Konuya Etiketlenenler

Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
Sayfa 1/3 123 SonSon
21 sonuçtan 1 ile 10 arasý

Konu: Çalýnan Laptop Hakkýnda

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Icon9 Çalýnan Laptop Hakkýnda

Arkadaþlar dün akþam biladerin evine hýrsýz grmiþ kendisi öðrenci istanbulda kaný bozuklar laptopu ve bir sürü seyi çalýp gitmiþler.

Laptopuda yeni almýþtý.Bu laptop bulunabilirmi.Ýstanbul polisi ilgilenmez bu tür þeylerle malum çok iþleri vardýr ya kardeþime hergun binlerce hýrsýz lýk oluyor diyormuþ bu olayý nasýl çözeriz fikirlerinizi ve yorumlarýnýzý bekliyorum.
    Konu Admin tarafýndan (07-04-2008 Saat 19:48 ) deðiþtirilmiþtir.
    Kim Olursan OL Bir Gün Mezar Taþýnda Ýki Satýr Yazý Olursun...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Geçmiþ olsun Serkan abi,inþallah bulunur...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

valla üzüldüm bu olaya ama laptoplar internet baðlantýsý olduðu zaman sanýrým cep telefonlarý gibi sinyal veriyor yanlýþ da biliyor olabilirim ama satýn aldýðý firma ilgilenebilir belki bu olay ile

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý umuter Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    valla üzüldüm bu olaya ama laptoplar internet baðlantýsý olduðu zaman sanýrým cep telefonlarý gibi sinyal veriyor yanlýþ da biliyor olabilirim ama satýn aldýðý firma ilgilenebilir belki bu olay ile
    Bilgisayarýn mac adresi varmýþ sanýrým oradan bulunabiliyormuþ birçok kiþi öyle dedi.Bakalým neler olacak baska konuda bilgisi olan ve bu sekil dýurumda olan illaki birileri olmuþtur.Forumdan görüþ ve önerilerinizi bekliyorum..

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Çalýnan bilgisayarlar nasýl bulunur?

Çalýnan bilgisayarý bulmak mümkün; ancak cep telefonlarý gibi kolay deðil. Toshiba Ürün Müdürü Korhan Oray, bilgisayar sahibi kiþilerin öncelikle cihazlarýna ait model, seri no ve yazýlým bilgileri içinde bulunan MAC numarasýný bilmeleri gerektiðini belirtiyor. Oray, bilgisayarlarýn MAC numaralarý vasýtasýyla da bulunabileceðini belirterek, "Çalýnan bilgisayarla internete girildiði zaman MAC numarasý ile takip edilip bulunabiliyor. Ancak bugüne kadar bu yolla bilgisayar bulunduðunu Türkiye'de duymadým." dedi. Teknik servise girmeyen veya internete baðlanmayan çalýntý bilgisayarlarýn ise bulunma ihtimali çok zayýf.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Geçmiþ olsun üstadým.Ben þöyle bir araþtýrdým her ethernet kartýnýn, dünya üzerindeki hiç bir ethernet kartýnýn adresiyle eþleþmeyen 48 bitlik bir MAC adresi varmýþ ve ancak üreticisi tarafýndan bu adres belirlenirmiþ eðer çalanlar kartý deðiþtirmemiþlerse bu adresin izi sürülebiliyor ama bu mac adresinin de bilinmesi gerekiyormuþ eðer bu adres emniyete bildirilirse çalýnan laptop'la internete girildiðinde bulunuyormuþ.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

daha önceden bilgisayarýn ÝP nosu alýnmýþ olsaydý nete baðlanacaðý zaman nerden ve hangi nomaradan baðlandýðý belli olur ama kime müracaat etmek gerekir bilmiyorum,geçmiþ olsun malesef hýrsýzlýk dünyanýn heryerinde sürmektedir.
    LEBEN ?

Kullanýcý Bilgi Menüsü

valla eðer çalan kiþiler profesyonel ise iþi çok zor çünkü mac adresini rahatlýkla deðiþtirebilirler en fazla 2 dakika uðraþmalarý yeter !!
    ayrýca parça parça ayýrýp o þekilde satarlarsa yine bulma þansý çok zayýf
    eðer bütün satarlarsa laptopu bu sefer arýza yapýp servise gitmesi lazým ancak o zaman servis bildirirse bulunabilir
    tabi bunun için laptopun fatura bilgileri seri nosu falan gibi lazým olan bilgilerin savcýlýða verilþmesi savcýlýðýnda olayýn peþine düþmesi lazým
    ya da otomatik oturum açma gibi özellikleri varsa msn de o þekilde pc açýldýðýnda msn otomatik açýlýr o yolla bi foruma falan girilse ÝP adresi gözükebilir kullanan kiþinin bu da zor ihtimallerden birisi ama inþallah bulunur yoksa kanunlarýn bulma þansý çok zayýf

bir de bu internet üzerinden satýþ yapýlan siteleri sýk sýk kontrol edin ucuz laptop falan gibisinden kampanya yapýp satmaya kalkabilirler keþke öyle olsa en kolay öyle bulunma þansý var

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý kucer06 Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Geçmiþ olsun üstadým.Ben þöyle bir araþtýrdým her ethernet kartýnýn, dünya üzerindeki hiç bir ethernet kartýnýn adresiyle eþleþmeyen 48 bitlik bir MAC adresi varmýþ ve ancak üreticisi tarafýndan bu adres belirlenirmiþ eðer çalanlar kartý deðiþtirmemiþlerse bu adresin izi sürülebiliyor ama bu mac adresinin de bilinmesi gerekiyormuþ eðer bu adres emniyete bildirilirse çalýnan laptop'la internete girildiðinde bulunuyormuþ.
    Saðol usta laptop zaten sýfýr alýnmýþtý.Garantisi ve herþeyi var bakalým dedigin gibi neler olacak.Ýnþallah bulunurda bulunmazsada sorun degil cana gelmesinde mala gelsin

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Çok haklýsýn üstadým cana gelmesinde mala gelsin.

Sayfa 1/3 123 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri