Konuya Etiketlenenler

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/2 12 SonSon
11 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: ortak anten sistemi

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart ortak anten sistemi

Değerli arkadaşlar soruma yanıt verebilecek birini arıyorum,bana yardımcı olabilirmisiniz bilemem, 16 daireli ortak dağıtımlı(santralli) sistem var uydu sistemi, bu sistemden ikinci odaya yayın aktarmak için bikaç yöntem denedim olmadı, binada 16 lı emp-centauri markalı sonlu multiswitch vardır buna bi iki tane 9/8 ilave ettim ama sonuç alamıyorum işin garib tarafı iki santralden de sinyal alamıyorum bu sorunu çözebilmemde bana yardımcı olurmusunuz şimdiden herkese teşekkürler

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Splitter almalısın.
    Çok ucuz bi aparat.
    Evine gelen kablonun ucuna takıyorsun ve bu aparattan 2 çıkış elde ediyorsun.
    Umarım bu bilgi işine yarar.

Users Awaiting Email

Kullanıcı Bilgi Menüsü

A29 Tek çanakta 2 alıcı kullanma sorunu

Merhaba sevgili arkadaşım.
    Benim tek çanağım var ve bunun LNB sinden gelen kablonun sonuna 2 li uydu dağıtıcısı(Splitter sanırım) taktım. iki alıcıdan da görüntü mükemmel alıyorum. Ancak; iki uydu cihazınıda aynı anda açtığımızda, bazı kanalların görüntülenemediğini gördüm. Cihazın birini kapattığımda ise görüntü gelmektedir. Bunun olası sorunu ne olabilir? çözüm nedir? LNB den gelen enerji zayıflıyor mu? yoksa iki alıcınında elektrik akımı birbirine zarar mı veriyor? Bu konularda beni aydınlatabilirseniz minnettar kalırım. Selam ve saygılarımla.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı ses1siz Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Merhaba sevgili arkadaşım.
    Benim tek çanağım var ve bunun LNB sinden gelen kablonun sonuna 2 li uydu dağıtıcısı(Splitter sanırım) taktım. iki alıcıdan da görüntü mükemmel alıyorum. Ancak; iki uydu cihazınıda aynı anda açtığımızda, bazı kanalların görüntülenemediğini gördüm. Cihazın birini kapattığımda ise görüntü gelmektedir. Bunun olası sorunu ne olabilir? çözüm nedir? LNB den gelen enerji zayıflıyor mu? yoksa iki alıcınında elektrik akımı birbirine zarar mı veriyor? Bu konularda beni aydınlatabilirseniz minnettar kalırım. Selam ve saygılarımla.
    Çözüm Gayet basittir.TWİN Lnb almanız durumunda bu sorununuz ortadan kalkar.Uydu alıcıları 2 polaritede çalıştıkları için Biri Farklı polariteye geçtiğinde
    diğerine yayın gelmez.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Tek çıkışlı LNB ile iki receiver kullanmak farklı polarizasyondaki kanalları izlerken sorun yaratır. şöyle ki uydu cihazınızda bir kanal seçtiğinizde cihazınız Lnb nize 2 faklı sinyal gönderir. 1. si seçilen frekansın alt bantmı, üst bantmı olduğunu 2. si seçilen kanalın dikeymı yoksa yatay polaritede olduğu ile ilgili. LNB nizde buna göre cihazınıza bu kriterlere uygun sinyali gönderir.Bu nedenle 1. cihazda hangi kanalı seçerseniz 2. cihazda bu kanalların kriterlerine uygun kanalları seyredebilirsiniz. Yani 1. cihazda alt bant yatay polaritede bir kanal seyrediyorsanız 2. cihazdada bu parametre uygun kanalları seyredersiniz.

Bu sorunu sadece çift çıkışlı LNB ile çözebilirsiniz.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Arkadaşlar ben diseqden gelen kabloyu next 2000 cx super plus a girdim, nextin out çıkışından dreamın in kısmına girdim. dreami kullanacağım zaman nexti kapatıyorum. zaten iki uydu tek tv ye bağlı. PC ye mFaraj DBviewer4.0.0 kurdum ağ üzerinden PC de dreami sorunsuz izleyebiliyorum. İki uydu alıcısınıda çalıştırsam nexti TV den dreambox u PC den izlemem mümkün mü? Mümkünse belli bir süre sonra cihazlar ya da LNB ler zarar görür mü?
    Saygılarımla
    next ye 2000 cx super plus usb
    By realraven :sunglasses2:

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı realraven Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Arkadaşlar ben diseqden gelen kabloyu next 2000 cx super plus a girdim, nextin out çıkışından dreamın in kısmına girdim. dreami kullanacağım zaman nexti kapatıyorum. zaten iki uydu tek tv ye bağlı. PC ye mFaraj DBviewer4.0.0 kurdum ağ üzerinden PC de dreami sorunsuz izleyebiliyorum. İki uydu alıcısınıda çalıştırsam nexti TV den dreambox u PC den izlemem mümkün mü? Mümkünse belli bir süre sonra cihazlar ya da LNB ler zarar görür mü?
    Saygılarımla
    aynı banttaki kanallar cıkar dream diper bantlara geçtiğinde sinyal yok hatası verir hatta aynı banttakı kanallarda bile hata verebilir an mantıklısı boş uç varsa santrale ıkıncı bır kablo cekın eve.

LG 49UF8507 UH/3D - SAMSUNG 40D6000 3D LED TV - TİVİBU HUMAX IPTV+UYDU HD - MEDİASTAR MİNİ 2727HD - ATLANTA HDBOX T - KORAX FULL HD - Next Mini Black Plus + HD - STAB HH 120 Diseqc Motor - NEXT 2600 D Diseqc Motor - INVERTO BLACK ULTRA TWIN - MTI 0.2 db Süper LNB - LENOVO TPAD E495 Notebook (AMD RYZEN5) - HP ELİTEBOOK 8540p Notebook (İ7) - - Xiaomi Mİ 9T - Honda Civic Premium FB7

Taşı Delen Suyun Gücü Değil Damlaların Sürekliliğidir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

kaployu kontorol et ayarları kontor edermısın lnb ona gore yaz gene yardımcı olurum

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Cevap için teşekkürler,

Boş uçtan kasıt ayrı uydu galiba? Benim amacım diğer odada tv izlenirken ikinci bir anten sistemi ve tv ye gerek duymadan maç izleyebilmek. Soruyu yinelemek gibi olacak belki ama diyelim ki farklı kanallarda izlerken sorun olmadı LNB ya da cihazlar belli bir zaman sonra zarar görebilir mi. Aşırı ısınma, çakışma v.b
    Saygılarımla
    next ye 2000 cx super plus usb
    By realraven :sunglasses2:

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı realraven Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Cevap için teşekkürler,

Boş uçtan kasıt ayrı uydu galiba? Benim amacım diğer odada tv izlenirken ikinci bir anten sistemi ve tv ye gerek duymadan maç izleyebilmek. Soruyu yinelemek gibi olacak belki ama diyelim ki farklı kanallarda izlerken sorun olmadı LNB ya da cihazlar belli bir zaman sonra zarar görebilir mi. Aşırı ısınma, çakışma v.b
    Saygılarımla
    arkadaşım farklı uc santralden bir tane cıkış bu akbloyu çatıdan diğer odaya ındırırsın dreambox tada tv kullanmadan izlersin ama diğer cihazla beraber kullanacam dersen aynı banttakı farklı kanalları seyredersın ama farklı banttakı kanala geçtiğinde aradığınız servis bulunamadı hatası alırsın bu kadar basit.

LG 49UF8507 UH/3D - SAMSUNG 40D6000 3D LED TV - TİVİBU HUMAX IPTV+UYDU HD - MEDİASTAR MİNİ 2727HD - ATLANTA HDBOX T - KORAX FULL HD - Next Mini Black Plus + HD - STAB HH 120 Diseqc Motor - NEXT 2600 D Diseqc Motor - INVERTO BLACK ULTRA TWIN - MTI 0.2 db Süper LNB - LENOVO TPAD E495 Notebook (AMD RYZEN5) - HP ELİTEBOOK 8540p Notebook (İ7) - - Xiaomi Mİ 9T - Honda Civic Premium FB7

Taşı Delen Suyun Gücü Değil Damlaların Sürekliliğidir.

Sayfa 1/2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri