Nokia'nın ilk Seri60 dokunmatik telefonu olacak Nokia Tube modelinin fotoğrafları geldi ve detayları belirginleşti. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. sitesinin edindiği bilgiye göre Nokia Tube 5. nesil S60 dokunmatik arayüzde (Full Touch UI) çalışacak. Nokia Tube, N-serisinden sıyrılarak kendine özgü yeni bir seride bulunacak.
Ancak Nokia Tube dokunmatik ekranlı S60 telefonların başı çeken modeli olmayacak. Daha üst düzey bir model Tube'dan sonra çıkartılacak. Tube ile tam ekran dokunmatik telefon piyasasına girecek Nokia'nın bu telefonunda 16M renkte TFT ekran olacakken çözünürlük 360 x 640 piksel değerinde olacak (16:9). Fotoğrafa göre ekran büyüklüğünün 3.5" civarında olduğu tahmin ediliyor. Ekran dokunmaya karşı titreşimli tepki verecekken iPhone'daki gibi çoklu dokunmaya (multi-touch) duyarlı olmayacak.
Dijital kalem (stylus) ile de kontrol imkanı sunacak Nokia'nın dokunmatik telefonunda el yazısı tanıma özelliği de bulunacak. GPRS / EDGE / UMTS ve HSDPA desteğinin yanında Nokia Tuba'da Wi-Fi, Bluetooth v2.0 (A2DP ve AVRCP destekli), dahili assisted GPS (A-GPS), Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. özellikleri bulunacak. Otomatik odaklama yapabilen kameranın da yer alacağı telefonda kamera çözünürlüğü henüz bilinmiyor. Nokia Tube modelinin 2009'un ilk çeyreğinde çıkması bekleniyor.