REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0

Sonuçlar: Turkiyede Kriz Yaşanabilirmi?

Katılımcı sayısı
806. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Evet

513 63.65%
  • Hayır

293 36.35%
Sayfa 3/15 İlkİlk 12345678910111213 ... SonSon
145 sonuçtan 21 ile 30 arası

Konu: Turkiyede Kriz Yaşanabilirmi?

Users Awaiting Email

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Kriz Yaşanmaz... Merkez bankasının Özerkliği bu Kapıyı kapatmıştır....

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Ülkemizde en büyük krizi yaşıyoruz ama haberimiz yok

Kullanıcı Bilgi Menüsü

hemde nasıl kriz ben bir örnek vereyim ecevit zamanında benzin 900 bindi krizle 1350 olmusştu zanedersem.. şimdi neoldu 3.küsür ytl bundan iyi krizmi olur.
    herşey fiyatını 2,5 misli katladı biz millet olarak pembe rüyalardayız gerçekleri kabul etmiyoruz çünkü işimize gelmiyor neden gelmiyor çünkü borcu olan kolay kredi buluyor başka şekilde olsa o parayaı kolay bulmayacak çünkü bu hükümet bunu kolay saglatıyor vs vs bundan dolayı kötüdür diyemiyor miletimiz
    ama görünen köy klavuz istemez yakında karın ağrısı başlar ...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart kriz

Zaten krizdeyiz,nasıl çıkacağımız da meçhul allah hepimize yardımcı olsun.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Krizin en alası yaşanıyor zaten 2001 dekinden daha kötüye gidiyor memleket olan yine bize olucak
    No longer just a minute

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Sevgili dostlar, yazılarınızı baştan buraya kadar okudum. Bir ikisi haricinde ,hepiniz kriz içindeyiz diye yazmışsınız. Kriz olup olmadığını size daha dün beden eğitimi dersimde gördüklerimi kısaca anlatayımda kriz olup olmadığına karar verin. Dün Çarşamba günü Akhisar'ın büyük pazarıydı. Çocuklar top oynarlarken ben geziniyordum. Okulun kapısında eskiden çalıştığım köye kadar gelen pamuk şeker satanı gördüm. Oralardan tanıştığımız için yanına yaklaşıp hoş-beşten sonra hayırdır dedim teyibi sökmüşsün düldülden dedim. -Hocam nasıl sökmeyim o zamanlar satışım iyiydi ve köylere kadar gidiyordum. Şimdi millette ne para var ne de pamuk şeker alan var dedi. Yol üstünde durduğu için -Pazarın durumu nasıl? dedim. -Hocam bak şuradan geçenlerin ellerindeki torbalara nasıl olduğunu anlarsın dedi. Vallahi huyum gereği şimdiye kadar pazardan gelenin eline bakmak aklıma gelmemişti. Biraz pazardan gelenleri izledim. İnanın milletin torbaları küçüldükçe küçülmüş. En babayiğitinin elinde dört çeşit torba var. Onların içinde de evde yok demesinler türünden birkaç sebze çeşidi. O kadar. Pamuk şekerci dönüp bana: Hocam gördün mü millet 5 lira ile haftalık erzakını alıyor dedi. Bende haklısın dedim. Kırpıklar top kavgası ettikleri için yanlarına gittim. Kriz olup olmadığına siz karar verin artık. Birde her dönem gelen iktidarların mabadını yalayan proflardan değil; gerçekten bu işin uzmanı olanlardan tvlerde izlediğim ve edindiğim sonuç şu:
    Pazartesi günkü borsadaki dalgalanma bizim şark kurnazlarına göre sayın başsavcının yüzünden olmuştu! Ama ertesi gün toparlanınca dilleri bir yerlerine kaçmış gibi sustular. Arkadaşlar krizin gelip gelmeyeceği ABD'de ki Morgıç sistemindekaptırılan paraların dönüp dönmemesine ve Iraktaki duruma bağlı. Şöyle ki; ABD bankaları bu Morgıç sistemine (taksitle ev alma projesi) kredi açarken bu paraların bir kısmının dönmeyeceğini bile bile vermişler. Bu kredileri götürüp bir sigorta şirketine sigortalatmışlar. Sigorta şirketleride bu kredilerin çoğunun dönmeyeceğini bile bile sigortalamışlar. Ve bu paraları götürüp borsaya yatırmışlar. Şimdi ABD'de bu sisteme kaptırılan paranın ne kadar olduğunu hesaplayamıyorlarmış. Önceleri birkaç milyar dolar lafı etmişler, sonra birkaç yüz milyadan; şimdi ise hiç para miktarını konuşan yokmuş. Bunun üstüne birde Ikak işgaline harcanan parayı ekleyin ve düşünün ABD ekonmisini. Bu durumu gören AB ülkesinin devedişi 16 ülkesi önlem olarak kendi aralarında 500 milyonluk mu, milyarlık mı orasını iyi anlayamadım, bir fon oluşturmuşlar. Yakında gelmesi olası krizin etkilerini hafifletmek için. Şimdi gelelim;
    TÜRKİYE'YE ETKİSİNE: Bizim ABD ile ticaretimizin hacmi 5 milyar dolar civarında. Bizim esas ihracat yaptığımız ülkeler AB ülkeleri. ABD bu kriz nedeniyle Avrupa'dan yaptığı ithalatı kısıyor. Avrupanın da en büyük ihracat yaptığı ülke ABD. Avrupa ülkeleri bizden ve kendi ürettiklerini satamayınca nolacak? Mal alımını kısacak. Dolayısıyla bizde ihracat yapamıyacağız. İşadamlarımız mal satamayınca nolacak? İşçi çıkaracak, kendini ayakta tutabilmek için. Buda bırakın işsizlere iş bulmayı, elinde işi olanların bir kısmı daha işsiz kalacak demektir. Uzun lafın kısası bu yılın sonbaharında bir krize hazır olmalıyız. Ve uzmanların dediklerine göre bundan insanımız ayağını yorganına görede değil, yorganın yarısına kadar uzatmaları gerekiyormuş. Peki tüm bunları Avrupa ülkeleri filan görüp önlem almaya çalıştıkları bir sırada bizim şark kurnazı siyasilerimiz ve yalaksı medya napıyor dersiniz. Daha geçen gün maliye bakanı çıkıp bizim ekonpmimizin çok sağlam temeller üzerinde olduğunu, ABD'nin güçlü bir ekonomisi ve kendini savunacak durumda olduğunu basın toplantısında anlatmadılar mı? Allah!ın eli yok ki parmağını gözüne sokup çıkarsın. Onların gerine gerine çok sağlam dedikleri borsa pazartesi günü ABD'den esn hafif bir rüzgarda 8-9 puan birden düşüverdi. Bir zamanlar Güneş TANER isimli bir ekonomiden sorumlu bir bakanımız vardı. Uzakdoğudan esen kriz rüzgarları estiğinde oda aynı lafları etmişti. Ve eğer kriz bize gelirse tutamayacağı bir takım sözlerde vermişti hatırlarsanız. İşin uzmanları aman etmeyin, yapmayın kriz geliyor gereken önlemleri alın dedikçe o zaman ki yalaka medyada ona çanak tutuyordu ve kriz bizi fena vurmuştu.
    Sevgili dostlar niye mi bu kadar uzun yazdım? Birilerinin işkembe-i kübralarından atmamaları için yazdım. İster okuyun, ister okumayın. Bilgilerinize sunulur. Hal vaziyet böyle. Keşke böyle olmasada, bizler yalancı ve iftiracı olsak. Korkarım ağlayan analar yine bizim analarımız olacak.
    Saygılar.
    Konu emmi tarafından (21-03-2008 Saat 01:52 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

hiç bir şey olmaz

Kullanıcı Bilgi Menüsü

yaşamadığımız şey değil. millet olarak alışkınız ve olması yakındır.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

birşey olmaz demeyecen ekononamiye bakacan carsıya pazara bakacan bakın bakalım 1 aya kadar neler olacak umarım yanılmışımdır hiç birsey olamaz diyen arkadaslar ..umarım sızın dedıklerınız olur ...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Ölmüş eşşek kurttan korkmazmış.Krizin alası altı aydır çok ciddi şekilde yaşanıyor,hep yenigündemler yaratılıp millet oyalanıyor.Bu millet bir gün kafayı sıyırıp yollarda oynamaya başlayacak ALLAH c.c hepimizi beterinden korusun.

Sayfa 3/15 İlkİlk 12345678910111213 ... SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri