Zorunlu din dersi uygulaması sürmeli , bugun din dersini kaldırırlar yarın türkçe'yi kaldırırlar kürtçeyi koyarlar ül***i böyle bölerler.
Evet sürmeli
Hayır sürmemeli
Zorunlu din dersi uygulaması sürmeli , bugun din dersini kaldırırlar yarın türkçe'yi kaldırırlar kürtçeyi koyarlar ül***i böyle bölerler.
zorunlu din dersi sürmeli.ben ilkögretim ve meslek okulunu isviçrede okudum,orada ilk öğretim sınıflarında tahtanın üstünde haç vardı ve her hafta salı günü papaz gelirdi cüppesiyle 1 saat. hastanelerde odaların kapını üstünde haç var ve rahibeler +papazlar hastalara gecmiş olsun ziyaretleri yaparlar.oradaki din yaşantısını sizlerle paylaşmak ve bilgi sunmak için yazdım.
boşluğa düşmemek ve aradabir kalmamak için vede Allahın emirlerini ama tam olarak öğrenmek için.
Evet bence de devam etmeli. Dinimizi yoksa nereden öğreneceğiz.![]()
![]()
![]()
Ne demek bu ya dinini bilmeyen kendini bilmez, atasını saymaz, milletini sevmez. Bu sözler insanları dinden soğutuyor. Din insanın yüreğindedir. Bu da çeşitli uyarı ve yazılarla komutlarla baskılarla oluşmaz. Din bir başkasına baskı aracı olamaz. Kazanç için kullanılamaz. Din adına insanlar yakılamaz. Bunları yapıp ta ben bunları din adına yapıyorum diyen kişiden ne beklenir. Ben din dersinin okullarda öğretmenler tarafından yönetmelik ve proğramda ne varsa o şekilde öğretilmelidir. Çocuklar din eğitimi adı altında birer Türkiye Cumhuriyeti düşmanı yetiştirilmesine olanak tanınmamalıdır. Oralarda nasıl din eğitimi yapıldığı örnekleri çoktur. Bizim köyün imamı çocuklara ilk önce Ulu Önder mustafa Kemal Atatürk'ü kötüleyici sözlerle başlamış. "Taş Kemal, Beton Mustafa" gibi gerçi zorda olsa başka yere gönderildi ama daha görmediğimiz niceleri var. Burada maksat çocukların dindersi değil farklı bir şey var. Dikkatli olmak gerekir.
Dini eğitim, tüm eğitimlerden önde olmalı. İyi bir müfredat ile, ortalama islam öğretilmeli. Cemaat, tarikat vs. gibi akımların etkisinden uzakta temel bir eğitim verilmeli. Fazlasını, kişi daha sonra öğrenir. Eğer bu konu ihmal edilirse, cemaat veya sapık kişiler eline kalan gençliğin ne olacağını tahmin etmek zor değil.
sistem5 alevileri düşünmüşsün arkadaşım kürtleri de düşün onlarda kürtçe okumak ister ozaman ne olacak herkezi düşünürsen zorunlu ders kalmaz
Konu sistem5 tarafından (10-03-2008 Saat 21:28 ) değiştirilmiştir.
Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)
Yer imleri