REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/2 12 SonSon
12 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Fener, Japonya'da da manşetlerde! ve türk basını

Kullanıcı Bilgi Menüsü

New41 Fener, Japonya'da da manşetlerde! ve türk basını

Fener, Japonya'da da manşetlerde!

Japonya'nın en büyük spor gazeteleri, Fenerbahçe'nin Chelsea zaferini okuyuculuarına manşetten duyurdu.

Aradaki saat farkı nedeniyle, haberleri internet sitelerinden sunan Japonya futbol gazeteleri, Zicolu Fenerbahçe'nin tarih yazdığını belirtti.

Nikkan Sports gazetesi, Japonya için efsane olan Mr. Zico'nun takımı Fenerbahçe'nin, çeyrek finaldeki 4 İngiliz takımından birine çelme takan ilk Türk takımı olduğunu yazdı.

Deivid'in kendi kalesiyle yenik duruma düştüğünü yazan Nikkan Sports, yine de Deivid'in harika bir gol atarak kendini affettirdiğini belirtti.

Sports Hochi gazetesi de eski Japon futbol temsilcisi Zico'nun takımı Fenerbahçe'nin, Chelsea karşısında yenik duruma düşmesine rağmen, 2.yarının ilk 20 dakikasında rakibini yakaladığını, sonra da harika bir golle tur kapısını araladağını yazdı.

Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

A29 türk basını ve yorumlar kalem şörler ne dedi

Futbol elçisi

Fenerbahçe dün geceden sonra artık bir dünya markasıdır. Chelsea maçını milyarlarca insan seyretti ve bugünden itibaren...

Futbol elçisi
    Fenerbahçe dün geceden sonra artık bir dünya markasıdır. Chelsea maçını milyarlarca insan seyretti ve bugünden itibaren Japonya'dan Kanada'ya, Çin'den Meksika'ya kadar milyarlarca futbolsever Fenerbahçe'yi ve onun dün geceki galibiyetini biliyorlar. Fenerbahçe bir dünya markası oldu çünkü yarım milyar dolara kurulmuş bir takımı çeyrek finalde yenme başarısını gösterdi. Fenerbahçe bir dünya markası oldu çünkü Chelsea gibi düzinelerce Şampiyonlar Ligi maçında yenilmemiş, hatta çok az gol yemiş bir takımı iki gol atarak devirdi. Londra'daki rövanş ne olursa olsun Fenerbahçe tarihi görevini fazlasıyla yerine getirmiştir.
    Aslında dün gece Fenerbahçe, güçlü rakibi karşısında 35-40 dakika dışında iyi oynamadı ama o çok eleştirilen teknik direktör Zico'nun biriki taktik hamlesi maçı almaya yetti. Düşünün bir kere... Chelsea gibi bir dünya devine karşı ilk yarıyı mağlup kapatacaksınız, üstelik futbol adına yine ilk yarıda ortaya hiçbir şey koyamayacaksınız ama İngiltere'deki rövanşa bir galibiyetle gideceksiniz. Bunu Avrupa'da hemen hiçbir takım başaramaz.

KAZIM OYUNU DEĞİŞTİRDİ
    Talihsizce gelen Deivid'in kendi kalesine attığı golle her şey kötü başladı. Üstelik ilk yarı Chelsea çok iyi kapandı. Fenerbahçe kafasını kaldıramıyor, iki top yapamıyordu. Volkan olmasa ilk yarı çok farklı olur derken ikinci yarıda herşey değişiverdi.
    Colin Kazım oyuna girdi. Hangi Kazım? Beşiktaş maçının kahramanı Kazım. Mehmet Aurelio'dan topu alışı, düzeltişi ve harika vuruşuyla gelen beraberlik golü herşeyi değiştiriverdi. Bu dakikadan sonra dünyanın en iyi takım savunmasına sahip ekibi Chelsea açık vermeye başladı ve Deivid'in muhteşem şutu galibiyeti getirdi. Herşey bitti mi? Tabii ki hayır... İkinci ayak Londra'da ve inanın Fenerbahçe'nin işi yine çok zor. Ancak İngiltere'deki rövanş ne olursa olsun, Fenerbahçe artık Türkiye'nin en önemli futbol elçisidir.

VOLKAN TAM BİR YILDIZ OLDU
    Dün gece bir gerçek daha ortaya çıktı. Volkan, önceki turdaki Sevilla maçındaki penaltı performansı ve dünyanın en önemli forvetlerine karşı dün gece gösterdiği başarıyla gerçek bir yıldız haline gelmiştir. Artık her şey Fenerbahçe'nin elinde.

sabah

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart selçuk yula fotomaç

Tarih yazıyor

Söyleyecek bir şey yok. Bu çocukları alınlarından öpüyorum. 21 maçtır Şampiyonlar Ligi'nde tek mağlubiyeti olmayan

Tarih yazıyor
    Söyleyecek bir şey yok. Bu çocukları alınlarından öpüyorum. 21 maçtır Şampiyonlar Ligi'nde tek mağlubiyeti olmayan Chelsea'yi Fenerbahçeli çocuklarımız ilk mağlubiyetle tanıştırdı. Allah hepsinden razı olsun. Elbette ki Chelsea, hem maddi olarak hem de futbolcu yapısı olarak Fenerbahçe'den çok üstün, bunu kabul ediyoruz. O yüzden Zico, takımı kontrollü oynatmaya çalıştı. Ve ilk 45 dakikayı tek pozisyon bulamadan kapattık. Bu arada yediğimiz gol gene kendi kalemize attığımız gol oldu. Bu gollere Şampiyonlar Ligi'nde Edu'yla alışmıştık, bu kez de sahneye Deivid çıktı. Ama Deivid kendini öyle bir affettirdi ki galibiyet golünde yaptığı vuruş muhteşemdi. Artık Avrupa Fenerbahçe'yle şaka yapılmaması gerektiğini öğrenmiştir. Gümbür gümbür gelen bir takım var. Ben inanıyorum ki, Fenerbahçe İngiltere'de Chelsea'yi devirip yarı final vizesini alacaktır. Takım mağlupken herkes Zico'nun Semih'i oyuna almasını bekledi. Hani nöbetçi golcü ya... Ama Zico kimsenin beklemediği bir değişiklik yaptı ve Colin Kazım'ı oyuna aldı ve Kazım golü atan adam oldu. Burda Zico'yu alkışlaması gerekenler alkışlasınlar. Zico geldiği günden beri Fenerbahçe'yi başarıdan başarıya koşturuyor. Yaptığı değişikliklerle de maçın skorunu değiştiren adam oluyor. Semih de sonra oyuna girdi. O da çok iyi işler yaptı. Semih'e bir sözüm var; antrenörü hakkında fazla konuşmasın. O ne diyorsa, onu yapsın. Çünkü onun antrenörü dünyanın en iyi futbolcusu. Semih'in de iyiliğini isteyen bir insan. Bunu biliyorum. O yüzden Semih konuşmalarına ve demeçlerine dikkat et.

Kendi işinize bakın
    Deivid için 3-5 ay önce sallayanlar mevcuttu. Ee noldu şimdi? Hadi şimdi sallayın. Ülkemizde futbolun f'sini bilmeyen insanlar yorumcu olursa bizim de diyecek bir şeyimiz kalmıyor. Söyleyeceğim tek şey var. O da herkes kendi işine baksın. Deivid'e "Topçu değil" dediniz. Alex'e "Yarım adam" dediniz. Zico'ya "Futboldan anlamıyor" dediniz. Fenerbahçe nerde, siz nerdesiniz? Artık kendinizi tartışın lütfen. Son sözüm de kaleci Volkan için. Sevilla'da iki gol yedin Volkan. İkisi de hatalıydı, sen de biliyorsun. Ama ondan sonra Allah yanında, penaltılara kaldı iş. Günün kahramanı oldun. Sana her zaman inanıyorum, iyi kaleci olduğunu biliyorum. Herkesle de bunu tartışıyorum. Ve dün akşam benim haklı çıktığımı gösterdiğin için sana teşekkür ederim kardeşim.

fotomaç

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart mustafa denizli milliyet

Peki rövanşta ne olur?

Fenerbahçe’nin çeyrek finalde karşılaşabileceği 7 takımdan 2’si tercihimdir demiştim. Bunların başında Chelsea geliyordu, o olmazsa Schalke.

Chelsea!...

Fenerbahçe’nin çeyrek finalde karşılaşabileceği 7 takımdan 2’si tercihimdir demiştim. Bunların başında Chelsea geliyordu, o olmazsa Schalke.
    Rakip Chelsea olunca, ‘Fenerbahçe, Avrupa kupalarındaki özel günlerine çıkarsa kazanır, çıkamazsa zor kaybeder’ diye düşünmüştük. Hele hele bir Inter 90 dakikası yaşarsa, işi birinci maçta bitirebilir dedik.
    Şimdi düşünün. Fenerbahçe, Fenerbahçe gibi kaç dakika oynadı? Bu maçın kilidi, ne Fenerbahçe, ne Chelsea’ydi. Bu maçın kilidi Avram Grant’tı. Chelsea’yi zayıf diye değil, başındaki teknik adamdan dolayı istedim. Evet Fenerbahçe kazandı, sonsuz tebrikler. Ama ben kafamdaki Fenerbahçe’yi sahada göremedim. Kafamdaki Fenerbahçe bu Chelsea’yi 4’lük, 5’lik yapardı. Fenerbahçe, Chelsea’nin son oynadığı Middlesbrough maçını iyi değerlendirse, o İngiliz sıra takımının Chelsea’yi nasıl ezdiğini görürdü. Avram Grant, Avrupa’nın en iyi, en etkili hücum takımından sıradan bir defans takımı yaratmaya çalışıyor. Bu da apaçık ortada.
    Fenerbahçe kendi kalesine attığı şanssız bir golle oyuna başladı, ama 8-9 savunmacıyla oyuna çıkan Chelsea’ye ne yazık ki sahada paramparça olan bir tek Kezman’la hücum etti. Kezman bir ara çıldırmış vaziyette arkadaşlarını öne çıkarmaya çalıştı. İkinci yarıyı düşünün. Alex, Kazım, Semih, oynadığı sürece Kezman, Deivid, Vederson, hatta Aurelio rakip ceza sahasını zorlamaya başladılar. Zaten kolay panik yaşayan Chelsea o dakikadan sonra bunalıyor. Ben 1-0’dan sonra oyunu 2-1’e getiren Fenerbahçe’yi kutluyorum, ama oyun stratejisini doğru bulmam, övmem mümkün değil. Fenerbahçe çok büyük bir özveriyle ve 2. yarıdaki oyunuyla maçı kazandı, ama yarı final şansını zora soktu. Bu galibiyete seviyorum, övünüyorum, fakat belki de bir kez daha yakalayamayacağı bir Chelsea’yi yenmesine rağmen elinden kaçırdığına da üzülüyorum.

Gerçek Fener gibiydi
    Peki rövanşta ne olur? Cesur ve akılcı Fenerbahçe, bu Chelsea’yi eler. Bu Chelsea’ye, İstanbul’dan daha rahat gol pozisyonu üretebilir. Roberto Carlos’un kadroya katılacağını, Beşiktaş maçındaki gibi alan bulabilecek bir Kazım’ı düşünürsek Zico’nun, Gökhan’a da forma vereceğini hesap ederek rövanşta kesinlikle bu Chelsea’yi çok zorlarlar.
    Fenerbahçe’nin tek talihsizliği rövanşa kadar Chelsea’de olabilecek bir teknik adam değişikliğidir. Teknik adam olarak bunları söylemek hem üzücü hem zor. Ancak bir laf vardır, “Bu elbise bu bedene bir boy büyük geldi” derler. Avram Grant da Chelsea’ye 5-10 ölçü küçük geliyor. Chelsea’yi korkular takımı yaptı. İnşallah böyle devam eder.
    Fenerbahçe artık deplasman zorluğunu da üzerinden atmış bir takım. Bunu Moskova’da, Eindhoven’da, Sevilla’da gösterdi. Daha akılcı daha cesur bir Fenerbahçe 70 milyonu yine sokağa döker.
    Bir dünya devini yenen takım bazı yönleriyle eleştirilir mi? Evet eleştirilir. Fenerbahçe, bu mantalitedeki Chelsea’yi Kadıköy’ün çimlerine gömdü. Halbuki benim kafamdaki Fenerbahçe, Chelsea’yi bir daha nefes alamayacak şekilde gömmeliydi. Bunun yapılabileceğini ikinci yarıda çok net gördük. Bir ölçüde niçin Chelsea’yi tercih ettiğimi de İngiliz ekibi beni yanıltmadan gösterdi. İlk yarıdaki Fenerbahçe soru işaretiydi. İkinci yarıdaki Fenerbahçe ise gerçek Fenerbahçe gibiydi...

milliyet

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart başbakan sayın erdoğan AA

'Fener Chelsea'yi Londra'da da yener'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe-Chelsea maçını değerlendirerek, ''2-1'lik bir netice dedi ve ekledi...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe-Chelsea maçını değerlendirerek, ''2-1'lik bir netice... Şu an mutluyuz. Temennimiz odur ki; bu neticeyi aynı şekilde Londra'da koruyabilmek'' dedi.

Erdoğan, Türk-İsveç üst düzey iş çevreleri temsilcileriyle toplantı için Stockholm Ticaret Merkezi Salonuna gelişinde Fenerbahçe-Chelsea maçına ilişkin soruları yanıtladı.

Gazetecilerin, Fenerhaçe-Chelsea maçı için bir değerlendirme istemeleri üzerine, Erdoğan, şunları söyledi:

''Ben birinci devreyi seyretmedim. İkinci devreyi seyrettim. Dolayısıyla Fenerbahçe'nin 3 tane gol attığı maç oldu. Bir gol kötüydü ama diğer iki gol gerek yapılışı itibariyle gerekse gollerin görüntüsü itibariyle çok çok şık gollerdi. Hele Kazım'ın golü yapılışı itibariyle çok güzeldi. David'in golü de yaklaşık 40 metreden atılan, kurtarılması çok mümkün olmayan bir goldü. Tabii 2-1'lik bir netice... Şu an mutluyuz. Temennimiz odur ki, bu neticeyi aynı şekilde Londra'da da koruyabilmek.''

''İkinci maç için tahmininiz var mı?'' sorusuna da Erdoğan, ''Bu tür şeylerin tahmini biliyorsunuz olmaz'' karşılığını verdi.

Fenerbahçe'nin Sevilla ile yaptığı maçlarda İstanbul'da 3-2 galip geldiğini, İspanya'da da 3-2 mağlup olduğunu anımsatan Erdoğan, ancak Sevilla'nın penaltılarla elendiğini ifade etti. Erdoğan, ''Bu futbol... Beklentimiz, temennimiz; Fenerbahçe, ikinci devredeki performansını aynı şekilde tekrarlarsa... Ben inanıyorum ki Londra'daki maçı da alır'' dedi.

Erdoğan, bir soru üzerine Feherbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ı arayarak tebrik ettiğini bildirdi.

''Maça gitmeyi düşünüyor musunuz?'' sorusuna ise Erdoğan, ''O olmaz, zor iş'' dedi.

Bir gazetecinin, ''Sayın Baykal'ın açıklamaları vardı'' sözleri üzerine Başbakan Erdoğan, ''Teşekkür ederim'' karşılığını verdi.

AA

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart ali şen büyük başkan AA

Ali Şen: 21 Mayıs'a rezarvasyon yaptırın

Fenerbahçe Kulübü'nün eski başkanı Ali Şen, sarı-lacivertli ekibin Avrupa Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final ilk maçında...

Fenerbahçe Kulübü'nün eski başkanı Ali Şen, sarı-lacivertli ekibin Avrupa Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final ilk maçında 2-1 yendiği İngiliz ekibi Chelsea ile 8 Nisan Salı günü deplasmanda yapacağı rövanşta berabere kalarak tur atlayacağını savundu.

Sarı-lacivertlilerin performansına göre yaptığı tahminlerde isabet kaydeden eski başkan Şen, son olarak Fenerbahçe'nin Beşiktaş ve Chelsea ile üst üste yapacağı maçları kazanacağı yorumunu yapmıştı.

Fenerbahçe'nin İngiliz rakibi karşısındaki şansını AA muhabirine değerlendiren Ali Şen, ''Salı akşamı deplasmanda 0-0 berabere kalıp turu atlayacağız'' dedi.

Sarı-lacivertli ekibin ''Devler Ligi''nde, final oynayacağı iddiasını yineleyen Şen, ''Chelsea karşısında tur atladıktan sonra önümüzde iki İngiliz takımı var. Arsenal-Liverpool mücadelesinde ben Arsenal'in turu geçeğine inanıyorum. Fenerbahçe Arsenal'i de geçer. Finaldeki diğer takımın da Manchester United olacağını düşünüyorum. Manchester United'ı Şampiyonlar Ligi'nde 2 kez yendik. Fenerbahçeliler 21 Mayıs için şimdiden rezervasyonlarını yaptırsın'' şeklinde konuştu.

-''ERTELEMEYE KARŞIYIM''-
    Fenerbahçe'nin Chelsea ile yapacağı önemli rövanş maçı öncesi hafta sonu Kayserispor ile Turkcell Süper Lig'deki maçının ertelenmesinin, sarı-lacivertli ekip için yerinde bir karar olup olmayacağı sorulan Şen, ''Ertelemeye kesinlikle karşıyım'' dedi.

Maç ertelemenin futbolculara herhangi bir yarar sağlayacağını düşünmediğini dile getiren Şen, ''En iyi antrenman maçtır. Kaldı ki hayat zaten rizikoyla doludur. Rizikolar futbolcuları heyecanlı tutar. Asla maç tehir olmaz'' diye konuştu.

AA

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart erman toroğlu

Her şey olur BİR ilk yarı oynadı Fenerbahçe, tam bir fiyasko. Chelsea isim olarak, futbolcu olarak iyi takım ama sen de futbolcusun.

Mesela Maldonado. Topu aldı, verdi, hiç riske girmedi, hiç rakibe batmadı. O, ön libero oynayınca Marco biraz daha ileri oynatıldı. Ama Marco da oyun kurucu değil. Daha çok top çalan, bozan bir adam. Şimdi F.Bahçe’de orada bir işi iki futbolcu yapıyor. Yani bir eksik. İleride Kezman top tutamıyor, top alıp basıp rakibi geçemiyor. Etti mi iki eksik. Bütün bunlar olunca Alex top alamıyor. Top alamayınca F.Bahçe’nin kolu kanadı kırılıyor.

Sağda Gökhan’ın yerine oynayan Önder pişmemiş yemek gibi. Tat vermiyor. Solda senin R.Carlos’un yok. Yani her şey ters. Üstüne bir de Deivid’in kendi kalesine golü geliyor, tuz biber ekiyor. Deivid’e kızamazsınız. Çünkü iyi niyetle kendi ceza alanında topu çıkarmaya geliyor, mücadele ediyor.

Mızrak gibi battı

Bir şeyi değiştirmek lazım. Colin Kazım giriyor. Görüntü olarak çok rahat, gamsız. Rakibi hareketleriyle sinirlendiren, rakip için gıcık bir oyuncu tipi. Nitekim daha girer girmez yaptığı hareketlerle Chelsea’yi bozmaya başlıyor. İş böyle olunca, bu sefer Alex de devreye girmeye başlıyor. Nitekim attığı bir topta altı tane Chelsea’li oyuncu oyundan düşüyor. Colin Kazım da diklemesine depar yapınca Chelsea’ye mızrak gibi batıyor. Deivid iyi niyetli. Bu sefer 35’ten vuruyor. Kendi kalesine attığı Chelsea’nin golünden sonra bu sefer aynı yerden kendi takımının golünü atıyor. Ben yukarıdakinin gücüne inanırım. Sanki bu işin sonunda bir şeyler olacak. Ama bu iş mücadele etmeden olmuyor.

Maçı Volkan çevirdi

Dün gece Colin Kazım girdi, hareketlendirdi tamam ama bence dün gece maçı çeviren bir numaralı isim kaleci Volkan’dı. İki numaralı isim de Lugano. Ama golü atan fazla konuşulur. Özellikle Volkan’ı tebrik ederim. Nerelerden geldi, ne zor günlerden geldi. Hatta ondan ümidi bile kesmiştik ama o yılmadı. Herhalde çok çalıştı. Özellikle jölelerini de atınca beyin jöleleri sahneye çıktı. Ve bugünlere geldi. Özellikle tebrik ederim. Zico, Kezman-Semih değişikliğini daha önce yapabilirdi. Hakem mümkün olduğu kadar oynatmaya çalıştı. Mümkün olduğu kadar atmalara prim vermedi. Ama bazı pozisyonları kaçırmadı mı? Kaçırdı. Olsun. Tempoyu düşürmedi.

2-1 kötü mü? Belki iyi değil. Çünkü rakip 1-0’la seni eleyecek. Ama unutmayın, maç 0-0 başlıyor. Ve başladığı gibi biterse F.Bahçe tur atlar. Oradaki maçta gollü olur mu? Kesinlikle evet. Ama her şey olur.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart ömer üründül

ÖMER ÜRÜNDÜL

İki kritik değişiklik

Fenerbahçe skor dezavantajına düştüğü, 60 dakika bir varlık gösteremediği maçta son 30 dakikadaki performansıyla zoru başararak çok önemli bir galibiyet elde etti ve rövanş için az da olsa bir avantaja sahip oldu.
    İki takımın da yapıları itibariyle kontrollü, eşit tempolu ve az pozisyonlu bir futbol sergileyeceğini tahmin ediyordum. Ancak ilk yarı tahminimden de daha düşük bir tempoda oynandı. Fenerbahçe maça ayağa paslarla öncelikle topa sahip olma prensibi içinde başladı. Ancak Chelsea'nin iyi yerleşen takım savunması karşısında bir türlü ileriye mesafe katedimiyordu. Buna bir de Deivid'in kendi kalesine attığı şanssız gol eklenince moraller iyice bozuldu. Oyun bir türlü çabuklaşmıyor, hücuma çıkılamıyordu.
    Alex kontrol altında topla buluşamıyor, Kezman fiziki yetersizlikten iki güçlü savunmacı arasında eriyor, Uğur Boral hiç sahada gözükmüyor, Deivid ise dripling yapacak, adam eksiltecek boşluklar bulamıyordu. İleriye doğru tek çırpınan yalnızlık içinde Aurelio idi. Kaleci Volkan önemli bir kurtarışıyla herşiyi bitirecek ikinci golü önledi.
    İkinci yarıda Chelsea, Fenerbahçe'nin üstüne giden bir anlayış içersine girdi. Zico her zamanki gibi kulübeden oyunu seyrediyordu. Bu arada rahatlamış rakip son hareketlerde fazla laubali olup Volkan da iki başarılı kurtarışa daha imza atınca Fenerbahçe'nin ümidi yine devam etti. Kezman ve Uğur Boral'ı çıkarması gereken Zico, biraz geç de kalsa kısa aralıklarla bu hamleleri yaptı. oyuna giren Kazım, Aurelio'nun başarılı asistiyle güzel bir gole imza attı. Bu golle morallenen Fenerbahçe Semih'in de girmesiyle karşı alanda etkili olmaya başladı ve Deivid'in mükemmel golüyle de yenik durumdan maçı kazanmayı başardı.

ZİCO'NUN KEZMAN ISRARI
    Eğer Fenerbahçe beraberlik golünden önceki bölümde herşeyin biteceği ikinci golü yemediyse, bunu defans bloğunun fiziksel mücadelesi, kaleci Volkan'ın başarısı ve de Aurelio'nun insan üstü çabası sağlamıştır. Tabi ki rövanş zor olacak. Ama Fenerbahçeli futbolcular da bu kadar önemli maçlar kazandıktan sonra kendilerine güvenerek bu maça çıkacaklar. Tüm bunların yanı sıra merak ediyorum, Zico Kezman gösterdiği tölaransta daha ne kadar ısrar edecek?
    Bu arada hakem Claus Bo Larsen son derece başarılı bir maç çıkardı
    Konu f47xfenerli tarafından (03-04-2008 Saat 14:50 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart can bartu

Yenmek her zaman iyidir

FENERBAHÇE, muhteşem bir zafere daha imza attı. Chelsea gibi bir takımı mağlup durumdan gelerek devirmek, büyük hüner ister. Bunu başardılar

Sarı lacivertlilerin kötü alışkanlığı yine sürüyor. İlk yarıda futbol adına hiç bir şey yapmadılar. Yavaşoynadılar. Kaleye gidemediler. Presi de yiyince, topu kullanamadılar. Kalelerinde de ciddi pozisyonlar ve bir de talihsiz bir gol gördüler. Oyundan da düşünce Fenerbahçe’yi hiç iyi görmedim.

İkinci yarıda ise bambaşka bir takım çıktı sahaya. Güçlü ve fizikli oyuncuları olan rakibine karşı aynı derecede karşılık verdi. İkili mücadelelerde ayakta kalan futbolcular, topa da sahip oldular. Colin Kazım oyuna girince rüzgar ters esmeye başladı. Beşiktaş derbisinde de iyi olan Colin Kazım, mükemmel bir gol attı. Fenerbahçe’yi ateşleyen bu golün arkası da Deivid ile geldi. Kendisini affettirircesine futbol sahalarında ender görülebilecek ve ayakta alkışlanacak bir golü Chelsea filelerine bıraktı.

1-0 mağlup durumdan, Chelsea gibi bir takımı yenmek sıradan bir olay değil. Volkan’ın da 4 net kurtarış yapması galibiyette önemli rol oynadı.

Hesaba katmadılar

Chelsea burada golsüz beraberliğe razıydı. Zaten o görüntüydüler maç boyunca. Fazla sıkmadan oynadılar kendilerini ve rövanşı düşündüler. Ama planları tutmadı. İkinci yarıdaki olağanüstü Fenerbahçe’yi hesaba katmamışlardı.

Ateşleyici kimliğe bürünen futbolculardan biri de Mehmet Aurelio’ydu. İki kanattan da rakip ceza alanına girerek, İngilizleri şaşırttı.

İlk yarı Chelsea pozisyon buldu, sonrasında da onlar kadar Fenerbahçe. Çok iyi oynadılar. Her oyuncusu birbirinden kıymetli olan Chelsea karşısında alınan bu galibiyet, Ada’daki rövanş öncesi avantaj getirdi. Ancak, İngiltere’de çok zorlu bir mücadele bekliyor Fenerbahçe’yi. Onlar kadar çabuk oynarsak, onlar kadar mücadele edersek, yarı final hayal olmaz.

Kadıköy’de yenilmezliğini sürdüren Fenerbahçe, Avrupa’da başka oynadığını bir kez daha gösterdi. Chelsea, evindeki maça, "Nasıl olsa yeneriz" diye çıkacak. Deivid’in kendi kalesine attığı gol olmasa çok daha sevinecektik. Ama, yenmek her zaman iyidir. Fenerbahçe’yi kutluyorum.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart altan tanrıkulu hürriyet spor

Önce mücadele...

Altan Tanrıkulu

NE isim, ne kadro değeri, ne ekol, ne de şöhret.. Futbolda en önemli unsur mücadele etmek ve takım olmak.

İlk 45 dakika takım oyununu sahaya mükemmel yansıtan, Fenerbahçe’ye hiç boş alan bırakmayan taraf Chelsea.. İkinci yarı rakibin silahlarını değil kendi gücünü düşünmeye başlayan ve golü isteyen bir Fenerbahçe..

Klasikleşen kendi kalesine gol silahıyla bir kez daha vurulduktan sonra uzun süre toparlanamayan, toparlandığı anlarda da rakibine diş geçiremeyen sarı-lacivertli ekip, Deivid ve Kezman gibi iki önemli kozunun formsuz ve kötü oyunu nedeniyle hücumda etkisiz kaldığı 60 dakika sonrası Kazım ve Semih’in oyuna girişiyle organize ve oyuna hakim olan taraf kimliğine bürünüyor bir anda..

Beşiktaş maçında da iyi bir 45 dakika geçiren Kazım ve galibiyet golünün hazırlayıcısı Semih yine sahne alıyorlar..

İki oyuncu da İngiltere Ligi’ndeki en önemli unsurlardan biri olan "vücudunu iyi kullanma" sanatında rakipleriyle başa baş güreşiyorlar.. Alex rahatlıyor.. Önce Kazım’la maçın başından beri "Kezman"ın yapması gereken bir savunma arkası koşusu ve gol vuruşuyla beraberlik geliyor..

Gol Fenerbahçe’yi rahatlatırken Chelsea’nin "beraberlik de bize yeter" anlayışı Deivid’in golüyle darbe alıyor.. Brezilyalı oyununcunun kalesine attığından daha güzelini rakip kaleye atması da ilginç.. Chelsea’nin Şampiyonlar Ligi’nde 6 maç sonra ilk golü geçen sezon Premier Lig’de oynayan bir golcüden yemesi de..

Gökhan Gönül ve Roberto Carlos gibi iki hızlı ve etkili kanat adamının yokluğunu belirli bölümlerde hisseden sarı-lacivertli takım, Önder-Vederson ikilisinin kendilerine güven kazandıkları andan itibaren rahatlıyor..

Ama daha önemlisi 1-0’dan Chelsea gibi güçlü bir ekibin yenilmesiydi.. Zico yine büyük risklere girdi, Semih’i yine dakikalarca kenarda oturttu, ama yine kazanan taraf oldu..

2-1’lik skoru artırma şansları da yakalayan Fenerbahçe için rövanş zorlu geçecek.. Maç öncesi dağıtılan kitapçıkta sarı-lacivertli takımın bu sezon sahasında oynadığı tüm maçları kazandığı, Chelsea’nin ise bu sezon hiç yenilmeyen üç takımdan biri olduğu notu vardı.. Ve şöyle deniyordu.. Bu gece bu istatistiklerden biri bozulacak.. Chelsea ünvanını kaybeden taraf oldu.. Fenerbahçe ise kazanan.. Bir anlamda milyonlarca euro alanlar değil, mücadele eden kazandı.

Sayfa 1/2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri