Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
Sayfa 1/2 12 SonSon
17 sonuçtan 1 ile 10 arasý

Konu: Fenerbahce Haberleri

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Fenerbahce Haberleri

Þöhretler Coþturdu

Kulübümüzün þampiyonluk kutlamalarý Þükrü Saracoðlu Stadý`nda sürerken, takýmýmýzýn eski futbolcularý þöhretler maçýnda karþý karþýya geldi. Teknik Direktörümüz Zico ve ayný zamanda yardýmcýsý olan aðabeyi Edu`nun da forma giydiði maçta, çubuklu formalý takým, 100. yýl formalý takýmý 3-2 yendi. Taraftarlarýmýzýn sevgi gösterilerinde bulunduðu eski futbolcularýmýzdan, kaleci Yavuz Þimþek, Oðuz Çetin, Özcan Kýzýltan, Ýsmail Kartal, Müjdat Çetiner, Johnson, Þükrü Birand, Serkan Acar, Cemil Turan, Elvir Boliç, Samuel Johnson, Hasan Özdemir, Taygun, Mehmet Çakýroðlu ve Þenol Ustaömer gibi isimler çubuklu formalý takýmda forma giydi.

Zico ve Edu`nun da oynadýðý 100. yýl formalý takýmda ise kaleci Engin Ýpekoðlu, Turhan Sofuoðlu, Kemalettin, Metin Diyadin, Selçuk Yula, Rýdvan Dilmen, Saffet Sancaklý, Serdar, Cem Pamiroðlu, Semih Yuvakuran, Tuna, Ýlker Yaðcýoðlu ve Hakan Tecimer gibi isimler yer aldý. Maçta golleri, çubuklu formalý takýmdan Boliç, Ýsmail ve Þenol kaydederken, 100. yýl formalý takýmýn golleri ise Hakan ile Serdar`dan geldi.

Eski hakem Bülent Yavuz`un yönettiði maçta, Yavuz ilk yarýda yedek kulübesinden oyuna giren Metin Diyadin`e, oyundan çýkan takým arkadaþýnýn saha dýþýna gitmesini beklemediði için sarý kart gösterdi. Taraftarlarýmýzda bunun üzerine esprili bir þekilde hakemi protesto ederek, ``Ulusoy istifa`` tezahüratý yaptý. Taraftarlar maçýn ikinci yarýsýnda da çubuklu formalý takýmýn kazandýðý penaltý üzerine ayný þekilde tezahürat yaptý.

Karþýlaþmanýn ardýndan taraftarlarýmýz Rýdvan ve Oðuz`u tribünlere çaðýrarak sevgi gösterilerinde bulundu.

Kulübümüzün 100. yýl piyangosunun araç talihlilerinden 3`ü, þöhretler maçýnýn ardýndan düzenlenen törenle, araçlarýný teslim aldý. Stat içinde Telsim kale arkasý tribünü önüne çekilen 3 aracýn talihlisine anahtarlarýný baþkanýmýz Aziz Yýldýrým verdi.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Kral Alex

Futbolcumuz Alex De Souza, Turkcell Süper Lig`de 2006-2007 sezonunun ``Gol Kralý`` oldu. Ligde son haftaya 19 golle ``Gol Krallýðý`` yarýþmasýnda zirvede giren Brezilya`lý yýldýzýmýz, Ankaragücü maçýnda golle buluþamadý ancak zirvedeki yerini koruyarak ligin kralý oldu. Takýmýmýza, ligde 12 yýl sonra gol krallýðýný getiren Alex, Futbol Takýmýmýzýn ilk yabancý gol kralý oldu.

Gol krallýðý yarýþýný 19 golle önde götüren Alex ve 18 golle ikinci sýrada yer alan Galatasaraylý Ümit Karan, son hafta maçlarýnda golle buluþamadý.

Lig tarihinin en çok gol atan toplam 33 futbolcusu 15 ayrý takýmdan çýkarken, Fenerbahçe ve Galatasaray þimdiye dek 13 kezle en çok ``Gol Kralý`` çýkaran takým unvanýný elinde bulunduruyor.

Bu arada, Beþiktaþ ve Trabzonspor 3`er kez ligin en çok gol atan futbolcusunu kadrosunda barýndýrýrken, Samsunspor, Eskiþehirspor, Ankaragücü ve Bursaspor 3`er, Adanaspor 2, Ankara Demirspor, Göztepe, Altay, Sakaryaspor, Konyaspor ve Kayserispor da 1`er kez ``Gol Kralý`` çýkardý.

Alex de Souza, ``Gol Kralý`` olarak, futbol takýmýmýzda baþarýya ulaþan ilk yabancý futbolcu olarak kulübümüzün tarihine geçti.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Mali Kurul`da Kupa Sergisi

Baþkan Vekilimiz Nihat Özdemir, 100. yýlda söz verdikleri Türkiye Kupasý`ný, yarý finalin son maçýnda Beþiktaþ karþýsýnda yapýlan hakem hatalarý sonunda alamadýklarýný söyledi. Kulübümüzün, Faruk Ilgaz Tesisleri`nde baþlayan olaðan mali genel kurulunda, yönetim kurul faaliyet raporunu okuyan Özdemir, camia için büyük anlam taþýyan 100. yýlda futbol ve diðer branþlarda baþarýlý sonuçlar için yola çýktýklarýný ifade etti.

Özdemir, bu anlamlý yýlda sözünü verdikleri Türkiye Kupasý`ný yine alamadýklarýný kaydederek, ``24 yýldýr alamadýðýmýz Türkiye Kupasý`ný maalesef bu sene yine alamadýk. Ancak herkes tarafýndan bilinmelidir ki ve görülmüþtür ki, yarý finaldeki Beþiktaþ maçýnda, hakem hatalarýnýn ötesinde yapýlan hatalarla maalesef bu yýl kupayý almaktan uzak kaldýk. O maçta yaþananlarý spor kamuoyunun dikkatine sunmaktayýz`` diye konuþtu.

Özdemir, üyelere genel kurul salonundaki kupalarý göstererek, ``100. yýlýmýzda bizlere bu kupalarý kazandýran tüm sporcularýmýza, teknik heyetlerimize, þube kaptanlarýmýza, yöneticilerimize ve sporcularýndan desteklerini esirgemeyen sizlere, sponsorlarýmýza, baþta baþkanýmýz olmak üzere tüm yönetim kurul adýna teþekkürlerimizi sunuyoruz`` þeklinde konuþtu.

Fenerbahçe Futbol Takýmý`nýn ve diðer amatör þubelerin bu sezon kazandýklarý kupalar, genel kurul salonunda sergilendi.

Genel Kurul Divan Baþkanlýðý`nýn oturduðu platformun önüne, en önde futbol takýmýnýn dün akþam aldýðý Turkcell Süper Lig Þampiyonluk Kupasý olmak üzere, bütün kupalar konuldu.

Genel kurul baþkanlýk divanýna Talat Yýlmaz`ýn seçilmesiyle baþlayan toplantý, üyelerin baþkan Aziz Yýldýrým`ý ayakta alkýþlamasýyla açýldý.

Talat Yýlmaz`ýn açýlýþ konuþmasýndaki, iþinin baþýnda çalýþan bir yönetim kuruluna sahip olduklarýný ve bu kurulun baþýnda Aziz Yýldýrým`ýn bulunduðunu ifade eden sözleri üzerine salonda bulunan üyeler ayaða kalkarak, Yýldýrým`ý alkýþladý. Yýldýrým ve yönetim kurulu üyeleri de ayaða kalkýp salonun alkýþýna eþlik etti.

Geniþ bir katýlýmla gerçekleþtirilen toplantýda çok sayýda üye ayakta kalýrken, genel kurul üyelerine 100. yýl almanaðý verildi. Bu arada, kulüpteki üyeliðinden ihraç edilen eski yönetici Sadettin Saran`ýn vekili aracýlýðýyla yaptýðý, ihraç kararýnýn bir kez daha disiplin kurulunda görüþülmesi konusunun gündeme eklenmesi baþvurusu, oy çokluðu ile kabul edildi.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Þampiyonlar Ne Dedi?

Teknik Direktörümüz Zico, maçtan sonra yaptýðý açýklamada stattaki bu mutluluðu ve herkesin coþkusunu görmenin harika bir þey olduðunu söyledi. FB TV`ye açýklama yapan Zico, statta bulunan ve bulunmayan herkesin bu þampiyonluðu hak ettiðini dile getirerek, harika bir duygu yaþadýðýný söyledi. Brezilyalý teknik adam, Fenerbahçe gibi büyük bir taraftarý, futbolcularý ve yönetimi olan bir kulüpte çalýþmanýn kendisi için gurur olduðunu ifade etti.

Alex, bu þampiyonlukta emeði geçen herkese teþekkür ederken, bu baþarýyý gerçekten hak ettiklerini ve bunu beraberce yaþadýklarý için çok mutlu olduðunu söyledi. Bu andan itibaren artýk geleceðini düþüneceðini dile getiren Alex, ``Þu andan itibaren artýk geleceðimi düþüneceðim, rahat bir kafayla evime gideceðim ve düþüneceðim. Maçlar artýk bitti, geleceðime bakacaðým`` diye konuþtu.

``Bu stattan çok mutlu ayrýlýyorum`` diyen Brezilyalý oyuncu, ``Bütün bir sezonun sonunda bunu yaþamak çok güzel. Gol krallýðý da güzel. Ama bu tek baþýma olmadý, bütün takýmýn katkýsý var. Fenerbahçe`de 3 senem geçti, 2 þampiyonluk yaþadým. Bu stattan çok mutlu ayrýlýyorum`` ifadesini kullandý.

Tümer ise þampiyonluk coþkusunu çok abarttýðýnýn söylenemeyeceðini dile getirerek, ``Ama mutlu olmadýðým da söylenemez. Buradaki herkes kadar, belki herkesten çok mutluyum. Çok büyük emek harcandý. Bu sene hayýrlýsý ile iyi bitti. 100. yýldaki þampiyonluk için tüm camiayý tebrik ederim`` dedi.

Fenerbahçe`ye gelmesinin zor bir karar olduðunu anlatan Tümer, þunlarý söyledi:
    ``Senelerce Beþiktaþ kulübünde oynayýp Fenerbahçe`ye transfer olmak, orada yaþadýklarýmdan sonra benim için zor bir karardý. Bu kararý alýrken kimseye sormadým. Hiç bir zaman piþman olmadým. Þimdi yaþadýðým mutluluk sezon baþýndaki stratejimin sonucu oldu. Fenerbahçe camiasýna teþekkür ediyorum. Sevgi baþka bir þey ama Fenerbahçe`nin bana gösterdiði saygýya teþekkür ediyorum. Bana saygýyý gösterdiler. Emeðim geçtiyse ne mutlu ki emeðimin geçtiðini düþünüyorum. Hayat tarzýmý, kiþiliðimi burada yansýtmaya çalýþtým.``

Tümer, taraftarlara da mesaj göndererek, ``Biraz dýþarda dikkat edelim, silahlar patlamasýn, kaza kurþunlarý olmasýn, Fenerbahçe`nin büyüklüðüne yakýþýr sevinelim`` ifadelerini kullandý.

Yýldýz oyuncu Tuncay da, ``Þampiyonlukta çok fazla bir þey yapmadým, sadece takýmýn parçasýydým`` dedi. 100. yýl ile birlikte þampiyonluk yaþamanýn önemine deðinen Tuncay, ``Geçen sene burukluk vardý, bunu telafi ettiðimiz için takým arkadaþlarýmýzý tebrik ederim. Taraftarlar belki bazen bizi üzdü ama biz onlarý üzmemek için her þeyi yaptýk. Bu sezon çok üzüldüðümüz anlar oldu, stresli günler geçirdik. Böyle zorluklarla baþarýyý kazanmak daha güzel`` diye konuþtu.

Tuncay, bu sene futbolcular olarak futbolun dýþýnda þiddet ve kavganýn konuþulmasýna çok üzüldüklerini söyledi.

Yöneticilerimizden Nihat Özbaðý ise, þampiyonluðun Fenerbahçe`ye yakýþtýðýný belirterek, ``Baþkanýmýz ve yönetim kenetlendik, zor bir yarýþý kazandýk`` dedi. Alt yapýyý oluþturup ekonomilerini güçlendirdiklerini anlatan Özbaðý, baþarýlarýn böylece otomatik olarak geldiðini söyledi.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Kutlamalar Sabaha Kadar Sürdü

Yöneticilerimizin organize ettiði gecede, Saracoðlu`ndaki kutlamalardan ayrýlan oyuncularýmýz önce Papermoon`da buluþtu. Burada yenilen yemeðin ardýndan gece kulübü Reina`ya geçen futbolcularýmýz ve yöneticilerimiz, sabahýn ilk ýþýklarýna kadar eðlenceyi sürdürdüler. Stadýmýzda yapýlan kutlamalarýn yaný sýra, Baðdat Caddesini bayram yerine çeviren taraftarlarýmýzda þampiyonluðu doyasýya kutladý.

Büyük bir izdihamýn yaþandýðý Baðdat Caddesinde taraftarlarýmýz, meþaleler eþliðinde tezahüratlarla þampiyonluðun tadýný çýkardý.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Rüþtü Reçber Galatasaray'da

Sakatlýðýnýn ardýndan zor günler geçiren ve Fenerbahçe’de aradýðý ilgiyi bir türlü bulamayan milli kaleci Rüþtü Reçber, Galatasaray’ýn kendisine yaptýðý transfer teklifini kabul etti ve 3 yýllýðýna Sarý-Kýrmýzýlý kulüp ile anlaþtý. Milli Takým kampýnda bulunan Rüþtü, “Yeniden döndükten sonra Fenerbahçe’de huzur bulamadým” diye konuþtu.

ZÝCO’YA BOZULDU

Baþkan Yardýmcýsý Adnan Polat’ýn, Mondragon’un Köln ile prensip anlaþmasýna varmasý üzerine milli kaleci ile temasa geçtiði belirtiliyor. Fenerbahçe ile sözleþmesi sona eren Rüþtü’nün de Zico’nun ‘Rüþtü bizim üçüncü kalecimiz’ demesine çok bozulduðu ve “Fenerbahçe’de dýþlandým. Artýk oynamak istiyorum” sözleriyle yapýlan teklifi kabul ettiði belirtiliyor. Bu konudaki son açýklama milli maçlardan sonra yapýlacak.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Kýran ve Saran'a ret

Ýki eski kulüp üyesinin vekilleri aracýlýðýyla talepleri doðrultusunda, genel kurul divan baþkanlýðýnýn her ikisi için de ayrý ayrý yaptýðý oylamada, büyük bir çoðunluk talepleri kabul etmedi.

Kýran ve Saran'ýn taleplerinin oylamasýndan önce kürsüye çýkan Fenerbahçe Kulübü Disiplin Kurulu Baþkaný Tuncer Erdoðan, iki eski üye hakkýndaki kararlarýn gerekçelerini açýkladýktan sonra, “Herhangi bir yorum yapmadan, verdiðimiz kararýn doðruluðunu sizlere arz etmek istiyorum” dedi.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Kaderiyle oynuyor
    F.Bahçe'de neler oluyor? Yeni transferler camiaya heyecan verip umutlarý arttýrýyor ama geçen sezondan bu yana Zico yönetimle frekansý bir türlü tutturamýyor. Geçen sezon þampiyon olunduðu için sözleþmesindeki madde gereði otomatikman kalan Brezilyalý hocanýn Deivid aþký bugünlerde öyle bir noktaya geldi ki bunu anlamak mümkün deðil. Daha geçen hafta basýn toplantýsýnda Deivid’in durumu sorulmadan bilinçaltýndaki düþüncesini açýklayan ve Brezilyalý golcüyü baþ tacý eden Zico, bu tavrýndan dolayý baþkan Aziz Yýldýrým’dan ultimatom almýþtý. Bir daha Deivid konusunda açýklama yapmamasý istenen Zico ne ilginçtir ki ultimatom alan kendisi deðilmiþ gibi dün Avusturya yolculuðunda “Bir sað kanat bir de stoper istiyorum” diyerek “Bu Deivid kalacak” imasýný yaptý.

Yönetim uzun süredir Kezman’ýn yanýna uzun boylu bir forvet arýyor, Zico ise dünyadan bir habermiþ gibi vatandaþýný koruyor. Yýldýrým’dan Deivid konusunda bir ihtarý bulunan Zico da bana göre kendi kaderiyle oynuyor. Türk ve Avrupa futbolunu yakýndan takip eden ve þu anda takým çalýþtýrmayan Ersun Yanal ise ekibiyle birlikte çalýþmalarýný sürdürüyor. Benden hatýrlatmasý.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart G.Saray ve Beþiktaþ istedi, F.Bahçe kaptý

Gençlerbirliði Kulübü genel menajeri Cem Onuk daha önce yaptýðý açýklamada, Galatasaray Kulübü Baþkaný Özhan Canaydýn'ýn Gökhan Gönül'ü resmen istediðini açýklamýþtý.

Beþiktaþ ve Galatasaray'ýn da gündeminde olan genç futbolcu takýmýnýn Turkcell Süper lig'e çýkmasýnda büyük katký saðlamýþtý. Bonservisi Gençlerbirliði Kulübü'nde olan Gökhan, Gençlerbirliði OFTAÞ'da kiralýk olarak forma giyiyordu.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Tümer'e Alman kancasý!

Alman 1. Ligi ekiplerinden Duisburg'da, Fenerbahçe'den askerlik problemi nedeniyle ayrýlmayý düþünen Tümer Metin'in transferi gündeme geldi.

Kickers Offenbach ile oynanan ve Duisburg'un 2-0 kazandýðý maçýn ardýndan Teknik Direktör Rudi Bommer, Tümer Metin ile ilgili sorularý yanýtladý. Karþýsýnda Türk habercileri gören ve gülümseyerek niçin geldiðinizi tahmin ediyorum diyen Bommer, "Tümer Metin ile ilgileniyor musunuz?" sorusuna; "Bir aracý bize Tümer Metin'i önerdi. Ama henüz bu oyuncuyla bir araya gelip konuþmadýk. Birlikte masaya oturup konuþmadan çok þey söyleme þansým yok" cevabýný verdi.

Tümer Metin'in iyi bir oyuncu olduðunu ifade eden Rudi Bommer, "Bizim de bir orta saha oyuncusuna ihtiyacýmýz var, ama bunun kim olacaðýný ilerleyen günlerde göreceðiz" diye konuþtu. Devre arasý kampý için Pazar günü Ýspanya'ya gidecek olan Duisburg'un transfer komitesinin, kamp öncesi Tümer Metin ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Kaynak: Fanatik

Sayfa 1/2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri