Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
9 sonuçtan 1 ile 9 arasý

Konu: Firavun böyle mumyalanmýþ

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Fun 001 Firavun böyle mumyalanmýþ

Firavun böyle mumyalanmýþ

Tutanhamun’un mumyasý, Mýsýr’ýn Luksor kentindeki Krallar Vadisi içindeki mezarýnda iklim kontrollü bir kutu içinde bugün sergilenmeye baþlandý.

Mýsýr firavunlarý arasýnda en fazla ilgi çeken Tutanhamun’un mezarý Ýngiliz kaþif Howard Carter tarafýndan 1922′de bulundu. Mezarýn bulunmasýndan bu yana firavunun yüzünü yalnýzca 50 kiþinin, lahdini ise binlerce kiþinin gördüðü tahmin ediliyor.
    3 binden fazla yýl önce genç yaþta ölen Tutanhamun’un yüzü, mumyalama tekniði sayesinde aynen korunmuþtu. Firavunun yüzü, sergi boyunca da ýsý ve nemden korunacak.

9 yaþýnda taç giyen ve 19 yaþýnda hayatýný kaybeden Tutanhamun’un mezarýnda bulunan hazineler, dünyayý büyülemiþ ve milyonlarca ziyaretçiyi Krallar Vadisi’ne çekmiþti.

Mýsýrlý arkeolog Zahi Havas, Tutanhamun’dan geriye kalanlarýn ve diðer kutsal emanetlerin, kalabalýk gruplarýn mezara beraberlerinde getirdikleri sýcak ve nemden dolayý tehdit altýnda olduðunu belirtiyor.

Krallar Vadisi’nde 3300 yýllýk mezar odasýndan çýkarýlan Tutanhamun mumyasý 2005′te röntgen cihazýyla üç boyutlu olarak incelenmiþti. Ünlü firavunun öldürülmediði, muhtemelen uyluk kemiðindeki yaradan öldüðü açýklanmýþtý. Tutanhamun’un yüzünü merak eden bilim adamlarý, dijital teknolojiyle firavunun yüz hatlarýný belirlemiþti.

Tutanhamun’un mumyasýnýn en içteki tabutu som altýndan, diðer üst kat iki tabut altýn iþlemeli tahtadan yapýlmýþ.

Firavunun mumyasýnýn baþýnda, yüzünün altýndan yapýlmýþ maský, sargýlarýn arasýnda ve üzerinde çok sayýda mücevher ve týlsým bulunuyor.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

çok çok ilginç biryer mýsýr
    gerçekten çok gizemli bir yer
    ben gidip görme þerefine nail oldum
    süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
    Ýþte Davet Linkin!!

http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý CABBARÝ Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    çok çok ilginç biryer mýsýr
    gerçekten çok gizemli bir yer
    ben gidip görme þerefine nail oldum
    bende çok merak ediyorum doðrusu...
    ama bir yandanda düþünüyorum ingilterede mýsýra ait eserler, mýsýrdaki eserlerden daha fazla vardýr diye...hýrsýz ingilizler. kimsede biþey býrakmýyorlar...
    selametle...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

ingilizler zamanýnda mýsýrdan çok þey çalýp götürmüþler en önemli çaldýklarý 2 þey ise paha biçilemez bir tanesi meþhur firavunun secdeye inip öldüðü þeklini hala korumasý ve ingilizlerin müzesinde sergilenmesi ve dünyanýn en büyük heykeli olan sfenksin burnunu koparýp götürmeleri
    selametle
    Ýþte Davet Linkin!!

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý CABBARÝ Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    ingilizler zamanýnda mýsýrdan çok þey çalýp götürmüþler en önemli çaldýklarý 2 þey ise paha biçilemez bir tanesi meþhur firavunun secdeye inip öldüðü þeklini hala korumasý ve ingilizlerin müzesinde sergilenmesi ve dünyanýn en büyük heykeli olan sfenksin burnunu koparýp götürmeleri
    selametle
    hýrsýzlar vesselam...sadece eserleri deðil kaynaklarýda götürüyorlar.
    selametle...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

bu mumyalama iþi mýsýrdan baþka bir yerde yokmu?

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý hagiwatt Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    bu mumyalama iþi mýsýrdan baþka bir yerde yokmu?
    yapýlýyor inkalýlar yapýyor

Kullanýcý Bilgi Menüsü

arkadaþlar ben þayet Tarihe meraklý olanlarýn tatil için Mýsýr'a gitmelini tavsiye ederim hem ekonomik hemde Tarihi mekanlar ve tatil yapabileceniz yerler çok ben þayet gimedim ama ekonomik oldugunu biliyom....

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý ultra-mehmet Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    arkadaþlar ben þayet Tarihe meraklý olanlarýn tatil için Mýsýr'a gitmelini tavsiye ederim hem ekonomik hemde Tarihi mekanlar ve tatil yapabileceniz yerler çok ben þayet gimedim ama ekonomik oldugunu biliyom....
    ekonomik ama çok pis bir ülke gerçekten kokudan çogu zaman dolaþamýyorsun
    selametle
    Ýþte Davet Linkin!!

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri