08 Mart 2008 hürriyet
'Dünya sahnesinde bir köylü çocuğu' başlıklı haberinde The Economist Dergisi, Fethullah Gülen için şu ifadeyi kullandı: Kendi ülkesinde şerefle ve biraz da şüpheyle karşılanan 'peygamber'.
THE Economist Dergisi, "Dünya sahnesinde bir köylü çocuğu" başlığıyla haber yaptığı Fethullah Gülen için tırnak içinde "peygamber" nitelemesini kullandı. Dergi, "Kendi ülkesinde şerefle ve biraz da şüpheyle karşılanan 'peygamber'" şeklindeki girişle başlayan yazı için, muhabirini Gülen'in memleketi olan Erzurum'un Korucuk köyüne gönderdi.
"nurcu arkadaşları biraz taşlayayım diyorum...yukarıdaki haber cumartesi günü hürriyette çıktı. zaman gazetesini taradım haberle ilgili birşey yazmamış. yada bana denk gelmedi.
ne diyorsunuz başlığa? peygamber diyorlar...yıllar önce mehmet şevket eygi hoca yazısında fethullah gülenin abd tarafından halife ilan edileceğini yazmıştı.
şimdide bu haber aklımı karışitırdı. halifelikten peygamberliğemi terfi var dedim kendi kendime? zaman gazetesinden biri de konu ile ilgili bir itiraz yazmamış.
peygamber benzetmesi yapılan hocanız olduğu içinmi ses etmiyorsunuz? diyesim geliyor."
Yer imleri