REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0

Sonuçlar: Turkiyede Kriz Yaşanabilirmi?

Katılımcı sayısı
806. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Evet

513 63.65%
  • Hayır

293 36.35%
Sayfa 6/15 İlkİlk 123456789101112131415 SonSon
145 sonuçtan 51 ile 60 arası

Konu: Turkiyede Kriz Yaşanabilirmi?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

zamanında bol keseden atmasalardı bu hallere düsmezdik oy ugruna herşeyi yaptılar örnek istersen çookk yaş benim 45 15 yaşından sonra olan herşeyi iyi hatırlıyorum

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Yo2 hocam ellerine sağlık

Alıntı emmi Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Sevgili dostlar, yazılarınızı baştan buraya kadar okudum. Bir ikisi haricinde ,hepiniz kriz içindeyiz diye yazmışsınız. Kriz olup olmadığını size daha dün beden eğitimi dersimde gördüklerimi kısaca anlatayımda kriz olup olmadığına karar verin. Dün Çarşamba günü Akhisar'ın büyük pazarıydı. Çocuklar top oynarlarken ben geziniyordum. Okulun kapısında eskiden çalıştığım köye kadar gelen pamuk şeker satanı gördüm. Oralardan tanıştığımız için yanına yaklaşıp hoş-beşten sonra hayırdır dedim teyibi sökmüşsün düldülden dedim. -Hocam nasıl sökmeyim o zamanlar satışım iyiydi ve köylere kadar gidiyordum. Şimdi millette ne para var ne de pamuk şeker alan var dedi. Yol üstünde durduğu için -Pazarın durumu nasıl? dedim. -Hocam bak şuradan geçenlerin ellerindeki torbalara nasıl olduğunu anlarsın dedi. Vallahi huyum gereği şimdiye kadar pazardan gelenin eline bakmak aklıma gelmemişti. Biraz pazardan gelenleri izledim. İnanın milletin torbaları küçüldükçe küçülmüş. En babayiğitinin elinde dört çeşit torba var. Onların içinde de evde yok demesinler türünden birkaç sebze çeşidi. O kadar. Pamuk şekerci dönüp bana: Hocam gördün mü millet 5 lira ile haftalık erzakını alıyor dedi. Bende haklısın dedim. Kırpıklar top kavgası ettikleri için yanlarına gittim. Kriz olup olmadığına siz karar verin artık. Birde her dönem gelen iktidarların mabadını yalayan proflardan değil; gerçekten bu işin uzmanı olanlardan tvlerde izlediğim ve edindiğim sonuç şu:
    Pazartesi günkü borsadaki dalgalanma bizim şark kurnazlarına göre sayın başsavcının yüzünden olmuştu! Ama ertesi gün toparlanınca dilleri bir yerlerine kaçmış gibi sustular. Arkadaşlar krizin gelip gelmeyeceği ABD'de ki Morgıç sistemindekaptırılan paraların dönüp dönmemesine ve Iraktaki duruma bağlı. Şöyle ki; ABD bankaları bu Morgıç sistemine (taksitle ev alma projesi) kredi açarken bu paraların bir kısmının dönmeyeceğini bile bile vermişler. Bu kredileri götürüp bir sigorta şirketine sigortalatmışlar. Sigorta şirketleride bu kredilerin çoğunun dönmeyeceğini bile bile sigortalamışlar. Ve bu paraları götürüp borsaya yatırmışlar. Şimdi ABD'de bu sisteme kaptırılan paranın ne kadar olduğunu hesaplayamıyorlarmış. Önceleri birkaç milyar dolar lafı etmişler, sonra birkaç yüz milyadan; şimdi ise hiç para miktarını konuşan yokmuş. Bunun üstüne birde Ikak işgaline harcanan parayı ekleyin ve düşünün ABD ekonmisini. Bu durumu gören AB ülkesinin devedişi 16 ülkesi önlem olarak kendi aralarında 500 milyonluk mu, milyarlık mı orasını iyi anlayamadım, bir fon oluşturmuşlar. Yakında gelmesi olası krizin etkilerini hafifletmek için. Şimdi gelelim;
    TÜRKİYE'YE ETKİSİNE: Bizim ABD ile ticaretimizin hacmi 5 milyar dolar civarında. Bizim esas ihracat yaptığımız ülkeler AB ülkeleri. ABD bu kriz nedeniyle Avrupa'dan yaptığı ithalatı kısıyor. Avrupanın da en büyük ihracat yaptığı ülke ABD. Avrupa ülkeleri bizden ve kendi ürettiklerini satamayınca nolacak? Mal alımını kısacak. Dolayısıyla bizde ihracat yapamıyacağız. İşadamlarımız mal satamayınca nolacak? İşçi çıkaracak, kendini ayakta tutabilmek için. Buda bırakın işsizlere iş bulmayı, elinde işi olanların bir kısmı daha işsiz kalacak demektir. Uzun lafın kısası bu yılın sonbaharında bir krize hazır olmalıyız. Ve uzmanların dediklerine göre bundan insanımız ayağını yorganına görede değil, yorganın yarısına kadar uzatmaları gerekiyormuş. Peki tüm bunları Avrupa ülkeleri filan görüp önlem almaya çalıştıkları bir sırada bizim şark kurnazı siyasilerimiz ve yalaksı medya napıyor dersiniz. Daha geçen gün maliye bakanı çıkıp bizim ekonpmimizin çok sağlam temeller üzerinde olduğunu, ABD'nin güçlü bir ekonomisi ve kendini savunacak durumda olduğunu basın toplantısında anlatmadılar mı? Allah!ın eli yok ki parmağını gözüne sokup çıkarsın. Onların gerine gerine çok sağlam dedikleri borsa pazartesi günü ABD'den esn hafif bir rüzgarda 8-9 puan birden düşüverdi. Bir zamanlar Güneş TANER isimli bir ekonomiden sorumlu bir bakanımız vardı. Uzakdoğudan esen kriz rüzgarları estiğinde oda aynı lafları etmişti. Ve eğer kriz bize gelirse tutamayacağı bir takım sözlerde vermişti hatırlarsanız. İşin uzmanları aman etmeyin, yapmayın kriz geliyor gereken önlemleri alın dedikçe o zaman ki yalaka medyada ona çanak tutuyordu ve kriz bizi fena vurmuştu.
    Sevgili dostlar niye mi bu kadar uzun yazdım? Birilerinin işkembe-i kübralarından atmamaları için yazdım. İster okuyun, ister okumayın. Bilgilerinize sunulur. Hal vaziyet böyle. Keşke böyle olmasada, bizler yalancı ve iftiracı olsak. Korkarım ağlayan analar yine bizim analarımız olacak.
    Saygılar.
    söylenecek başka bişey yok
    Konu altaymns tarafından (21-03-2008 Saat 17:54 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

arkadaşlar biraz demokratik olalım işinize gelmeyen herkesi susturursanız başkalarıda sizin özgürlüğünüze saygı duymayabilir bırakın herkes özgürce beraberce yaşasın sokakta kriz yok insanlar sokakta birbiriyle güzelce anlaşırken birileri bundan rahatsız oluyor suni kutuplaşmalarla ül***i karıştırmak istiyorlar

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Sanmiyorum, bu sadece sahte Atatürkcü ve laik gecinen bir kisim emperyalist odaklarin oyunu, aynen Tek Türkiye ve Kurtlar Vadisinde oldugu gibi. Vampirler gibi sadece gece ortaya cikarlar, kan emmek icin, konusurlar ama yüzleri görünmez. Bunlar islerine geldigi gibi yorumlarlar olaylari, lehlerine olursa görevini yapmis yoksa demakrasi, laiklik, cumhuriyet, insan haklari, hukuk ve tabiki sahte Atatürkcülük. Asil amac müslüman ve Islamiyet düsmanligi. ALLAH`in izniyle bunlarida hasarsiz atlatiriz.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Aslında şu anda kriz zaten yaşanıyor. Seçim sonrası hangi problem çözüldü ? Seçmenlerin %47'si niçin oy verdi ?
    1- İşsiz iş bulabilmek için, (yine işsiz)
    2- Çalışan emeğinin karşılığını alabilmek, sosyal güvenceye sahip olabilmek için, (maaşı artmadı, üstelik yeni sosyal güvenlik yasası ile var olan haklarından da olmak üzere)
    3- Çiftçi ürünüm para etsin diye oy verdi, (üretim sahaları kısıtlanıyor, ürün yine para etmiyor)
    4- Esnaf yeterli kazanç elde edbilmek için, işlerim açılsın diye oy verdi (işler açılmadı, eskiye nazaran daha da kötüye gidiyor)

...

Bütün bu olumsuzluklar ikide bir ortaya atılan "türban" tartışmaları ile örtülmeye çalışılıyor. Oysa insanların daha acil problemleri var. Çözüm getirmesi gerekenlerin şikayet etmeden Türk milletinin probleemlerini çözmesi gerekiyor...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

TÜRKIYEDE KRIZ ZATEN VAR YALNIZ SADECE TÜRKIDE DEGIL FARKINDAYSANIZ DÜNYADA BIR TUHAFLIKTIR GIDIYOR BEN ALMANYADA ESNAFLIK YAPIYORUM ESKIDEN INSANLAR BIR SEYI ALMAK CANI ISTEDIMI ALIYORLARDI SIMDI MECBURI LAZIMSA ALIYORLAR BUNUN SEBEBI BÜTÜN AVRUPADAKI ISSIZLIK euro,NUN GELMESIYLE ALIM GÜCÜNÜN DÜSMESI IS YERLERININ ISCILIGIN UCUZ OLDUGU DOGU BLOKU ÜLKELERE KAYMASI ELE BASI CIN BUTUN BU ETKENLER TÜRKIYEYI COK ETKILIYOR MESELA BEN BAZEN DÜSÜNÜYORUM TÜRKIYEDE BIR IS YERI KURSAM NE YAPABILIRIM KARSIMA BIRINCISI POLITIK ETKENLER CIKIYOR DAYIN VARSA IS YAPABILIYORSUNUZ IKINCI SORUN MALIYETLER BIZIM MALIYET FIYATINI ALTINDAN CIN DEN MAL ALABILIYORSUNUZ TÜRKIYE CARESIZMI BENCE HAYIR EN AZ MASRAFLI IS DEVLETIN INSANLARI TARIM VE HAYVANCILIGA TESVIK ETMESI LAZIM BUNU NE PAHASINA OLURSA OLSUN YAPMASI LAZIM IKINCISI YER ALTI KAYNAKLARIMIZI SEFERBERLIKMI YAPARIZ NE YAPARIZ BILMIYORUM BUNLARIDA BIZIM VERGILERIMIZLE MAAS ALAN ÜNVERSITEDEKI BILIM ADAMLARI DÜSÜNSÜN TABI MILLETIN BASINDAN SACINDAN VAKITLERI OLURSA ÜLKEMIZIN ZARARINA CALISAN HERKESI PROTESTO EDIYORUM TÜRKIYE TÜRKLERINDIR ALAHIN IZNIYLE BÖYLE KALACAKTIR SAYGILAR

Kullanıcı Bilgi Menüsü

zaten millet acından ölüyo kirizimi kaldı iş yok güç yok esnaflar büyük fabrikalr kapatıyor işçiler çıkarılıyor yüce allah c.c yardımcımız olsun ümmedi muhammedinde saygılar

Kullanıcı Bilgi Menüsü

kriz zaten yaşanmıyormu? illa medyayamı yansıması gerek.
    benim cebim de müthiş bir kriz var. allahtan ev benim...
    memlekette de bence kriz var ama sessiz sedasız geçiyor.
    yakında patlar. patladığındada maalesef bazıları toz duman içerisinde malı götürüyor.
    2001 krizindeki bankaların hortumlanmalarını hatırlayın...
    şimdi hortumlanmıyor ama tozutmaya başlayınca ortalıkta çakallar kol gezmeye başlar...
    umarım olmaz....umarım memlekete hayırlı sonuçlar olur.
    selametle...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

ülkemizden ziyade önemli olan küresel kriz kendi icimizdeki kriz gecici olur az hasar yapar ama şu an küresel kriz var oraya odaklanmak lazım tabiki finans veya işletmeci arkadaşlar icin bu onemli izlenmesi gereken durum

Kullanıcı Bilgi Menüsü

arkadaşlar ben türkiyedeyki siyasetcilere hicmi hic güvenim kalmadi tükiyinin cumhuriyet tarihinde milletin vergilerinle aldıgımız bütün kuruluşlar yabancılara peşkeş cekildi allah türkü korusun insanlar 10 torba kömüre bir toba erza oy verildigi sürece bizler daha cok sıkıntılar cekeriz benim görüşüm herkese allah sabırlık versin allah esnafın yardımcısı olsun

Sayfa 6/15 İlkİlk 123456789101112131415 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri