Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
Sayfa 1/2 12 SonSon
13 sonuçtan 1 ile 10 arasý

Konu: Sigara..:: (Güzel Bir Hikaye Okumanýzý Tavsiye Ederim)

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Yaþanmýþ aþk hikayeleri..

Telefonda hemen hemen hergün kimbilir kaç kez kullandýgýmýz ''Alo'' sözcügü, gerçekte bir sevgilinin kýsaltýlmýþ adýdýr.
    Sevgilinin tam adý Allessandra Lolita Oswaldo'dur.
    Bu sevimli genç kýz, telefonu icat eden, A. Graham Bell'in sevgilisiydi. Graham Bell telefonu icat edince ilk hattý sevgilisinin evine çekmiþti. Atölyesinde telefon çalýnca arayanýn Allessandra Lolita Oswaldo'dan baþkasý olamayacagýný bildiginden Graham Bell, telefonu açar açmaz ''Allessandra Lolita Oswaldo'' diyordu. Bell, zamanla sevgilisine, adýný kýsaltarak hitap etmeye baþladý ve telefonu her açýþýnda onu ''Ale Lolos'' diye karþýladý.
    Çalýþmalarý uzadýkça Graham Bell, sevgilisinin adýný daha da kýsalttý ve iki heceli bir ad buldu.
    Bu kýsa ad ''Alo'' idi. Allessandra Lolita Oswaldo, geliþtirip, tüm kente yaymaya çalýþtýgý telefondan baþka biþey düþünmeyen sevgilisinin bitmek tükenmek bilmeyen deneylerinden rahatsýz olmaya baþlayýnca Graham Bell'i telefonuyla baþbaþa býrakýp onu terketti.
    Yaþlý Bell, sevgilisinin birgün onu arayacagý umuduyla telefonun baþýndan hiç ayrýlmadý. kentte çekilen telefon hatlarýnýn sayýsý da giderek artmaya baþlamýþtý. Graham Bell'i artýk baþka kiþiler de arýyordu.
    Fakat o, telefonun her çalýþýnda kendisini sevgilisinin aradýgýný sanarak telefonunu ''Alo'' diyerek açýyor ve artýk herkes ''Alo'' diyordu.
    O günlerde hemen herkes telefonu açtýklarýnda Alexander Graham Bell'in anýsýna saygý olarak ''Alo'' demeye baþladý.
    Bugün tümümüzün kullandýgý ''Alo'' sözcügü iþte o günlerden günümüze uzanmaktadýr.
    süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
    Ýþte Davet Linkin!!

http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Sigara!!

Hafif sisli bir havada ve güneþin apartmanlarýn arasýndan yeni yeni güne merhaba dediði bir saatte, vapura dogru ilerleyen genç adam; jeton giþesinde, yaklaþýk iki ay önce ayrýldýðý kýz arkadaþýný görür ve titrek bir "merhaba" ile konuþmaya baþlar. Bu konuþmalar vapurda da devam eder.

Adamýn; "Hava o kadar da soðuk deðil, dýþarýda oturalým mý?" sorusuna, kýzýn "Olur" cevabý vermesiyle birlikte vapurun en üst katýna doðru yol alýrlar.

Birkaç dakika havadan sudan muhabbetlerle geçtikten sonra, adam kýza bir sigara uzatýr ve kendisine de bir tane alýr. Daha sonra, genç adam birden lafa girer:

- Biliyorum, bu konularý daha önce hiç konuþmadýk ya da konuþamadýk diyeyim.Merak etme ama, "Neden ayrýldýk biz" sorusunu sormayacaðým. Sadece sana söylemek istediðim birkaç þey var, onlarý konuþmak istiyorum.

Genç kýz; adama bakarak, - "Evet seni dinliyorum, devam et" dedikten sonra adam, konuþmasýna kaldýðý yerden devam eder:

- Biliyor musun? Ayrýldýktan sonra, seni sigaraya benzetmeye baþladým.

Kýz, hiç tahmin etmediði, alakasýz bir konuyla lafa girmesinin verdiði þaþkýnlýkla,

"Ne? Nasýl yani?" der.

Adam, önce kýza uzattýðý sigarayý ve sonra kendi sigarasýný, çantasýndan çýkardýðý çakmak ile yaktýktan sonra:

- Mesela bir tane sigara yakýyorum ve kül tablasýna koyup izlemeye baþlýyorum. Kül tablasýna dökülen külleri gördükçe; anýlarýmýz aklýma her biri kül olup acýlarýma dönüþüyor sonra. Arada bir elime alýyorum sigarayý ve içime çekiyorum seni. Kendimi zehirlemek için; daha çok, daha çok çekiyorum. Bazen de anýlarý silkiyorum kül tablasýna. "Sen zehiri" hoþuma gidiyor, içimi acýtýyor, vazgeçemiyorum; içime çekmeye devam ediyorum. Aðzýmdan çýkan her dumanda, ayrýlýrken bana býraktýðýn; son bakýþýnýn silueti beliriyor. Her sigaranýn olduðu gibi, senin de sonun yaklaþýyor. Ve ben yavaþ hareketlerle; ne zaman seni söndürmek için, elimi götürsem kül tablasýna, aptalca bir umutla "Ne olur yapma!! " diyeceðin zamaný bekliyorum. Ama hiçbir zaman duyamýyorum sesini. "Ve iþte bitirdim seni" diyorum. Hayýr hayýr kendimi kandýrýyorum galiba, "Seni böyle bitiremem" diyorum sonra. Ama bakýyorum kül tablasýna; evet! Sen oradasýn, evet! Anýlar orada. Ancak, elimde hala kokun var. Yýkasam da, hiç çýkmayacak bir koku. Anlýyorum ki; bu sigarada, senin çok az bir kýsmýný bitirmiþim. Senden baðýmsýz bir sen, hep içimde yaþýyormuþ. Ve anlýyorum ki, sadece sönüyorsun. Seni atesleyecek bir "Ben" bekliyorsun sabýrla. O "Ben", çok da bekletmiyor seni. Bir daha yanmaya baþlýyorsun. Anýlar acýlar derken yine bitiyorsun. Yeniden yanýyor ve bitiyorsun. Bu hep böyle devam ediyor; sonunda alýþkanlýk oluyorsun.

Genç kýz anlatýlanlarý dinlerken; tarif edilmeyecek bir duygu yoðunluðu içindeydi. Bir yandan, birisinin bu kadar acý çekmesine üzüntü duyarken; diðer yandan da, kendisinin hala unutulmamýþ olmasýndan, haz alýyordu. Aslýnda kendisi de unutamamýþtý genç adamý. Kendi isteðiyle ayrýlmýþtý ama; sevmediði ya da artýk bir þeyler hissetmediði için deðil, en yakýn kýz arkadaþýnýn da, o insana karþý bir takým duygular beslediði için gerçekleþmiþti bu ayrýlýk. Bunu; ne erkek arkadaþý, ne de en yakýn arkadaþý biliyordu. Erkek arkadaþýna, "Bu iliþkide bir þeyler eksik, ben daha fazla sürdüremeyeceðim, ayrýlmalýyýz." diye bir mesaj atarken; kýz arkadaþýna, "Ilgisiz bir sevgili olmaya baþlamýþtý günler geçtikçe; çok bunalmýþtým. Ve bir gün onu, baþka biriyle sarmaþ dolaþ gördüm. Bu yüzden ayrýldým." demiþti. Böylece, hem erkek arkadaþýndan, kendine göre, makul bir sebeple ayrýlmýþ; hem de arkadaþýna, erkek arkadaþýný kötüleyerek, ondan soðumasýný saðlamýþtý. Kendisinin çok acý çekeceðini bile bile, arkadaþýný kaybetmemek için, böyle bir yalanlar zincirine baþvurmuþtu. Artýk hayatýný,bu yalanlara göre düzenlemeliydi. Bu yüzden; bu karþýlaþmalarýnda duygularýný bir tarafa býrakýp, mantýðý ile karar vermek zorundaydý. Geri dönüþü yoktu ve kýz da bunun farkýndaydý. Bütün ayrýntýlarý, olasý bir karþýlaþma için düþünmüþtü daha önceden. Adamýn anlattýklarýný dikkatlice dinliyor ve sözünü bitirmesini bekliyordu. Ve adamla göz göze gelip, "Bitti, bu kadardý!" dermiþçesine bakmasýndan sonra, kýz konuþmaya baþladý:

- Açýkçasý bu söylediklerin, hiç beklemediðim þeylerdi. Benim, bu açýklamalarýna bir yorum yapmamý bekleme. Çünkü bunlar; senin kendi düþüncelerin. Her biten iliþkiden sonra, yaþanabilecek duygulardan bu anlattýklarýn. Sunu söyleyebilirim ama; yaþadýðýmýz iliþkide, elimden gelen fedakarlýðý gösterdiðime inanýyorum. Seni hiçbir zaman suçlu görmedim, herþey benden kaynaklýyordu. Sonuç olarak, bir þekilde bu iliþki yürümedi ve bitti. Bu kadar basit.

- Bu kadar mý yani?

- Evet...

Genç adam þok olmuþtu. Belki, daha ýlýmlý bir yaklaþým bekliyordu kýzdan. Ancak, kesin ve kararlý konuþmuþtu kýz. Hiçbir umudun kalmadýðýna, kendini inandýrmaya çalýþýyordu. Vapur yanaþmýþti iskeleye. Tek bir kelime bile konuþmadan vapurdan indiler. Iskelenin sonunda; genç kýz, adama sarýlarak "Hoþçakal" dedi. Ancak adam, ayrýlýrken ne sarýlmýþtý kýza, ne de bir kelime çýkmýþtý aðzýndan. Bir heykel gibi duruyordu kýzýn karþýsýnda. Kýz da, bir tepki gelmeyince; hýzla oradan uzaklaþmayý tercih etti. Arkalarýna bile bakmadan ayrýldýlar. Kýz, iþyerine ulaþtý. Yerine oturduktan hemen sonra, cep telefonuna bir mesaj geldi. Mesaj, eski sevgilisindendi ve söyle yazýyordu:

- "Hep bu karþýlaþmayý ve sana sigara hikayesini anlatacaðým günü beklemiþtim. Ve o gün, gözlerimin içine bakýp; söyleyeceklerine göre, hayatýma bir yön çizeceðime..."

Genç kýz, bu mesajdan hiçbir anlam çýkaramamýþtý. Bu mesajý düþünürken; bir mesaj daha geldi:

- "... kendi kendime söz vermiþtim. Bugün duyduklarým; beni hayal kýrýklýðýna uðrattý ve ben kararýmý verdim:"

"SÝGARAYI BIRAKTIM..."
    Ýþte Davet Linkin!!

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Yelkensiz Gemi

Kal" deseydin, kalýrdým. Demedin oysa...
    Kuru bir "Bitmesin"den baþka hiçbir þey demedin.
    Öyle kuru, öyle soðuk, öyle uzaktý ki, ondaki anlam!
    Bu kadar kolay mýydý her þey, bu kadar yakýn mýydýk uçuruma?
    Savunmayacak mýydýn sevgimizi?
    "Kal" diye haykýrmayacak mýydýn ardýmdan?

Düþündüðüm bu deðildi...
    Hayal ettiklerim, beklediklerim baþkaydý senden,
    Mücadele beklemiþtim oysa...
    Yelkensiz olan gemimizi kýyýya ulaþtýrýrýz sanmýþtým...
    Kýyýya ulaþtýrýrsýn sanmýþtým...
    Oysa, onu denizin ortasýnda savunmasýz býrakmama göz yumdun...
    Bu kadar yýpratýcý olamazsýn...
    Oysa, bir anlam olmalýydý yaþadýklarýmýzda!
    Paylaþýlan duygularýn bir anlamý olmalýydý.
    Yüreðimdeki martýlarýn bir anlamý olmalýydý.
    Beynimizdeki melodilerin, aramýzdaki çekimin,
    Geçen akþamki sohbetin bir anlamý olmalýydý.
    Duygularýmýzýn bir anlamý olmalýydý.

Yüreðimdeki tüm martýlarý uçurdun þimdi...
    Hangi yöne gittiler bilmiyorum,
    Geri dönerler mi bilmiyorum.
    Dünya boþaldý mý ne!
    Neden bu kadar sessizleþti birden yaþam,
    Neden artýk parlamýyor yakamozlar gözlerimde?
    Neden artýk rüzgar esmiyor,
    Her þey seninle mi kaldý yoksa?
    Mantýðým... Mantýðýmý bana býrak lütfen, ona ihtiyacým var.
    Bazý þeyleri anlamak için ona ihtiyacým var!
    Evet! Ben istedim ayrýlýðý, çýkmaz yollara yönelen bendim,
    Kucaðýnda bir yýðýn noktayla karþýna çýkan bendim...
    Kahretsin! Bunu neden yaptýðýmý bilmiyorum.
    Ve senin buna nasýl göz yumduðunu...
    Týpký balkondaki akasyalarý sularken,
    Fazla sudan dolayý sararacaklarýný bilmediðim gibi...
    Su, onun için hayat olmalýydý oysa...
    Ve... Sen de benim tutunacak dalým!

Bazý þeyler vardý aramýzda biliyorsun,
    Olmamasý gereken ama daima varolan.
    Farklý uçlardaydýk seninle,
    Farklý mevsimleri seviyorduk, farklý zamanlarda....
    Sen büyük fýrtýnalara vardýn, bense lodostan bile ürküyordum..
    Oysa baþardýðýmýz þeyler vardý her þeye raðmen,
    Daha doðrusu öyle sanýyordum...
    Binlerce yýldýz arasýnda,
    Ayýn güzelliðini gösterebilmekti tek amacým...
    Yýldýzlarý söndürmekti... Sorunlarý yok etmekti...
    "Bitti" deyiþim öylesine bir þeydi, öylesine, sýradan, þakacýktan...
    "Hayýr" demeliydin!
    Hatta kýyametler koparmalýydýn yüreðimde,
    Hendekler açmalýydýn yoluma gidemeyeyim diye.
    Sahip çýkmalýydýn gözlerimdeki ay'a sevgimiz diye...
    Beni yolumdan alýkoymalýydýn...
    "kal" demeliydin... Defalarca "kal" demeliydin...
    Oysa, demedin...

Belki de senin çiçeklerin çoktan solmuþtu ve ben
    Akasyalarý kýþýn yaþatmaya çalýþmakla hata etmiþtim...
    Belki böylesi daha iyi oldu...
    "Kal" deseydin kalýrdým... Hem de seve seve kalýrdým.
    Martýlarla kalýrdým. Yakamozlarla kalýrdým.
    Demedin oysa!
    Bilir misin?
    Kaç çýðlýk olup yýkýldý yüreðim giderken...
    Bilir misin?
    Nasýl bir cana hasretti yüreðim, yolumdan döndürecek...
    Bilir misin?
    Nasýl zor oldu ardýma bakmadan çekip gitmek...
    'KAL' desen kalacaktým...
    DEMEDÝN OYSA!!!
    Ýþte Davet Linkin!!

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart O Bana Benim Ona Baktýðýn Gözle Bakmýyor

:::10. Sýnýf

Ýngilizce dersinde yanýmda bir kýz oturuyordu onun için 'benim en iyi arkadaþým'
    diyordum... ben onun ipek gibi saçlarýnýna bakýp onun benim
    olmasýný istiyordum... ama o bana benim ona baktýðým gözle bakmýyordu bunu
    biliyordum, dersten sonra kalktý ve geçen gün sýnýfta olmadýðý için
    günün notlarýný istedi ona notlarý verirken bana teþekkür etti ve yanaðýmdan
    öptü. Onu sadece arkadaþ olarak istemediðimi bilmesini istiyordum, onu çok
    seviyordum ama söyleyemiyordum nedenini bilmiyorum ama çok utanýyordum...

11. Sýnýf

Telefonum çaldý, arayan oydu ve aðlýyordu bana aþkýn nasýl kalbini kýrdýðýný
    anlattý, beni evine çaðýrdý, yalnýz kalmak istemediðini söyledi,bende
    tabiki gittim, koltuða, onun yanýna oturdum, güzel gözlerine bakmaya baþladým ve
    onun benim olmasýný diledim, 2 saat sonra Drew Barrymore'un bir filmi baþladý ve
    onu izledik filmi izledikten sonra uyumaya karar verdi, bana herþey için
    teþekkür etti ve yanaðýmdan öptü. Onu sadece arkadaþ olarak
    istemediðimi bilmesini istiyordum, onu çok seviyordum ama söyleyemiyordum
    nedenini bilmiyorum ama çok utanýyordum...

Son Sýnýf

Mezuniyet balosundan birgün önce yanýma geldi ve 'çýktýðým çocuk hasta ve
    partiye gelemicek' dedi, benimde çýktýðým biri yoktu ve 7.sýnýfta
    birbirimize söz vermiþtik eðer çýktýðýmýz biri olmazsa partilere birlikte
    gidicektik, 'en iyi arkadaþ' olarak. Ve partiye birlikte gittik,o akþam çok
    güzeldi, her þey yolunda gitti, partiden sonra onu evine kapýsýnýn önüne kadar
    býraktým, kapýnýn önünde ona baktým o da bana o güzel gözleriyle gülümseyerek
    baktý. Onun benim olmasýný istiyordum...ama o bana benim ona baktýðým gözle
    bakmýyordu bunu biliyordum, bana 'hayatýmýn en güzel zamanýný
    geçirdiðini' söyledi ve yanaðýmdan öptü. Onu sadece arkadaþ olarak istemediðimi
    bilmesini istiyordum, onu çok seviyordum ama söyleyemiyordum nedenini bilmiyorum
    ama çok utanýyordum...
    Günler, haftalar, aylar geçti ve mezuniyet günü geldi çattý... Sürekli onu
    izledim onun mükkemmel vücudunu seyrettim. Diplomasýný almak için sahenye
    çýkarken sanki havada süzülen bir melek gibiydi.Onun benim olmasýný
    istiyordum... ama o bana benim ona baktýðým gözle bakmýyordu bunu
    biliyordum.Herkes evine gitmeden önce yanýma geldi ve aðlayarak bana sarýldý
    sonra baþýný omzuma koydu ve 'sen benim en iyi arkadaþýmsýn, teþekkürler' deyip
    yanaðýmdan öptü. Onu sadece arkadaþ olarak istemediðimi bilmesini istiyordum,
    onu çok seviyordum ama söyleyemiyordum nedenini bilmiyorum ama çok utanýyordum

Aradan yýllar geçti...

Bir kilisedeyim ve o kýzýn nikahýný izliyorum...evet artýk evleniyordu,onun
    'evet, kabul ediyorum' demesini,yeni hayatýna girmesini izledim,baþka bir adamla
    evli olarak. Onun benim olmasýný istiyordum...ama o bana benim ona baktýðým
    gözle bakmýyordu bunu biliyordum. Yeni hayatýna girmeden önce yanýma geldi ve
    'nikahýma geldin teþekkürler' deyip yanaðýmdan öptü. Onu sadece arkadaþ olarak
    nedenini bilmiyorum ama çok utanýyordum...

Yýllar çok çabuk geçti...

Þu an benim bir zamanlar en iyi arkadaþým olan kýzýn tabutuna bakýyorum,
    eþyalarý toplanýrken lise yýllarýnda yazdýðý günlüðü ortaya çýktý...
    Hemen günlüðünü aldým ve günlükte okuduðum satýrlar þöyleydi... 'Onun gözlerine
    bakarak onun benim olmasýný diledim... ama o bana benim ona
    baktýðým gözle bakmýyordu bunu biliyordum. Onu sadece arkadaþ olarak
    nedenini bilmiyorum ama çok utanýyordum.Keþke bana beni sevdiðini söyleseydi.

Hayatta hiç bir þey için geç kalmayýn sevdiðinizi söyleyin. Her ne pahasýna
    olursa olsun. Bu onu kaybetmekte olsa.....
    Ýþte Davet Linkin!!

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Ölen Sevgili

Sabah uyandiginda midesinde bir yanma hissetti. Yanmanin nedeni aksam yedikleri degil,uyanir uyanmaz bugün yapacaklarinin aklina gelmesiydi. Bugün 2 yildir götürmeye çalistigi bir birlikteligi bitirecekti.

Aslinda bunu yapmakta geç bile kalmisti.
    'Bitmeli dedi içinden, her gün bu tatsiz uyanis bitmeli.'
    Genç adam bunlari düsünürken surati sekilden sekile giriyordu. Süratle giyinerek disari çikti. Bugüne kadar hiç bekletmemisti onu, simdi de bekletmemeliydi. Istanbul, soguk ve yagmurlu bir Nisan ayi yasiyordu. Genç adam gökyüzüne bakarak iç geçirdi;
    'Bulutlar bizim yasayacaklarimizi biliyor. onlar bile agliyor halimize...'

BULUSMA VAKTI...
    Artik Kadiköy iskelesindeydi. Birkaç dakikalik beklemeden sonra karsidan kiz arkadasinin geldigini gördü. Simdi midesindeki agri daha da artmisti.

Besiktas'a geçtiler. Yolculuk sirasinda hiç konusmadilar. Genç kiz, sevgilisinin bu durgunluguna anlam verememisti. Nereden bilecekti bugün ayrilik çanlarinin çalacagini...

Besiktas'a geldiklerinde bir cafede oturdular. Genç kiz anlamisti sevgilisinin kendisine bir sey söylemek istedigini.
    'Bana birsey mi söylemek istiyorsun' diye sordu. Genç adam, gözlerini kaçirarak
    'Evet'
    dedi. Genç kiz heyecanlanmisti, biraz da sinirlenerek
    'Söylesene, ne diye bekliyorsun' dedi.
    Genç adam içini çektikten sonra
    'Sence biz nereye kadar gidecegiz?' diye sordu. Genç kiz,
    'Bunu sorma geregini niye duydun?' diye yanit verdi. Genç adam söze basladi...
    ''Birkaç ay önce aksam 23:00 civarinda sana telefon açip senin için yazdigim siiri okumak istemistim. Sen bana
    'Sirasi mi simdi canim yaa, isin gücün yok mu?'
    demistin. Biliyormusun o an nakavt olan bir boksör gibi hissettim kendimi. Özür dileyip telefonu kapatmistim. Daha sonra da bu siiri benden hiç istememistin. Geçenlerde hasta olup yataklara düstügümde arkadaslarimla birlikte sen de gelmis, Meralin
    'Sen sanslisin, sevgilin sana bakar' sözüne Isim yok da sana mi bakacagim, annen baksin' demistin. Hatirladin mi?''

DUYGUSALLIGI SEVMEM...
    Genç kiz,
    'Biliyorsun ben duygusalligi sevmiyorum. Hem hasta bakici gibi göründügümü de kimse söyleyemez' diye yanitladi. Genç adam güldü,
    'Evet canim haklisin. Zaten olmak istesen de bu kalbi tasidigin sürece hasta bakici, hemsire falan olamazsin.'
    Genç adam devam etti...
    'Bana simdiye kadar kaç kere sabahin erken saatlerinde güzel sözcüklerden olusan bir mesaj çektin? Hiç... Hatta günün hiçbir saatinde çekmedin. Duygusalligi sevmeyebilirsin. Ama sen seni seven insanlari da mutlu etmeyi sevmiyorsun. Halbuki ben senin tam tersine kendimden çok insanlari mutlu etmeyi seviyorum. Seni tanidigimdan beri her sabah, her aksam, her gece yani seni andigim her saat tatli bir mesajim vardi senin için biliyormusun? Seninle ben AKLA KARA gibiyiz.'
    Genç kiz anlamisti,
    'Yani ne istiyorsun benden sair olmami mi?' Genç adam tekrar gülümsedi içinden. Dün gece verdigi ayrilik kararinin ne kadar dogru oldugunu düsündü.
    'Hayir' dedi,
    'Sair olmani istemiyorum. Olamazsin da...

BIZ AYRILMALIYIZ.
    Ayrilirsak ikimiz için de en
    hayirlisi olacak.' Genç kiz sasirmisti,
    'Neden ama? Ben seni seviyorum. Senin de beni sevdigini saniyordum.' Genç adam iç çekerek
    'Hayir canim, sen beni sevdigini saniyorsun. Eger beni sevseydin simdi baska seyler konusuyor olurduk' dedi. Genç kizin gözleri yasarmisti. Genç adam cebinden çikarttigi mendili uzatti, genç kiz gözyaslarini silerek
    'Sen bilirsin, umarim beni bir baskasi için birakmiyorsundur...' dedi. Genç adam
    'Nasil böyle bir sey düsünürsün, senden baska kimse olmadi ve uzun zaman da olacagini sanmiyorum' yanitini verdi. Genç adam ve genç kiz iki sevgili olarak oturduklari masada artik iki yabanciydilar. Birkaç dakika sessizce oturduktan sonra Genç kiz,
    'Kalkalim istersen' dedi. Genç adam
    'Ben biraz daha burada kalmak istiyorum, istersen sen kalkabilirsin' diye yanitladi. Genç kiz
    'Tamam o zaman sana mutluluklar dilerim' diyerek elini uzatti. Genç kizin sesi ve eli titriyordu. Genç adam,
    'Istersen arkadas kalabiliriz' dedi ve birbirlerine son kez sarildilar.

"BEN DOGRU YAPTIM..."
    Genç adam dogru yaptigina inaniyordu. Eve döndügünde yürümekten bitap bir haldeydi. Odasina girdi. Gece bitmek bilmiyordu. Sabah erken kalkip ise gidecekti, uyumaliydi. Birkaç saat sonra uykuya dalmayi basardi. Sabah 7'de saatin ziliyle uyandi. Evden çikacagi zaman cep telefonuna bakti, mesaj ve 10 cevapsiz arama vardi. Yorgun oldugu için duymamisti telefonun sesini. Aramalar ve mesaj sevgilisindendi. Heyecanla mesaji açti, sunlar yaziyordu:

SADECE ONLARI SEVMEYI SEVDIM,
    HEPSINI ONLARSIZ YASADIM DA,
    BIR SENI SENSIZ YASAYAMIYORUM,
    BU ASKI TEK KALPTE TASIYAMIYORUM,
    SANA YEMIN GÜZEL GÖZLÜM, BIR TEK SENI SEVDIM,
    VE SENI SEVEREK ÖLECEGIM, ELVEDA BIRTANEM...

Genç adam sasirmisti. Onu tanidigi günden beri ilk defa siir aliyordu ve üstelik sabahin besinde yazmisti. Heyecanla onu aradi, telefonu yabanci bir ses açti. Genç adam
    ''Nalan'la görüsebilir miyim?'' dedi. Ama karsisindaki agliyordu, hiçkira hiçkira hemde...
    'Ben onun annesiyim yavrum, kizim bu sabah intihar etti. Gece sabaha kadar birilerini arayip durdu. Sabah odasinin isigini sönmemis görünce girdim. Yavrum kendini asmisti....'

YIGILIP KALDI...
    Genç adam beyninden vurulmusa döndü. Bir gün önceki mide agrisinin iki katini çekiyordu simdi. Oldugu yerde yigilip kaldi...
    Birkaç ay sonra iki doktor konusuyordu hastanede. Doktarlardan biri digerine karsidaki hastanin durumunu soruyordu. Doktor yanit verdi...
    'Haaa o mu? Üç ay önce getirdiler. Kendisi yüzünden bir kiz intihar etmis. O günden sonra cep telefonunu elinden hiç birakmamis. Devamli bir seyler yazip birine yolluyor. Geçenlerde merak ettim. O uyurken gönderdigi numarayi aradim. Numara 3 ay önce iptal edilmis. Gelen mesajlarda bir siir var. Bu adam duygusal mi bilmem ama benim anladigim kadariyla siiri yazan çok duygusal biriymis...
    "ÇEVRENIZDEKI INSANLARIN NE HISSETTIGI YA DA NE DÜSÜNDÜGÜNDEN O KADAR EMIN OLMAYIN,
    BAZEN BIR KALBIN, IÇINDE NELER SAKLADIGINI ÖGRENDIGINIZDE HERSEY IÇIN ÇOK GEÇ OLABILIR..."
    Ýþte Davet Linkin!!

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Cd ci Kýz...

Annesi.. Bir de kendisi.. O kadardi bütün hayati..Bir gün fena halde
    sikildi, dayanamadi, atti kendini sokaga..
    Bir yigin vitrinin önünden geçti.. Tam bir CD satan dükkani da geride
    birakmisti ki, bir an durdu.
    Geri Döndü, kapidan içeri, gözüne hayal meyal takilan genç kiza bir daha
    bakti. Kendi yaslarinda harika
    bir genç kizdi tezgahtar.. Hani ilk bakista ask derler ya, öyle takilip
    kalmisti iste.. Içeri girdi.. Kiz gülümseyerek kostu ona.. "Size nasil
    yardim edebilirim" diye.. Nasil bir gülümsemeydi o.. Hemen oracikta sarilip
    öpmek istedi kizi.. Kekeledi, geveledi, sonra "Evet" diyebildi.. Rastgele
    bir plagi isaret ederek.. "Evet.. Su CD'yi bana sarar misiniz?.." Kiz CD'yi
    aldi, içeri gitti. Az sonra paket edilmis geri geldi. Aldi paketi, çikti
    dükkandan, evine döndü, açmadan dolabina atti..
    Ertesi sabah gene gitti ayni dükkana.. Gene bir CD gösterdi kiza, sardirdi,
    aldi eve getirdi, atti
    paketi dolaba, gene açmadan.. Günler hep alinip sardirilan CD'lerle geçti..
    Kiza açilmaya bir türlü
    cesaret edemiyordu. Annesine açildi sonunda.. Annesi "Git konus oglum, ne
    var bunda" dedi..
    Ertesi sabah bütün cesaretini topladi. Erkenden dükkana gitti. Bir CD
    seçti. Kiz gülerek aldi plagi.
    Arkaya gitti, paketlemeye. Kiz içerdeyken bir kagida "Sizinle bir gece
    çikabilir miyiz" diye yazdi,
    altina telefon numarasini ekledi, notu kasanin yanina koydu gizlice.. Sonra
    paketini alip kaçti
    Gene dükkandan..
    Iki gün sonra evin telefonu çaldi.. Anne açti telefonu.. CD Dükkanindaki
    tezgahtar kizdi arayan..
    Delikanliyi istedi.. Notunu yeni bulmustu da.. Anne agliyordu..
    "Duymadiniz mi" dedi.. "Dün kaybettik oglumu.."
    Cenazeden birkaç gün sonra, anne oglunun odasina girebildi sonunda...
    Ortaliga çeki düzen vermeliydi.
    Dolabi açti.. Oraya atilmis bir yigin açilmamis paket gördü..Paketleri
    aldi, oglunun yatagina oturdu ve bir tanesini açti.. Içinde bir CD vardi,
    bir de minik not..
    "Merhaba.. Sizi öyle tatli buldum ki.. Daha yakindan tanimak istiyorum..
    Bir aksam birlikte çikalim mi..
    Sevgiler.. Jacelyn!."
    Anne bir paketi daha açti..
    Onda da bir CD ve bir not vardi..
    "Siz gerçekten çok tatli birisiniz, hadi beni bu gece davet edin, artik..
    Sevgiler.. Jacelyn!.."
    Ýþte Davet Linkin!!

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart SedefÇiçeði

Mahkeme salonunda, seksenlerindeki yaþlý çiftin durumu içler acýsýydý. Adam inatçý bakýþlarla suskun, Ninenin aðlamaktan iyice çukurlaþmýþ gözleri ve keskin çizgileriyle býkkýn bakýþlarý süzüyordu etrafýný...

Ve Hakimin tokmak sesiyle sustu uðultu ve tok sesiyle, sözü yaþlý kadýna verdi, hakim...

"Anlat teyze neden boþanmak istiyorsun...?"

Yaþlý kadýn derin bir nefes çektikten sonra baþ örtüsüyle aðzýný aralayýp, kýsýlmýþ sesiyle konuþmaya baþladý...

"Bu herif yetti gayri, 50 yýldýr bezdirdi hayattan..."

Sonra uzunca bir sessizlik hakim oldu mahkeme salonunda... Sessizlik bu tür haberleri her gün manþet yapan gazetecilerden birinin flaþýyla bozuldu, kim bilir nasýl bir manþet atacaklardý, yaþanmýþ 50 yýlýn ardýndan... Çok sayýda gazeteci izliyordu davayý, kadýn neler diyecekti. Herkes onu dinliyordu.. Yaþlý kadýnýn gözleri doldu... Ve devam etti...

"Bizim bir sedef çiçeði vardý, çok sevdiðim... O bilmez... 50 yýl önceydi... O çiçeði bana verdiði çiçeklerin arasýndan kopardýðým bir yapraðý tohumlamýþtým, öyle büyüttüm.. Yavrumuz olmadý, onlarý yavrum bildim... Bir süre sonra çiçek kurumaya baþladý. O zaman adak adadým... Her gece güneþ açmadan önce bir tas suyla sulayacaðým onu diye... Ýyi gelirmiþ dedilerdi... 50 yýl oldu, bu herif bir gece kalkýp bir kere de bu çiçeði ben sulayayým demedi... Ta ki geçen geceye kadar... O gece takatim kesilmiþ.. Uyuyakalmýþým... Ben böyle bir adamla 50 yýl geçirdim... Hayatýmý, umudumu her þeyimi verdim... Ondan hiç bir þey göremedim.. Bir kerecik olsun, benim bildiðim görevlerden birisini yapmasýný bekledim.... Onsuz daha iyiyim, yemin ederim."

Hakim, yaþlý adama dönerek;

"Diyeceðin bir þey var mý baba" dedi.

Yaþlý adam bastonla zor yürüdüðü kürsüye, o ana kadar suçlanmýþ olmanýn utangaçlýðýný hissettiren yüz ifadesiyle hakime yöneldi.

"Askerliðimi, reisicumhur köþkünde bahçývan olarak yaptým, o bahçenin görkemli görünümüyle büyümesi için emeklerimi verdim... Fadime'mi de orada tanýdým... Sedefleri de... Ona en güzel çiçeklerden buketler verdim... O çiçeklerle doludur bahçesi... Kokusuna taptýðým periþan eder yüreðimi... Ýlk evlendiðimiz günlerin birinde boyun aðrýsýndan onu hekime götürdüm... Hekim çok uzun süre uyanmadan yatarsa boynundaki kireç sertleþir, kötüleþir dedi.. Her gece uykusunu bölüp, uyansýn, gezinsin dedi... Hekimi pek dinlemedi, bizim hatun... Lafým geçmedi... O günlerde tesadüf bu çiçek kurudu... Ben ona gece sularsan geçer dedim.. Adak dilettim... Her gece onu uyandýrdým. Ve onu seyrettim... O sevdiðim kadýnýn yavrusu bildiði çiçekleri sularken seyrettim... Her gece o çiçek ben oldum... Sanki... Ona bu yüzden tapabilirdim..." dedi adam o yaþtaki bir adamdan beklenmeyecek ifadelerle...

"Her gece O yattýktan sonra uyandým... Saksýdaki suyu boþalttým... Sedef gece sulanmayý sevmez, hakim bey.. Geçen gece de... Yaþlýlýk.. Ben de uyanamadým.. Uyandýramadým... Çiçek susuz kalýrdý amma, kadýnýmýn boynu yine azabilirdi... Suçlandým.. Sesimi çýkartamadým..."

O an Mahkeme salonunda her þey sustu...

Ertesi sabah gazeteler "Sedef susuz kaldý" diye yine yalnýzca neticeyi haber yaptýlar.

Vedaz Ayaz'dan aktaran
    Ayþe Arman
    Ýþte Davet Linkin!!

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Katýksýz Mutluluk

Saflýktan uzak ve çarpýtýcýdýr istemlerin bakýþý. Ancak heves ve arzulardan el çektiðimiz, ancak bakýþlarýmýz
    gözlemlere dönüþtüðü zaman aralanýr nesnelerin kapýsý,
    güzellikler gözlerimizin önüne serilir... Satýn almak, kiralamak, aðaçlarýný kesmek, avlanmak,
    ipotek ettirmek istemiyle bir ormana baktým mý,
    ormaný deðil, onun benim istemimle, benim planlarým, benim tasa ve dertlerim, benim cebimle iliþkilerini
    algýlarým yalnýz. Ama kendisinden hiçbir þey beklemeksizin ona baktým mý,
    "kafamda kendisiyle ilgili bir düþünce olmaksýzýn" yeþil derinliklerine daldýrdým mý gözlerimi,
    ancak o vakit orman ormandýr, doða parçasýdýr o vakit, bitkisel bir varlýktýr ve güzeldir.

Ýnsanlarýn yüzlerinde de týpký bunun gibidir durum. Korkuyla, umutla, arzuyla, belli bir niyet ve belli bir
    beklentiyle yüzüne baktýðým insan, insan olmaktan çýkar, istemimin puslu bulanýk bir aynasýna dönüþür.
    Kendim bilerek ya da bilmeyerek dar kalýplara sýkýþtýrýp gerçeði çarpýtan binbir soruyla bakabilirim bir
    insanýn yüzüne. Cana yakýn biri midir, yoksa maðrur mu? Kendisiyle düþüp kalktýðýmýz insanlardan pek
    çoðunu iþte bu tür sorularla süzüp durur; kýlýk kýyafetlerini, hal ve tavýrlarýný kendileri hakkýnda
    beslediðimiz niyet ve amaçlara uygunluk yönünden deðerlendiririz.
    Adýmýz insan sarrafýna çýksa da bu durum aslýnda içler acýsýdýr.

Ýstemlerin susup gözlemlerin konuþtuðu, kirden arýnmýþ görmelerin sesini yükselttiði anda
    herþey baþkalaþýr. Karþýmýzdaki insan bizim için yararlý ya da zararlý bir varlýk olmaktan çýkar,
    ne çevresini ilgiyle kucaklayan, ne soðuk, ne iyi yürekli, ne hoyrat, ne güçlü ne de zayýf biridir artýk.
    Bir doða parçasýna dönüþür, kirden arýnmýþ gözlemlerimize konu olan tüm nesneler gibi o da güzelleþir,
    ilginçlik kazanýr. Çünkü gözlem araþtýrma ya da eleþtirme deðil, sevgidir yalnýz.
    En yüce, en çok arzulanmaya deðer durumudur ruhumuzun, heves ve tutkulardan soyunmuþ sevgidir.

Yeter ki bu duruma ulaþalým, isterse birkaç dakika, birkaç saat, birkaç gün için ele geçirelim bu durumu...
    Onu sürekli elde tutmak, katýksýz bir mutluluk demektir.
    Anýnda insanlar her zamankinden baþka türlü görünür gözümüze.
    Ýstemlerimizi yansýtan aynalar ya da karikatürler olmaktan çýkar, yeniden doða parçalarýna dönüþür.

Hermann Hesse
    Ýþte Davet Linkin!!

Kullanýcý Bilgi Menüsü

aþýk olmak ne güzeldir
    sevenin varsa bir içimdir
    ama karþýlýksýz olursa eger
    senin için tam bir felakettir
    Ýþte Davet Linkin!!

Kullanýcý Bilgi Menüsü

00000024 Sigara..:: (Güzel Bir Hikaye Okumanýzý Tavsiye Ederim)

Hafif sisli bir havada ve güneþin apartmanlarýn arasýndan yeni yeni güne merhaba dediði bir saatte, vapura dogru ilerleyen genç adam; jeton giþesinde, yaklaþýk iki ay önce ayrýldýðý kýz arkadaþýný görür ve titrek bir "merhaba" ile konuþmaya baþlar. Bu konuþmalar vapurda da devam eder.

Adamýn; "Hava o kadar da soðuk deðil, dýþarýda oturalým mý?" sorusuna, kýzýn "Olur" cevabý vermesiyle birlikte vapurun en üst katýna doðru yol alýrlar.

Birkaç dakika havadan sudan muhabbetlerle geçtikten sonra, adam kýza bir sigara uzatýr ve kendisine de bir tane alýr. Daha sonra, genç adam birden lafa girer:

- Biliyorum, bu konularý daha önce hiç konuþmadýk ya da konuþamadýk diyeyim.Merak etme ama, "Neden ayrýldýk biz" sorusunu sormayacaðým. Sadece sana söylemek istediðim birkaç þey var, onlarý konuþmak istiyorum.

Genç kýz; adama bakarak, - "Evet seni dinliyorum, devam et" dedikten sonra adam, konuþmasýna kaldýðý yerden devam eder:

- Biliyor musun? Ayrýldýktan sonra, seni sigaraya benzetmeye baþladým.

Kýz, hiç tahmin etmediði, alakasýz bir konuyla lafa girmesinin verdiði þaþkýnlýkla,

"Ne? Nasýl yani?" der.

Adam, önce kýza uzattýðý sigarayý ve sonra kendi sigarasýný, çantasýndan çýkardýðý çakmak ile yaktýktan sonra:

- Mesela bir tane sigara yakýyorum ve kül tablasýna koyup izlemeye baþlýyorum. Kül tablasýna dökülen külleri gördükçe; anýlarýmýz aklýma her biri kül olup acýlarýma dönüþüyor sonra. Arada bir elime alýyorum sigarayý ve içime çekiyorum seni. Kendimi zehirlemek için; daha çok, daha çok çekiyorum. Bazen de anýlarý silkiyorum kül tablasýna. "Sen zehiri" hoþuma gidiyor, içimi acýtýyor, vazgeçemiyorum; içime çekmeye devam ediyorum. Aðzýmdan çýkan her dumanda, ayrýlýrken bana býraktýðýn; son bakýþýnýn silueti beliriyor. Her sigaranýn olduðu gibi, senin de sonun yaklaþýyor. Ve ben yavaþ hareketlerle; ne zaman seni söndürmek için, elimi götürsem kül tablasýna, aptalca bir umutla "Ne olur yapma!! " diyeceðin zamaný bekliyorum. Ama hiçbir zaman duyamýyorum sesini. "Ve iþte bitirdim seni" diyorum. Hayýr hayýr kendimi kandýrýyorum galiba, "Seni böyle bitiremem" diyorum sonra. Ama bakýyorum kül tablasýna; evet! Sen oradasýn, evet! Anýlar orada. Ancak, elimde hala kokun var. Yýkasam da, hiç çýkmayacak bir koku. Anlýyorum ki; bu sigarada, senin çok az bir kýsmýný bitirmiþim. Senden baðýmsýz bir sen, hep içimde yaþýyormuþ. Ve anlýyorum ki, sadece sönüyorsun. Seni atesleyecek bir "Ben" bekliyorsun sabýrla. O "Ben", çok da bekletmiyor seni. Bir daha yanmaya baþlýyorsun. Anýlar acýlar derken yine bitiyorsun. Yeniden yanýyor ve bitiyorsun. Bu hep böyle devam ediyor; sonunda alýþkanlýk oluyorsun.

Genç kýz anlatýlanlarý dinlerken; tarif edilmeyecek bir duygu yoðunluðu içindeydi. Bir yandan, birisinin bu kadar acý çekmesine üzüntü duyarken; diðer yandan da, kendisinin hala unutulmamýþ olmasýndan, haz alýyordu. Aslýnda kendisi de unutamamýþtý genç adamý. Kendi isteðiyle ayrýlmýþtý ama; sevmediði ya da artýk bir þeyler hissetmediði için deðil, en yakýn kýz arkadaþýnýn da, o insana karþý bir takým duygular beslediði için gerçekleþmiþti bu ayrýlýk. Bunu; ne erkek arkadaþý, ne de en yakýn arkadaþý biliyordu. Erkek arkadaþýna, "Bu iliþkide bir þeyler eksik, ben daha fazla sürdüremeyeceðim, ayrýlmalýyýz." diye bir mesaj atarken; kýz arkadaþýna, "Ilgisiz bir sevgili olmaya baþlamýþtý günler geçtikçe; çok bunalmýþtým. Ve bir gün onu, baþka biriyle sarmaþ dolaþ gördüm. Bu yüzden ayrýldým." demiþti. Böylece, hem erkek arkadaþýndan, kendine göre, makul bir sebeple ayrýlmýþ; hem de arkadaþýna, erkek arkadaþýný kötüleyerek, ondan soðumasýný saðlamýþtý. Kendisinin çok acý çekeceðini bile bile, arkadaþýný kaybetmemek için, böyle bir yalanlar zincirine baþvurmuþtu. Artýk hayatýný,bu yalanlara göre düzenlemeliydi. Bu yüzden; bu karþýlaþmalarýnda duygularýný bir tarafa býrakýp, mantýðý ile karar vermek zorundaydý. Geri dönüþü yoktu ve kýz da bunun farkýndaydý. Bütün ayrýntýlarý, olasý bir karþýlaþma için düþünmüþtü daha önceden. Adamýn anlattýklarýný dikkatlice dinliyor ve sözünü bitirmesini bekliyordu. Ve adamla göz göze gelip, "Bitti, bu kadardý!" dermiþçesine bakmasýndan sonra, kýz konuþmaya baþladý:

- Açýkçasý bu söylediklerin, hiç beklemediðim þeylerdi. Benim, bu açýklamalarýna bir yorum yapmamý bekleme. Çünkü bunlar; senin kendi düþüncelerin. Her biten iliþkiden sonra, yaþanabilecek duygulardan bu anlattýklarýn. Sunu söyleyebilirim ama; yaþadýðýmýz iliþkide, elimden gelen fedakarlýðý gösterdiðime inanýyorum. Seni hiçbir zaman suçlu görmedim, herþey benden kaynaklýyordu. Sonuç olarak, bir þekilde bu iliþki yürümedi ve bitti. Bu kadar basit.

- Bu kadar mý yani?

- Evet...

Genç adam þok olmuþtu. Belki, daha ýlýmlý bir yaklaþým bekliyordu kýzdan. Ancak, kesin ve kararlý konuþmuþtu kýz. Hiçbir umudun kalmadýðýna, kendini inandýrmaya çalýþýyordu. Vapur yanaþmýþti iskeleye. Tek bir kelime bile konuþmadan vapurdan indiler. Iskelenin sonunda; genç kýz, adama sarýlarak "Hoþçakal" dedi. Ancak adam, ayrýlýrken ne sarýlmýþtý kýza, ne de bir kelime çýkmýþtý aðzýndan. Bir heykel gibi duruyordu kýzýn karþýsýnda. Kýz da, bir tepki gelmeyince; hýzla oradan uzaklaþmayý tercih etti. Arkalarýna bile bakmadan ayrýldýlar. Kýz, iþyerine ulaþtý. Yerine oturduktan hemen sonra, cep telefonuna bir mesaj geldi. Mesaj, eski sevgilisindendi ve söyle yazýyordu:

- "Hep bu karþýlaþmayý ve sana sigara hikayesini anlatacaðým günü beklemiþtim. Ve o gün, gözlerimin içine bakýp; söyleyeceklerine göre, hayatýma bir yön çizeceðime..."

Genç kýz, bu mesajdan hiçbir anlam çýkaramamýþtý. Bu mesajý düþünürken; bir mesaj daha geldi:

- "... kendi kendime söz vermiþtim. Bugün duyduklarým; beni hayal kýrýklýðýna uðrattý ve ben kararýmý verdim:"

"SÝGARAYI BIRAKTIM..."

Sayfa 1/2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri