Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
Sayfa 1/2 12 SonSon
12 sonuçtan 1 ile 10 arasý

Konu: Fener, Japonya'da da manþetlerde! ve türk basýný

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanýcý Bilgi Menüsü

New41 Fener, Japonya'da da manþetlerde! ve türk basýný

Fener, Japonya'da da manþetlerde!

Japonya'nýn en büyük spor gazeteleri, Fenerbahçe'nin Chelsea zaferini okuyuculuarýna manþetten duyurdu.

Aradaki saat farký nedeniyle, haberleri internet sitelerinden sunan Japonya futbol gazeteleri, Zicolu Fenerbahçe'nin tarih yazdýðýný belirtti.

Nikkan Sports gazetesi, Japonya için efsane olan Mr. Zico'nun takýmý Fenerbahçe'nin, çeyrek finaldeki 4 Ýngiliz takýmýndan birine çelme takan ilk Türk takýmý olduðunu yazdý.

Deivid'in kendi kalesiyle yenik duruma düþtüðünü yazan Nikkan Sports, yine de Deivid'in harika bir gol atarak kendini affettirdiðini belirtti.

Sports Hochi gazetesi de eski Japon futbol temsilcisi Zico'nun takýmý Fenerbahçe'nin, Chelsea karþýsýnda yenik duruma düþmesine raðmen, 2.yarýnýn ilk 20 dakikasýnda rakibini yakaladýðýný, sonra da harika bir golle tur kapýsýný araladaðýný yazdý.

Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

A29 türk basýný ve yorumlar kalem þörler ne dedi

Futbol elçisi

Fenerbahçe dün geceden sonra artýk bir dünya markasýdýr. Chelsea maçýný milyarlarca insan seyretti ve bugünden itibaren...

Futbol elçisi
    Fenerbahçe dün geceden sonra artýk bir dünya markasýdýr. Chelsea maçýný milyarlarca insan seyretti ve bugünden itibaren Japonya'dan Kanada'ya, Çin'den Meksika'ya kadar milyarlarca futbolsever Fenerbahçe'yi ve onun dün geceki galibiyetini biliyorlar. Fenerbahçe bir dünya markasý oldu çünkü yarým milyar dolara kurulmuþ bir takýmý çeyrek finalde yenme baþarýsýný gösterdi. Fenerbahçe bir dünya markasý oldu çünkü Chelsea gibi düzinelerce Þampiyonlar Ligi maçýnda yenilmemiþ, hatta çok az gol yemiþ bir takýmý iki gol atarak devirdi. Londra'daki rövanþ ne olursa olsun Fenerbahçe tarihi görevini fazlasýyla yerine getirmiþtir.
    Aslýnda dün gece Fenerbahçe, güçlü rakibi karþýsýnda 35-40 dakika dýþýnda iyi oynamadý ama o çok eleþtirilen teknik direktör Zico'nun biriki taktik hamlesi maçý almaya yetti. Düþünün bir kere... Chelsea gibi bir dünya devine karþý ilk yarýyý maðlup kapatacaksýnýz, üstelik futbol adýna yine ilk yarýda ortaya hiçbir þey koyamayacaksýnýz ama Ýngiltere'deki rövanþa bir galibiyetle gideceksiniz. Bunu Avrupa'da hemen hiçbir takým baþaramaz.

KAZIM OYUNU DEÐÝÞTÝRDÝ
    Talihsizce gelen Deivid'in kendi kalesine attýðý golle her þey kötü baþladý. Üstelik ilk yarý Chelsea çok iyi kapandý. Fenerbahçe kafasýný kaldýramýyor, iki top yapamýyordu. Volkan olmasa ilk yarý çok farklý olur derken ikinci yarýda herþey deðiþiverdi.
    Colin Kazým oyuna girdi. Hangi Kazým? Beþiktaþ maçýnýn kahramaný Kazým. Mehmet Aurelio'dan topu alýþý, düzeltiþi ve harika vuruþuyla gelen beraberlik golü herþeyi deðiþtiriverdi. Bu dakikadan sonra dünyanýn en iyi takým savunmasýna sahip ekibi Chelsea açýk vermeye baþladý ve Deivid'in muhteþem þutu galibiyeti getirdi. Herþey bitti mi? Tabii ki hayýr... Ýkinci ayak Londra'da ve inanýn Fenerbahçe'nin iþi yine çok zor. Ancak Ýngiltere'deki rövanþ ne olursa olsun, Fenerbahçe artýk Türkiye'nin en önemli futbol elçisidir.

VOLKAN TAM BÝR YILDIZ OLDU
    Dün gece bir gerçek daha ortaya çýktý. Volkan, önceki turdaki Sevilla maçýndaki penaltý performansý ve dünyanýn en önemli forvetlerine karþý dün gece gösterdiði baþarýyla gerçek bir yýldýz haline gelmiþtir. Artýk her þey Fenerbahçe'nin elinde.

sabah

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart selçuk yula fotomaç

Tarih yazýyor

Söyleyecek bir þey yok. Bu çocuklarý alýnlarýndan öpüyorum. 21 maçtýr Þampiyonlar Ligi'nde tek maðlubiyeti olmayan

Tarih yazýyor
    Söyleyecek bir þey yok. Bu çocuklarý alýnlarýndan öpüyorum. 21 maçtýr Þampiyonlar Ligi'nde tek maðlubiyeti olmayan Chelsea'yi Fenerbahçeli çocuklarýmýz ilk maðlubiyetle tanýþtýrdý. Allah hepsinden razý olsun. Elbette ki Chelsea, hem maddi olarak hem de futbolcu yapýsý olarak Fenerbahçe'den çok üstün, bunu kabul ediyoruz. O yüzden Zico, takýmý kontrollü oynatmaya çalýþtý. Ve ilk 45 dakikayý tek pozisyon bulamadan kapattýk. Bu arada yediðimiz gol gene kendi kalemize attýðýmýz gol oldu. Bu gollere Þampiyonlar Ligi'nde Edu'yla alýþmýþtýk, bu kez de sahneye Deivid çýktý. Ama Deivid kendini öyle bir affettirdi ki galibiyet golünde yaptýðý vuruþ muhteþemdi. Artýk Avrupa Fenerbahçe'yle þaka yapýlmamasý gerektiðini öðrenmiþtir. Gümbür gümbür gelen bir takým var. Ben inanýyorum ki, Fenerbahçe Ýngiltere'de Chelsea'yi devirip yarý final vizesini alacaktýr. Takým maðlupken herkes Zico'nun Semih'i oyuna almasýný bekledi. Hani nöbetçi golcü ya... Ama Zico kimsenin beklemediði bir deðiþiklik yaptý ve Colin Kazým'ý oyuna aldý ve Kazým golü atan adam oldu. Burda Zico'yu alkýþlamasý gerekenler alkýþlasýnlar. Zico geldiði günden beri Fenerbahçe'yi baþarýdan baþarýya koþturuyor. Yaptýðý deðiþikliklerle de maçýn skorunu deðiþtiren adam oluyor. Semih de sonra oyuna girdi. O da çok iyi iþler yaptý. Semih'e bir sözüm var; antrenörü hakkýnda fazla konuþmasýn. O ne diyorsa, onu yapsýn. Çünkü onun antrenörü dünyanýn en iyi futbolcusu. Semih'in de iyiliðini isteyen bir insan. Bunu biliyorum. O yüzden Semih konuþmalarýna ve demeçlerine dikkat et.

Kendi iþinize bakýn
    Deivid için 3-5 ay önce sallayanlar mevcuttu. Ee noldu þimdi? Hadi þimdi sallayýn. Ülkemizde futbolun f'sini bilmeyen insanlar yorumcu olursa bizim de diyecek bir þeyimiz kalmýyor. Söyleyeceðim tek þey var. O da herkes kendi iþine baksýn. Deivid'e "Topçu deðil" dediniz. Alex'e "Yarým adam" dediniz. Zico'ya "Futboldan anlamýyor" dediniz. Fenerbahçe nerde, siz nerdesiniz? Artýk kendinizi tartýþýn lütfen. Son sözüm de kaleci Volkan için. Sevilla'da iki gol yedin Volkan. Ýkisi de hatalýydý, sen de biliyorsun. Ama ondan sonra Allah yanýnda, penaltýlara kaldý iþ. Günün kahramaný oldun. Sana her zaman inanýyorum, iyi kaleci olduðunu biliyorum. Herkesle de bunu tartýþýyorum. Ve dün akþam benim haklý çýktýðýmý gösterdiðin için sana teþekkür ederim kardeþim.

fotomaç

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart mustafa denizli milliyet

Peki rövanþta ne olur?

Fenerbahçe’nin çeyrek finalde karþýlaþabileceði 7 takýmdan 2’si tercihimdir demiþtim. Bunlarýn baþýnda Chelsea geliyordu, o olmazsa Schalke.

Chelsea!...

Fenerbahçe’nin çeyrek finalde karþýlaþabileceði 7 takýmdan 2’si tercihimdir demiþtim. Bunlarýn baþýnda Chelsea geliyordu, o olmazsa Schalke.
    Rakip Chelsea olunca, ‘Fenerbahçe, Avrupa kupalarýndaki özel günlerine çýkarsa kazanýr, çýkamazsa zor kaybeder’ diye düþünmüþtük. Hele hele bir Inter 90 dakikasý yaþarsa, iþi birinci maçta bitirebilir dedik.
    Þimdi düþünün. Fenerbahçe, Fenerbahçe gibi kaç dakika oynadý? Bu maçýn kilidi, ne Fenerbahçe, ne Chelsea’ydi. Bu maçýn kilidi Avram Grant’tý. Chelsea’yi zayýf diye deðil, baþýndaki teknik adamdan dolayý istedim. Evet Fenerbahçe kazandý, sonsuz tebrikler. Ama ben kafamdaki Fenerbahçe’yi sahada göremedim. Kafamdaki Fenerbahçe bu Chelsea’yi 4’lük, 5’lik yapardý. Fenerbahçe, Chelsea’nin son oynadýðý Middlesbrough maçýný iyi deðerlendirse, o Ýngiliz sýra takýmýnýn Chelsea’yi nasýl ezdiðini görürdü. Avram Grant, Avrupa’nýn en iyi, en etkili hücum takýmýndan sýradan bir defans takýmý yaratmaya çalýþýyor. Bu da apaçýk ortada.
    Fenerbahçe kendi kalesine attýðý þanssýz bir golle oyuna baþladý, ama 8-9 savunmacýyla oyuna çýkan Chelsea’ye ne yazýk ki sahada paramparça olan bir tek Kezman’la hücum etti. Kezman bir ara çýldýrmýþ vaziyette arkadaþlarýný öne çýkarmaya çalýþtý. Ýkinci yarýyý düþünün. Alex, Kazým, Semih, oynadýðý sürece Kezman, Deivid, Vederson, hatta Aurelio rakip ceza sahasýný zorlamaya baþladýlar. Zaten kolay panik yaþayan Chelsea o dakikadan sonra bunalýyor. Ben 1-0’dan sonra oyunu 2-1’e getiren Fenerbahçe’yi kutluyorum, ama oyun stratejisini doðru bulmam, övmem mümkün deðil. Fenerbahçe çok büyük bir özveriyle ve 2. yarýdaki oyunuyla maçý kazandý, ama yarý final þansýný zora soktu. Bu galibiyete seviyorum, övünüyorum, fakat belki de bir kez daha yakalayamayacaðý bir Chelsea’yi yenmesine raðmen elinden kaçýrdýðýna da üzülüyorum.

Gerçek Fener gibiydi
    Peki rövanþta ne olur? Cesur ve akýlcý Fenerbahçe, bu Chelsea’yi eler. Bu Chelsea’ye, Ýstanbul’dan daha rahat gol pozisyonu üretebilir. Roberto Carlos’un kadroya katýlacaðýný, Beþiktaþ maçýndaki gibi alan bulabilecek bir Kazým’ý düþünürsek Zico’nun, Gökhan’a da forma vereceðini hesap ederek rövanþta kesinlikle bu Chelsea’yi çok zorlarlar.
    Fenerbahçe’nin tek talihsizliði rövanþa kadar Chelsea’de olabilecek bir teknik adam deðiþikliðidir. Teknik adam olarak bunlarý söylemek hem üzücü hem zor. Ancak bir laf vardýr, “Bu elbise bu bedene bir boy büyük geldi” derler. Avram Grant da Chelsea’ye 5-10 ölçü küçük geliyor. Chelsea’yi korkular takýmý yaptý. Ýnþallah böyle devam eder.
    Fenerbahçe artýk deplasman zorluðunu da üzerinden atmýþ bir takým. Bunu Moskova’da, Eindhoven’da, Sevilla’da gösterdi. Daha akýlcý daha cesur bir Fenerbahçe 70 milyonu yine sokaða döker.
    Bir dünya devini yenen takým bazý yönleriyle eleþtirilir mi? Evet eleþtirilir. Fenerbahçe, bu mantalitedeki Chelsea’yi Kadýköy’ün çimlerine gömdü. Halbuki benim kafamdaki Fenerbahçe, Chelsea’yi bir daha nefes alamayacak þekilde gömmeliydi. Bunun yapýlabileceðini ikinci yarýda çok net gördük. Bir ölçüde niçin Chelsea’yi tercih ettiðimi de Ýngiliz ekibi beni yanýltmadan gösterdi. Ýlk yarýdaki Fenerbahçe soru iþaretiydi. Ýkinci yarýdaki Fenerbahçe ise gerçek Fenerbahçe gibiydi...

milliyet

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart baþbakan sayýn erdoðan AA

'Fener Chelsea'yi Londra'da da yener'

Baþbakan Recep Tayyip Erdoðan, Fenerbahçe-Chelsea maçýný deðerlendirerek, ''2-1'lik bir netice dedi ve ekledi...

Baþbakan Recep Tayyip Erdoðan, Fenerbahçe-Chelsea maçýný deðerlendirerek, ''2-1'lik bir netice... Þu an mutluyuz. Temennimiz odur ki; bu neticeyi ayný þekilde Londra'da koruyabilmek'' dedi.

Erdoðan, Türk-Ýsveç üst düzey iþ çevreleri temsilcileriyle toplantý için Stockholm Ticaret Merkezi Salonuna geliþinde Fenerbahçe-Chelsea maçýna iliþkin sorularý yanýtladý.

Gazetecilerin, Fenerhaçe-Chelsea maçý için bir deðerlendirme istemeleri üzerine, Erdoðan, þunlarý söyledi:

''Ben birinci devreyi seyretmedim. Ýkinci devreyi seyrettim. Dolayýsýyla Fenerbahçe'nin 3 tane gol attýðý maç oldu. Bir gol kötüydü ama diðer iki gol gerek yapýlýþý itibariyle gerekse gollerin görüntüsü itibariyle çok çok þýk gollerdi. Hele Kazým'ýn golü yapýlýþý itibariyle çok güzeldi. David'in golü de yaklaþýk 40 metreden atýlan, kurtarýlmasý çok mümkün olmayan bir goldü. Tabii 2-1'lik bir netice... Þu an mutluyuz. Temennimiz odur ki, bu neticeyi ayný þekilde Londra'da da koruyabilmek.''

''Ýkinci maç için tahmininiz var mý?'' sorusuna da Erdoðan, ''Bu tür þeylerin tahmini biliyorsunuz olmaz'' karþýlýðýný verdi.

Fenerbahçe'nin Sevilla ile yaptýðý maçlarda Ýstanbul'da 3-2 galip geldiðini, Ýspanya'da da 3-2 maðlup olduðunu anýmsatan Erdoðan, ancak Sevilla'nýn penaltýlarla elendiðini ifade etti. Erdoðan, ''Bu futbol... Beklentimiz, temennimiz; Fenerbahçe, ikinci devredeki performansýný ayný þekilde tekrarlarsa... Ben inanýyorum ki Londra'daki maçý da alýr'' dedi.

Erdoðan, bir soru üzerine Feherbahçe Baþkaný Aziz Yýldýrým'ý arayarak tebrik ettiðini bildirdi.

''Maça gitmeyi düþünüyor musunuz?'' sorusuna ise Erdoðan, ''O olmaz, zor iþ'' dedi.

Bir gazetecinin, ''Sayýn Baykal'ýn açýklamalarý vardý'' sözleri üzerine Baþbakan Erdoðan, ''Teþekkür ederim'' karþýlýðýný verdi.

AA

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart ali þen büyük baþkan AA

Ali Þen: 21 Mayýs'a rezarvasyon yaptýrýn

Fenerbahçe Kulübü'nün eski baþkaný Ali Þen, sarý-lacivertli ekibin Avrupa Þampiyonlar Ligi Çeyrek Final ilk maçýnda...

Fenerbahçe Kulübü'nün eski baþkaný Ali Þen, sarý-lacivertli ekibin Avrupa Þampiyonlar Ligi Çeyrek Final ilk maçýnda 2-1 yendiði Ýngiliz ekibi Chelsea ile 8 Nisan Salý günü deplasmanda yapacaðý rövanþta berabere kalarak tur atlayacaðýný savundu.

Sarý-lacivertlilerin performansýna göre yaptýðý tahminlerde isabet kaydeden eski baþkan Þen, son olarak Fenerbahçe'nin Beþiktaþ ve Chelsea ile üst üste yapacaðý maçlarý kazanacaðý yorumunu yapmýþtý.

Fenerbahçe'nin Ýngiliz rakibi karþýsýndaki þansýný AA muhabirine deðerlendiren Ali Þen, ''Salý akþamý deplasmanda 0-0 berabere kalýp turu atlayacaðýz'' dedi.

Sarý-lacivertli ekibin ''Devler Ligi''nde, final oynayacaðý iddiasýný yineleyen Þen, ''Chelsea karþýsýnda tur atladýktan sonra önümüzde iki Ýngiliz takýmý var. Arsenal-Liverpool mücadelesinde ben Arsenal'in turu geçeðine inanýyorum. Fenerbahçe Arsenal'i de geçer. Finaldeki diðer takýmýn da Manchester United olacaðýný düþünüyorum. Manchester United'ý Þampiyonlar Ligi'nde 2 kez yendik. Fenerbahçeliler 21 Mayýs için þimdiden rezervasyonlarýný yaptýrsýn'' þeklinde konuþtu.

-''ERTELEMEYE KARÞIYIM''-
    Fenerbahçe'nin Chelsea ile yapacaðý önemli rövanþ maçý öncesi hafta sonu Kayserispor ile Turkcell Süper Lig'deki maçýnýn ertelenmesinin, sarý-lacivertli ekip için yerinde bir karar olup olmayacaðý sorulan Þen, ''Ertelemeye kesinlikle karþýyým'' dedi.

Maç ertelemenin futbolculara herhangi bir yarar saðlayacaðýný düþünmediðini dile getiren Þen, ''En iyi antrenman maçtýr. Kaldý ki hayat zaten rizikoyla doludur. Rizikolar futbolcularý heyecanlý tutar. Asla maç tehir olmaz'' diye konuþtu.

AA

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart erman toroðlu

Her þey olur BÝR ilk yarý oynadý Fenerbahçe, tam bir fiyasko. Chelsea isim olarak, futbolcu olarak iyi takým ama sen de futbolcusun.

Mesela Maldonado. Topu aldý, verdi, hiç riske girmedi, hiç rakibe batmadý. O, ön libero oynayýnca Marco biraz daha ileri oynatýldý. Ama Marco da oyun kurucu deðil. Daha çok top çalan, bozan bir adam. Þimdi F.Bahçe’de orada bir iþi iki futbolcu yapýyor. Yani bir eksik. Ýleride Kezman top tutamýyor, top alýp basýp rakibi geçemiyor. Etti mi iki eksik. Bütün bunlar olunca Alex top alamýyor. Top alamayýnca F.Bahçe’nin kolu kanadý kýrýlýyor.

Saðda Gökhan’ýn yerine oynayan Önder piþmemiþ yemek gibi. Tat vermiyor. Solda senin R.Carlos’un yok. Yani her þey ters. Üstüne bir de Deivid’in kendi kalesine golü geliyor, tuz biber ekiyor. Deivid’e kýzamazsýnýz. Çünkü iyi niyetle kendi ceza alanýnda topu çýkarmaya geliyor, mücadele ediyor.

Mýzrak gibi battý

Bir þeyi deðiþtirmek lazým. Colin Kazým giriyor. Görüntü olarak çok rahat, gamsýz. Rakibi hareketleriyle sinirlendiren, rakip için gýcýk bir oyuncu tipi. Nitekim daha girer girmez yaptýðý hareketlerle Chelsea’yi bozmaya baþlýyor. Ýþ böyle olunca, bu sefer Alex de devreye girmeye baþlýyor. Nitekim attýðý bir topta altý tane Chelsea’li oyuncu oyundan düþüyor. Colin Kazým da diklemesine depar yapýnca Chelsea’ye mýzrak gibi batýyor. Deivid iyi niyetli. Bu sefer 35’ten vuruyor. Kendi kalesine attýðý Chelsea’nin golünden sonra bu sefer ayný yerden kendi takýmýnýn golünü atýyor. Ben yukarýdakinin gücüne inanýrým. Sanki bu iþin sonunda bir þeyler olacak. Ama bu iþ mücadele etmeden olmuyor.

Maçý Volkan çevirdi

Dün gece Colin Kazým girdi, hareketlendirdi tamam ama bence dün gece maçý çeviren bir numaralý isim kaleci Volkan’dý. Ýki numaralý isim de Lugano. Ama golü atan fazla konuþulur. Özellikle Volkan’ý tebrik ederim. Nerelerden geldi, ne zor günlerden geldi. Hatta ondan ümidi bile kesmiþtik ama o yýlmadý. Herhalde çok çalýþtý. Özellikle jölelerini de atýnca beyin jöleleri sahneye çýktý. Ve bugünlere geldi. Özellikle tebrik ederim. Zico, Kezman-Semih deðiþikliðini daha önce yapabilirdi. Hakem mümkün olduðu kadar oynatmaya çalýþtý. Mümkün olduðu kadar atmalara prim vermedi. Ama bazý pozisyonlarý kaçýrmadý mý? Kaçýrdý. Olsun. Tempoyu düþürmedi.

2-1 kötü mü? Belki iyi deðil. Çünkü rakip 1-0’la seni eleyecek. Ama unutmayýn, maç 0-0 baþlýyor. Ve baþladýðý gibi biterse F.Bahçe tur atlar. Oradaki maçta gollü olur mu? Kesinlikle evet. Ama her þey olur.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart ömer üründül

ÖMER ÜRÜNDÜL

Ýki kritik deðiþiklik

Fenerbahçe skor dezavantajýna düþtüðü, 60 dakika bir varlýk gösteremediði maçta son 30 dakikadaki performansýyla zoru baþararak çok önemli bir galibiyet elde etti ve rövanþ için az da olsa bir avantaja sahip oldu.
    Ýki takýmýn da yapýlarý itibariyle kontrollü, eþit tempolu ve az pozisyonlu bir futbol sergileyeceðini tahmin ediyordum. Ancak ilk yarý tahminimden de daha düþük bir tempoda oynandý. Fenerbahçe maça ayaða paslarla öncelikle topa sahip olma prensibi içinde baþladý. Ancak Chelsea'nin iyi yerleþen takým savunmasý karþýsýnda bir türlü ileriye mesafe katedimiyordu. Buna bir de Deivid'in kendi kalesine attýðý þanssýz gol eklenince moraller iyice bozuldu. Oyun bir türlü çabuklaþmýyor, hücuma çýkýlamýyordu.
    Alex kontrol altýnda topla buluþamýyor, Kezman fiziki yetersizlikten iki güçlü savunmacý arasýnda eriyor, Uður Boral hiç sahada gözükmüyor, Deivid ise dripling yapacak, adam eksiltecek boþluklar bulamýyordu. Ýleriye doðru tek çýrpýnan yalnýzlýk içinde Aurelio idi. Kaleci Volkan önemli bir kurtarýþýyla herþiyi bitirecek ikinci golü önledi.
    Ýkinci yarýda Chelsea, Fenerbahçe'nin üstüne giden bir anlayýþ içersine girdi. Zico her zamanki gibi kulübeden oyunu seyrediyordu. Bu arada rahatlamýþ rakip son hareketlerde fazla laubali olup Volkan da iki baþarýlý kurtarýþa daha imza atýnca Fenerbahçe'nin ümidi yine devam etti. Kezman ve Uður Boral'ý çýkarmasý gereken Zico, biraz geç de kalsa kýsa aralýklarla bu hamleleri yaptý. oyuna giren Kazým, Aurelio'nun baþarýlý asistiyle güzel bir gole imza attý. Bu golle morallenen Fenerbahçe Semih'in de girmesiyle karþý alanda etkili olmaya baþladý ve Deivid'in mükemmel golüyle de yenik durumdan maçý kazanmayý baþardý.

ZÝCO'NUN KEZMAN ISRARI
    Eðer Fenerbahçe beraberlik golünden önceki bölümde herþeyin biteceði ikinci golü yemediyse, bunu defans bloðunun fiziksel mücadelesi, kaleci Volkan'ýn baþarýsý ve de Aurelio'nun insan üstü çabasý saðlamýþtýr. Tabi ki rövanþ zor olacak. Ama Fenerbahçeli futbolcular da bu kadar önemli maçlar kazandýktan sonra kendilerine güvenerek bu maça çýkacaklar. Tüm bunlarýn yaný sýra merak ediyorum, Zico Kezman gösterdiði tölaransta daha ne kadar ýsrar edecek?
    Bu arada hakem Claus Bo Larsen son derece baþarýlý bir maç çýkardý
    Konu f47xfenerli tarafýndan (03-04-2008 Saat 15:50 ) deðiþtirilmiþtir.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart can bartu

Yenmek her zaman iyidir

FENERBAHÇE, muhteþem bir zafere daha imza attý. Chelsea gibi bir takýmý maðlup durumdan gelerek devirmek, büyük hüner ister. Bunu baþardýlar

Sarý lacivertlilerin kötü alýþkanlýðý yine sürüyor. Ýlk yarýda futbol adýna hiç bir þey yapmadýlar. Yavaþoynadýlar. Kaleye gidemediler. Presi de yiyince, topu kullanamadýlar. Kalelerinde de ciddi pozisyonlar ve bir de talihsiz bir gol gördüler. Oyundan da düþünce Fenerbahçe’yi hiç iyi görmedim.

Ýkinci yarýda ise bambaþka bir takým çýktý sahaya. Güçlü ve fizikli oyuncularý olan rakibine karþý ayný derecede karþýlýk verdi. Ýkili mücadelelerde ayakta kalan futbolcular, topa da sahip oldular. Colin Kazým oyuna girince rüzgar ters esmeye baþladý. Beþiktaþ derbisinde de iyi olan Colin Kazým, mükemmel bir gol attý. Fenerbahçe’yi ateþleyen bu golün arkasý da Deivid ile geldi. Kendisini affettirircesine futbol sahalarýnda ender görülebilecek ve ayakta alkýþlanacak bir golü Chelsea filelerine býraktý.

1-0 maðlup durumdan, Chelsea gibi bir takýmý yenmek sýradan bir olay deðil. Volkan’ýn da 4 net kurtarýþ yapmasý galibiyette önemli rol oynadý.

Hesaba katmadýlar

Chelsea burada golsüz beraberliðe razýydý. Zaten o görüntüydüler maç boyunca. Fazla sýkmadan oynadýlar kendilerini ve rövanþý düþündüler. Ama planlarý tutmadý. Ýkinci yarýdaki olaðanüstü Fenerbahçe’yi hesaba katmamýþlardý.

Ateþleyici kimliðe bürünen futbolculardan biri de Mehmet Aurelio’ydu. Ýki kanattan da rakip ceza alanýna girerek, Ýngilizleri þaþýrttý.

Ýlk yarý Chelsea pozisyon buldu, sonrasýnda da onlar kadar Fenerbahçe. Çok iyi oynadýlar. Her oyuncusu birbirinden kýymetli olan Chelsea karþýsýnda alýnan bu galibiyet, Ada’daki rövanþ öncesi avantaj getirdi. Ancak, Ýngiltere’de çok zorlu bir mücadele bekliyor Fenerbahçe’yi. Onlar kadar çabuk oynarsak, onlar kadar mücadele edersek, yarý final hayal olmaz.

Kadýköy’de yenilmezliðini sürdüren Fenerbahçe, Avrupa’da baþka oynadýðýný bir kez daha gösterdi. Chelsea, evindeki maça, "Nasýl olsa yeneriz" diye çýkacak. Deivid’in kendi kalesine attýðý gol olmasa çok daha sevinecektik. Ama, yenmek her zaman iyidir. Fenerbahçe’yi kutluyorum.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart altan tanrýkulu hürriyet spor

Önce mücadele...

Altan Tanrýkulu

NE isim, ne kadro deðeri, ne ekol, ne de þöhret.. Futbolda en önemli unsur mücadele etmek ve takým olmak.

Ýlk 45 dakika takým oyununu sahaya mükemmel yansýtan, Fenerbahçe’ye hiç boþ alan býrakmayan taraf Chelsea.. Ýkinci yarý rakibin silahlarýný deðil kendi gücünü düþünmeye baþlayan ve golü isteyen bir Fenerbahçe..

Klasikleþen kendi kalesine gol silahýyla bir kez daha vurulduktan sonra uzun süre toparlanamayan, toparlandýðý anlarda da rakibine diþ geçiremeyen sarý-lacivertli ekip, Deivid ve Kezman gibi iki önemli kozunun formsuz ve kötü oyunu nedeniyle hücumda etkisiz kaldýðý 60 dakika sonrasý Kazým ve Semih’in oyuna giriþiyle organize ve oyuna hakim olan taraf kimliðine bürünüyor bir anda..

Beþiktaþ maçýnda da iyi bir 45 dakika geçiren Kazým ve galibiyet golünün hazýrlayýcýsý Semih yine sahne alýyorlar..

Ýki oyuncu da Ýngiltere Ligi’ndeki en önemli unsurlardan biri olan "vücudunu iyi kullanma" sanatýnda rakipleriyle baþa baþ güreþiyorlar.. Alex rahatlýyor.. Önce Kazým’la maçýn baþýndan beri "Kezman"ýn yapmasý gereken bir savunma arkasý koþusu ve gol vuruþuyla beraberlik geliyor..

Gol Fenerbahçe’yi rahatlatýrken Chelsea’nin "beraberlik de bize yeter" anlayýþý Deivid’in golüyle darbe alýyor.. Brezilyalý oyununcunun kalesine attýðýndan daha güzelini rakip kaleye atmasý da ilginç.. Chelsea’nin Þampiyonlar Ligi’nde 6 maç sonra ilk golü geçen sezon Premier Lig’de oynayan bir golcüden yemesi de..

Gökhan Gönül ve Roberto Carlos gibi iki hýzlý ve etkili kanat adamýnýn yokluðunu belirli bölümlerde hisseden sarý-lacivertli takým, Önder-Vederson ikilisinin kendilerine güven kazandýklarý andan itibaren rahatlýyor..

Ama daha önemlisi 1-0’dan Chelsea gibi güçlü bir ekibin yenilmesiydi.. Zico yine büyük risklere girdi, Semih’i yine dakikalarca kenarda oturttu, ama yine kazanan taraf oldu..

2-1’lik skoru artýrma þanslarý da yakalayan Fenerbahçe için rövanþ zorlu geçecek.. Maç öncesi daðýtýlan kitapçýkta sarý-lacivertli takýmýn bu sezon sahasýnda oynadýðý tüm maçlarý kazandýðý, Chelsea’nin ise bu sezon hiç yenilmeyen üç takýmdan biri olduðu notu vardý.. Ve þöyle deniyordu.. Bu gece bu istatistiklerden biri bozulacak.. Chelsea ünvanýný kaybeden taraf oldu.. Fenerbahçe ise kazanan.. Bir anlamda milyonlarca euro alanlar deðil, mücadele eden kazandý.

Sayfa 1/2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri