Arkadaşlar internette dolaşırken rastladığım konuyu sizlere (uyarı amaçlı) bu bilgileri paylaşmak istedim. Şunu da belirtmek isterim konu ALINTIDIR....
Bir wireles anten araştırması yaptım ve birçok farklı sitede birden çok farklı şey yazıldığını farkettim. Bunlar en başta çok kafa karıştırıcı. Bu nedenle bende kaynaklar ve gerçek testler olduğunu düşündüğüm bilgileri toparlayayım ve toparlamışken de paylaşayım istedim.
Öncelikle pek bilinmeyen ciddi birkaç konuyu vurgulamak istiyorum.
YASALIK
Tom's hardware guide Türkiye sitesindeki forumda (Bkn:Alıntı) 10Km ve sonrası kablosuz iletişimin yasal olmadığı söyleniyor. Sanırım burada bahsedilen izinsiz yani; yasal olması için Telekominikasyon Kurumu tarafından alınması gereken izin belgesinin gerekliliği.
SAĞLIK
Wireless iletişimi güçlendirmek ve uzun mesafelere taşımak için güçlendirici anten kullanmanız gerekli.
Fakat bu konudaki bilinçsizliğe karşı ciddi bir uyarım olacak bay ve bayanlar (!). Yüksek güçlerdeki antenler insan sağlığını ciddi boyutlarda etkiler.
Konuda uzman bir arkadaşımın dediği güzel bir laf var; "çocuğun olmasını istemiyorsan 16dbi'lik yada daha yüksek güçteki bir anteni çalışır haldeyken apış aranda 2 sn tut...".
Varın gerisindeki kanser vb. sağlık sorunlarını siz düşünün. Doğruluğunu kontrol edemediğim bir bilgi'de 8dbi ve daha yüksek güçteki elektro manyetik vericilerin (anten) insan sağlığına zararlı oldukları yönünde.
Bu ölçüt hatırladığım kadarıyla antenin, canlı vücudundaki yaptığı ısı artış miktarına göre bulunan birşeydi......
Ayrınıtlı bilgi için Site Adresi : Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. i tıklayabilirsiniz
Yer imleri