Microsoft’un yeni cihazý Origami, Windows XP iþletim sistemi, dokunmatik ekraný ve kablosuz baðlantýsýyla Tablet PC’nin halefi olmaya aday.
HANNOVER / SEATTLE /ÝSTANBUL - Microsoft bir süredir internet mecralarýnda spekülasyonlara konu olan yeni ürünü Origami’yi, CeBIT fuarýnda basýna tanýttý. Dizüstü bilgisayarlarýn özelliklerini taþýyan Origami’de klavye bulunmuyor.
Cihazýn iki ayrý üreticiden iki ayrý modeli piyasaya çýkacak. Yaklaþýk 2.5 cm kalýnlýðýndaki cihazýn aðýrlýðý da 1.3 kilogram olacak. Cihazýn dokunmatik ekraný Windows Touch Pack yazýlýmýyla çalýþýyor. Cihazýn gelecek modelleri Windows’un yeni iþletim sistemi Vista’yý da destekleyecek.
Cihazýn klavyesi olmamasýna karþýn, klavye dýþtan USB giriþinden baðlanabiliyor. Kullanýcýlar isterse ekranda açýlan dokunmatik klavyeden yazý yazabiliyor. Origami’de ayrýca flaþ bellek, kulaklýk ve dijital fotoðraf makineleri için giriþler mevcut. Pil ömrü 2.5 saat olan cihazýn sabit diski 60 GB’ye kadar çýkarýlabiliyor. Cihazda TV izlenebilecek, internetten indirilen müzik dosyalarý da dinlenebilecek.
NÝSAN’DA PÝYASADA
Origami’nin tasarýmýnda aktif rol alan Microsoft, iþortaklarýyla gizli bir çalýþma sonrasý ilk prototipi 9 ay önce üretti. Intel Celeron M iþlemciyle çalýþan cihazý, Samsung, Asus ve Çinli Founder þirketleri üretiyor. Samsung ve Asus’tan yapýlan açýklamalara göre, Origami gelecek aylarda piyasada olacak. Diðer PC üreticilerinin de Origami’yi üretmek için talepte bulunduðu ifade ediliyor.
MÝCROSOFT YENÝ ALANLAR PEÞÝNDE
Piyasa uzmanlarý ABD satýþ fiyatýnýn 1.000 dolardan düþük olmasý beklenen cihazýn, özellikle BlueTooth ve Wi-Fi gibi kablosuz baðlantý özelliði sayesinde PC ve de cep telefonlarýndan ayrý bir tüketim kültürü yaratacaðýný vurguluyor. Cihaz, Microsoft’a iþletim sistemi dýþýnda yeni katma deðerli uygulamalardan gelir elde etme olanaðý saðlayacak.
Cihazýn piyasaya çýkmasýyla kod adý Origami de deðiþecek. Yazýlým devi cihazý Ultra Mobil PC olarak tanýmlýyor.

Teþekkur:
Beðeni:

Alýntý

Yer imleri