'Fener Chelsea'yi Londra'da da yener'

Baþbakan Recep Tayyip Erdoðan, Fenerbahçe-Chelsea maçýný deðerlendirerek, ''2-1'lik bir netice dedi ve ekledi...

Baþbakan Recep Tayyip Erdoðan, Fenerbahçe-Chelsea maçýný deðerlendirerek, ''2-1'lik bir netice... Þu an mutluyuz. Temennimiz odur ki; bu neticeyi ayný þekilde Londra'da koruyabilmek'' dedi.

Erdoðan, Türk-Ýsveç üst düzey iþ çevreleri temsilcileriyle toplantý için Stockholm Ticaret Merkezi Salonuna geliþinde Fenerbahçe-Chelsea maçýna iliþkin sorularý yanýtladý.

Gazetecilerin, Fenerhaçe-Chelsea maçý için bir deðerlendirme istemeleri üzerine, Erdoðan, þunlarý söyledi:

''Ben birinci devreyi seyretmedim. Ýkinci devreyi seyrettim. Dolayýsýyla Fenerbahçe'nin 3 tane gol attýðý maç oldu. Bir gol kötüydü ama diðer iki gol gerek yapýlýþý itibariyle gerekse gollerin görüntüsü itibariyle çok çok þýk gollerdi. Hele Kazým'ýn golü yapýlýþý itibariyle çok güzeldi. David'in golü de yaklaþýk 40 metreden atýlan, kurtarýlmasý çok mümkün olmayan bir goldü. Tabii 2-1'lik bir netice... Þu an mutluyuz. Temennimiz odur ki, bu neticeyi ayný þekilde Londra'da da koruyabilmek.''

''Ýkinci maç için tahmininiz var mý?'' sorusuna da Erdoðan, ''Bu tür þeylerin tahmini biliyorsunuz olmaz'' karþýlýðýný verdi.

Fenerbahçe'nin Sevilla ile yaptýðý maçlarda Ýstanbul'da 3-2 galip geldiðini, Ýspanya'da da 3-2 maðlup olduðunu anýmsatan Erdoðan, ancak Sevilla'nýn penaltýlarla elendiðini ifade etti. Erdoðan, ''Bu futbol... Beklentimiz, temennimiz; Fenerbahçe, ikinci devredeki performansýný ayný þekilde tekrarlarsa... Ben inanýyorum ki Londra'daki maçý da alýr'' dedi.

Erdoðan, bir soru üzerine Feherbahçe Baþkaný Aziz Yýldýrým'ý arayarak tebrik ettiðini bildirdi.

''Maça gitmeyi düþünüyor musunuz?'' sorusuna ise Erdoðan, ''O olmaz, zor iþ'' dedi.

Bir gazetecinin, ''Sayýn Baykal'ýn açýklamalarý vardý'' sözleri üzerine Baþbakan Erdoðan, ''Teþekkür ederim'' karþýlýðýný verdi.

AA