İsrail'in Gazze'de yaşayan Filistinli sivilleri katletmesine tepki gösteren başbakan Erdoğan, "İsrail’in Filistin halkına Gazze’de uyguladığı şiddet, her türlü insaf ölçüsünü aşan bir boyuta dayanmıştır." dedi.
Partisinin grup toplatısında konuşan Başbakan Erdoğan İsrail'in yaptıkları için şunları söyledi:
"İsrail’in Filistin halkına Gazze’de uyguladığı şiddet, her türlü insaf ölçüsünü aşan bir boyuta dayanmıştır. Gazze’de yaşanan trajedi karşısında, Pazar günü hissiyatımı dile getirdim. Dünden bu yana Gazze’de sükûnetin büyük ölçüde sağlanmış olmasından, İsrail’in operasyonları sona erdirmesinden bizler de şüphesiz memnuniyet duyduk. Önemli olan çatışmaların yeniden başlamasını engellemektir. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak, orada yükselen çığlığa karşılık vermeyi, hükümetim ve milletim adına bir insanlık borcu kabul ediyorum. Yalnızca mazlum Filistin halkı değil, ben inanıyorum ki, hiçbir halk, hiç bir millet ve hiçbir inancın da kabul edemeyeceği gibi, İsrail halkı da bu kadar kan ve şiddeti içine sindiremez."