması yanında en kuvvetli görüş,görenlerin bir kısmının bu olayın bir göz yanılsıması olduğunu düşünerek imandan uzaklaşması endişesi,bir kısmının ise bu olay karşısında İslami inanışa ters düşen, bir taşa put hüviyeti kazandıracak bağlamda bağlanma ve tapınma kaygısı,en olası ihtimal ile de hangi dinde ise İslama döner endişesi olabilir. arkadaşımızın yukarıya aldığı taşın Muallak Taşı ile herhangi bir ilgisi yoktur.Bu sadece Photoshop çalışmasıdır.

bu arada resim ekleyemedim

Arkadaşım sana katılıyorum diğer gerçek taş bir mağaranın içerisindedir...Biraz araştırma yaptım diğer bazı sitelerdede yukarıda arkadaşımızın verdiği resmi vermişler ama bu taş o taş değildir...
    Konu antigs28 tarafından (03-03-2008 Saat 22:20 ) değiştirilmiştir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri