REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0

Sonuçlar: Zorunlu din dersi uygulaması sürmeli mi?

Katılımcı sayısı
705. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Evet sürmeli

504 71.49%
  • Hayır sürmemeli

201 28.51%
Sayfa 9/11 İlkİlk 1234567891011 SonSon
110 sonuçtan 81 ile 90 arası

Konu: Zorunlu din dersi uygulaması sürmeli mi?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Zorunlu din dersi uygulaması sürmeli , bugun din dersini kaldırırlar yarın türkçe'yi kaldırırlar kürtçeyi koyarlar ül***i böyle bölerler.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart isviçre...

zorunlu din dersi sürmeli.ben ilkögretim ve meslek okulunu isviçrede okudum,orada ilk öğretim sınıflarında tahtanın üstünde haç vardı ve her hafta salı günü papaz gelirdi cüppesiyle 1 saat. hastanelerde odaların kapını üstünde haç var ve rahibeler +papazlar hastalara gecmiş olsun ziyaretleri yaparlar.oradaki din yaşantısını sizlerle paylaşmak ve bilgi sunmak için yazdım.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

boşluğa düşmemek ve aradabir kalmamak için vede Allahın emirlerini ama tam olarak öğrenmek için.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Evet bence de devam etmeli. Dinimizi yoksa nereden öğreneceğiz.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Ne demek bu ya dinini bilmeyen kendini bilmez, atasını saymaz, milletini sevmez. Bu sözler insanları dinden soğutuyor. Din insanın yüreğindedir. Bu da çeşitli uyarı ve yazılarla komutlarla baskılarla oluşmaz. Din bir başkasına baskı aracı olamaz. Kazanç için kullanılamaz. Din adına insanlar yakılamaz. Bunları yapıp ta ben bunları din adına yapıyorum diyen kişiden ne beklenir. Ben din dersinin okullarda öğretmenler tarafından yönetmelik ve proğramda ne varsa o şekilde öğretilmelidir. Çocuklar din eğitimi adı altında birer Türkiye Cumhuriyeti düşmanı yetiştirilmesine olanak tanınmamalıdır. Oralarda nasıl din eğitimi yapıldığı örnekleri çoktur. Bizim köyün imamı çocuklara ilk önce Ulu Önder mustafa Kemal Atatürk'ü kötüleyici sözlerle başlamış. "Taş Kemal, Beton Mustafa" gibi gerçi zorda olsa başka yere gönderildi ama daha görmediğimiz niceleri var. Burada maksat çocukların dindersi değil farklı bir şey var. Dikkatli olmak gerekir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Dini eğitim, tüm eğitimlerden önde olmalı. İyi bir müfredat ile, ortalama islam öğretilmeli. Cemaat, tarikat vs. gibi akımların etkisinden uzakta temel bir eğitim verilmeli. Fazlasını, kişi daha sonra öğrenir. Eğer bu konu ihmal edilirse, cemaat veya sapık kişiler eline kalan gençliğin ne olacağını tahmin etmek zor değil.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

sistem5 alevileri düşünmüşsün arkadaşım kürtleri de düşün onlarda kürtçe okumak ister ozaman ne olacak herkezi düşünürsen zorunlu ders kalmaz

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı Aziz46 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Tsq..ederim ne mutlu banaqi aynı fiqirdeyiz...Herkes dinci olmus herkes musluman olmusta ..milleti yargılamak kalmıs gavurdu ,dinsizdi, vs.vs...Herkes kendi dinine(nasıl uyguladıgına) kendi işine baksın ..madem cok bılıonuz muslumanlıkta karamet calmak iftira atmak baskasına gavur demekte gunah ...ama işlerine gelmeyınce agızlarına gelenlerı soyluyolar..Kımse kımseye din dersi vermesın merak etmeyın dinini bilen bılıyor ...neyse saygılar...Tsk ederim tekrar..
    selam az da olsak bu düşüncede olanları görmek sevindirdi beni,
    keşke yazımızı yazmadan bir daha düşünsek diyorum,saygılarımla.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı ibalaban Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Ne demek bu ya dinini bilmeyen kendini bilmez, atasını saymaz, milletini sevmez. Bu sözler insanları dinden soğutuyor. Din insanın yüreğindedir. Bu da çeşitli uyarı ve yazılarla komutlarla baskılarla oluşmaz. Din bir başkasına baskı aracı olamaz. Kazanç için kullanılamaz. Din adına insanlar yakılamaz. Bunları yapıp ta ben bunları din adına yapıyorum diyen kişiden ne beklenir. Ben din dersinin okullarda öğretmenler tarafından yönetmelik ve proğramda ne varsa o şekilde öğretilmelidir. Çocuklar din eğitimi adı altında birer Türkiye Cumhuriyeti düşmanı yetiştirilmesine olanak tanınmamalıdır. Oralarda nasıl din eğitimi yapıldığı örnekleri çoktur. Bizim köyün imamı çocuklara ilk önce Ulu Önder mustafa Kemal Atatürk'ü kötüleyici sözlerle başlamış. "Taş Kemal, Beton Mustafa" gibi gerçi zorda olsa başka yere gönderildi ama daha görmediğimiz niceleri var. Burada maksat çocukların dindersi değil farklı bir şey var. Dikkatli olmak gerekir.
    tşk dostum aynen katılıyorum.

Users Awaiting Email

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı farukk33 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    sistem5 alevileri düşünmüşsün arkadaşım kürtleri de düşün onlarda kürtçe okumak ister ozaman ne olacak herkezi düşünürsen zorunlu ders kalmaz
    bnm bir cok arkadasım var sivastan kürt ama kürtleri sevmezzz siz öyle diyorsunuz ama içimi bilmiyorsunuz bnm BEN TÜRKÜM NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE SÖYLEYEMEYENLER UTANSIN ARKADAS.

daima dalgalanacakkkkkkk
    Konu sistem5 tarafından (10-03-2008 Saat 21:28 ) değiştirilmiştir.

Sayfa 9/11 İlkİlk 1234567891011 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri