Baþ örtüsü olmasa da olurmuþ!..

‘Baþ örtüsü Ýslam’ýn tek yolu deðil’
Baþbakan Recep Tayyip Erdoðan, üniversitelerde baþ örtü yasaðýnýn kaldýrýlmasýný eðitim hakký ve özgürlüðü, ayrýca din ve vicdan özgürlüðü açýsýndan deðerlendirdiklerini söyledi. Erdoðan, Almanya’da yayýmlanan Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesine verdiði mülakatta, “Baþörtüsü Ýslamiyet’i yaþamanýn tek yolu deðildir” sözleriyle büyük dikkat çekti. Erdoðan, “üniversitelerde baþörtü yasaðýnýn kaldýrýlmasýný eleþtirenlerin, bunun Ýslamlaþma yolunda bir ilk adýmý teþkil ettiðini söylediklerinin” belirtilmesi üzerine þunlarý söyledi: “Bu, yanlýþ. Baþ örtüsü Ýslamiyet’i yaþamanýn tek yolu deðildir. Biz baþ örtüsünü eðitim hakký ve özgürlüðü, ayrýca din ve vicdan özgürlüðü açýsýndan deðerlendiriyoruz. Geliþmiþ demokrasilerde nereye bakarsanýz bakýn, üniversitelere istenildiði gibi gidiliyor. Bizim ülkemizde de bu daha önceleri mümkündü. Her zaman, Batý, Batý, Batý diyoruz. Batý bunu niye yapýyor, biz bunu burada yaptýðýmýz zaman niye sorun oluyor? Ben hem kapanana, hem de kapanmayana saygý duyuyorum. Hepsi bu ülkenin evlatlarý. Laik bir ülke tüm inanç gruplarýna karþý ayný mesafede durmalý. Birine yakýn, diðerine uzak durmak olmaz. Eðer ülkemizde ayrýmcýlýk varsa, bunun sorumlularý, kapananlara üniversite kapýlarýný kapatanlardýr.”

Yeniçað...