Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0

Sonuçlar: Zorunlu din dersi uygulaması sürmeli mi?

Katılımcı sayısı
705. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Evet sürmeli

504 71.49%
  • Hayır sürmemeli

201 28.51%
Sayfa 6/11 İlkİlk 1234567891011 SonSon
110 sonuçtan 51 ile 60 arası

Konu: Zorunlu din dersi uygulaması sürmeli mi?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Bazı mesajları üzülerek okuyorum. Çok şükür müslümanız ve kendi dinimizi öğrenmeyi kim istemez. Ama bunun yeri okullar olmamalı. Alınmak istenen bu kararın altında ne olduğunu sorgulamadan karar veriyoruz. Öyle bir toplum haline getirildik ki alınmak istenen bir kararı sorgulamıyoruz ve olduğu gibi onaylıyoruz. Bu kararın alınmasında MEB lığını eline geçiren tarikatların baskısı var ve kendi amaçları doğrultusunda, okullardaki kendi hocaları vasıtasıyla çocukları Cumhuriyet düşmanı gerekirse ana baba düşmanı yetiştirmeye çalışıyorlar. Ülkemiz İran laştırılıyor ve bizler dinimizin başkalarına baskı ile öğretilmesini alkışlıyoruz.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı felekcan Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Dini olmayanın vatanı olmaz.vatanı olmayanın imanı olmaz.Dinini imanını bilmeyen toplum çürümeye mahkumdur...
    İşte bu :45:

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Bence zorunlu diye birşey olmamalı,herkez ozgurdur ısteyen eğitimini alır ama zorla deyıl...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

başka türlü yollarla insanın dinini öğrenmesi teşvik edilmeli okullarda zorunlu olarak okutulmamalı

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Yukarıdan aşağı yazılan tüm mesajlara bakıyorumda okuduğunu anlamayanlardan oluşan bu toplumun niye bu hallere geldiği daha iyi anlaşılıyor. Kardeşler din dersi kaldırılmıyor. Sadece zorunlu olmaktan çıkarılıyor ve isteyen alacak bu dersi. Çok mu zor okula gittiğiniz de "Müdür Bey ben çocuğuma din dersi alacağım" demek. Ama kendi apartman toplantılarına bile katılmayı zül gören bir milletten de bu beklenir. Mesajları bu noktayı göz önünde tutarak yazarsanız daha isabetli yorumlarda bulunursunuz düşüncesideyim.
    Saygılar.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı felekcan Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Dini olmayanın vatanı olmaz.vatanı olmayanın imanı olmaz.Dinini imanını bilmeyen toplum çürümeye mahkumdur...
    Peki Koskoca Osmanlı İmparatorluğunda yaşayanlar yönetenler dinsiz miydi?
    Orda bir de peygamberlik makamını temsilen halife vardı. ????????

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Müslüman isek ve TC yaşıyorsak din eğitimi sürmelidir.Benim anlamadığım müslümanız diye geçinenlerin din eğitimine karşı olmaları,özellikle yargının ben bunu anlayabilmiş değilim. Allah sonumuzu hayır etsin diyorum.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

mutlak sürede kalkmalıdır,bizim bilmedigimiz o kadar çok okul varki bunlarda din dersi dersliginden çıkartılıp malesef tarikat taraflarına çekilmeye başlandı.eger bir çocuk dini bilgilerini ailesinden alırsa yeterli olur.başka yönlere sapmaya gerek yok.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Merhaba arkadaşlar öncelikle sayın kosovalı arkadaşıma bu anket için teşekkür ediyorum,Ewet şimdi din dersine gelelelim devammı etsin kaldırılsınmı? tabiii kocaman bir din dersine hayır diyorum,bakınız dinciler şuanda türban için savaşıyorlar onların üniversitlere türbanla girmek istedikleri gibi ve istediklerini yapma hakkını kendilerinde nasıl görüyorlarsa bende okullarda din dersi istemiyorum açık ve net memlekette bir sürü mezhepli insan var bir aleviye veya bir katolik hiristiyan olan çocuklara zorunlu din dersini gösteremezler,neden okullarda DİN dersini zorunlu görme yapmışlar,neden bir alevi ve hiristiyan olan herhangi bir çocuğa TC okullarında din dersini zorunlu bir şekilde gösteriyorlar,çocuğumu zorla türkleştirmeye hakkı yok çocuğum zaten TÜRK doğdu ve ATATÜRKÇÜ ölecek ve çocuma vereceği din dersiyle çocuğumu cumhuriyetçi yapacaklarına inanmıyorum Dünyada kaç din var hangi ırk neye tapıyor onu öğretsinler, ne yanii eğer ben aleviysem veya hiristiyansam benim çocuğuma vereceyi din dersiyle çocuğum zeka düzeyini daha çok yükselteceyine inanmıyorum, din dersi çocuğuma hiçbir şey vermiyecek cehaletten başka okullarda din dersleri yerine bilimsel şeyler öğretsinler okullardaki din dersi ile amaç bellidir zaten.ben okullarda din dersi istemiyorum din cehalet getirir,İnsanı din yaratmadı ama insan dini yarattı.
    LEBEN ?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı Aziz46 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Bence zorunlu olmamalı ..İsteyen girer isteyen girmez...Böle olsa cok daha iyi olur ...Bu arada bakıyorum mıllet kendı fıkırının dısında olanları gavurlukla sucluo ..önce herkes kendıne baksın sonra konussun..kımse kımseyı yargılayamaz ...ıllakı herkes aynı fıkırde olmak zorundada deyıl bununda farkında olsunlar!!!!!!
    :45: Siz çiçekler arasında bir çiçeksiniz size ve kültürünüze saygı duyuyorum keşke onlara duyduğumuz saygının çeyreğini bize dussalar ne iii olurdu sağlıcakla kalın en derin sevgi ve saygılarımı sunarım aliharbiye. :45:
    LEBEN ?

Sayfa 6/11 İlkİlk 1234567891011 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri