Recep AKTEPE - Veysi SAÐLAM

Üniversitede ateþ açan Ömer Ulusoy sabýkalý çýktý: Sarkýntýlýk, býçaklý kavga, 5 kez gözaltý ve intihar giriþimi. Ulusoy'un MHP'nin toplantýlarýna katýldýðý da belirtiliyor..

ÝLÝÞKÝLÝ HABERLER
Ýþlemediði suç kalmadý, en son üniversitede görüldü...
80 öncesi endiþesi taþýyorum'
Rektörler provokasyona dikkat çekti
MHP, Antalya il teþkilatýný görevden aldý
3 bin öðrencinin 2 bin 500'ü yurdu boþalttý Akdeniz Üniversitesi'nde önceki gün meydana gelen olaylarýn gerginliði dün de sürdü. Kampusta yoðun güvenlik önlemi alýnýrken, olaylarýn çýktýðý yurdun yanýnda 2 adet panzer bulunduruldu, 300 Çevik Kuvvet polisi bekletildi. Üniversite giriþ ve çýkýþýnda polis, yaya giriþ yapanlara hem kimlik hem de çanta aramasý yaptý. Otobüsle ve araçla giriþ yapanlar aranmadý.

BÝR SÝLAHLI YAKALANDI
Kavgaya, dýþarýdan gelen grupla birlikte katýlan ve tabanca kullanan Ömer Ulusoy'un (34) "sarkýntýlýk" suçundan 6 ay hapis cezasýna çarptýrýldýðý, cezanýn paraya çevrildiði öðrenildi. 'Zülfikar" olarak bilinen alnýndaki çift uçlu kýlýç dövmeli Ulusoy'un, ayrýca darp, tehdit, sarkýntýlýk, Ateþli Silahlar Kanunu'na muhalefet ve uyuþturucu madde bulundurma suçlarýndan gözaltýna alýnýp hakkýnda iþlem yapýldýðý ortaya çýktý. Ýþsiz ve kimsesiz olduðu ve daha önce intihara kalkýþtýðý belirtilen Ulusoy'un, 7 Ocak'ta býçaklý bir kavgaya karýþtýðý öðrenildi. Ulusoy'un, býçaklý kavganýn ardýndan polislerin üzerine yürüdüðü ve "Devletsen git, oradakileri al" diye baðýrdýðý kamera görüntülerine yansýdý. Geceleri MHP Ýl Baþkanlýðý'nýn Yener Ulusoy Bulvarý üzerindeki 7 katlý binasýnda kaldýðý öne sürülen Ulusoy'un, partinin tüm basýn toplantýlarýna katýldýðý, bazen de çay servisi yaptýðý öðrenildi. Konya doðumlu ve bekâr olduðu öðrenilen Ömer Ulusoy'un son olarak, 4 Nisan'da MHP Ýl Baþkanlýðý'nca Alparslan Türkeþ'in ölüm yýldönümü nedeniyle düzenlenen anma törenine katýlýp dualar okuduðu belirtildi. Kampusta 12 boþ kovan bulunurken, tabancalardan birinin kurusýký, diðerinin 9 mm. çapýnda olduðu belirlendi. Kavgada tabanca kullandýðý gözlenen diðer kiþinin Tahir Kara (19) olduðu tespit edildi. Polisin takibi sonucu Kara gözaltýna alýndý. Konya doðumlu Kara'nýn, "Yerde kurusýký bir tabanca buldum. Ateþ ettim, sonra yere attým. Nerede olduðunu bilmiyorum" dediði öðrenildi. Lise mezunu Kara'nýn üniversite sýnavlarý için dershaneye gittiði bildirildi.

4'Ü DIÞARIDAN
Polis, olaylar sýrasýnda, yurt binasýndaki 3 kiþinin býçakla, 18 kiþinin de arbedede hafif yaralandýðýný bildirdi. Gözaltýndaki 40 kiþiden 34'ünün üniversite öðrencisi olduðu, bunlardan 25'inin yurtta kaldýðý belirlendi. Gözaltýndakilerden 4'ünün öðrenci olmadýðý, 2'sinin 18 yaþýndan küçük olduðu saptandý. Birinin liseli, diðerinin üniversiteye hazýrlýk için dershaneye gittiði öðrenilen iki kiþi, Çocuk Þubesi'ne gönderildi. Öte yandan, olaylarda bir grubun kaçarak kýz öðrenci yurduna sýðýndýðý, karþýt görüþlü öðrencilerin de yurda girip, hem kavgaya karýþan öðrencileri darp ettiði, hem de bir kýz öðrencinin kolunu kýrdýðý öðrenildi. Bu arada bazý fakülte ve yüksekokullarda olaylar nedeniyle sýnavlar ertelendi.

ÇÝÇEK: HAÝN ELLER
Bakanlar Kurulu olaylarý, "provokasyon" olarak nitelendirdi. Baþbakan Yardýmcýsý Cemil Çiçek, toplantýnýn ardýndan yaptýðý açýklamada, "Þekli þemali belirsiz adamlar, bazen þahsi hesaplarýný bile taþýmak suretiyle üniversiteleri karýþtýrmaktadýr. Geçmiþte kavga ettik, geri döndük baktýk ki kullanýlmýþýz. Bu kavgalara hiç gerek yok. O hain eller de bu gençlerin üzerinden ellerini çekmelidirler" dedi.

"nasýl bu herifi öðrenci olmadýðý halde, hele hele silahlý olarak içeriye aldýlar anlayamýyorum. üniversitelere elimizi kolumuzu sallaya sallaya girebiliyormuyuz yahu? adam birde silahla girmiþ.tv gördüm. namussuz herif durmuþ mermi yerleþtiriyordu silaha...sonrada arada bir koþup arkasýný dönüp sýkýyordu. bana bu adamý özellikle içeriye aldýlar gibi geliyor. bakalým arkasýndan neler çýkacak..80 evren darbesini hayal meyal hatýrlýyorum. okullarda sað sol çatýþmasýný özellikle bazý odaklarýn körüklediklerini darbe için zemin hazýrladýklarýný duymuþtum. þimdide benzerini yapmayamý çalýþýyorlar nedir bilemiyorum..acayip iþler...allah vatana millete selamet versin."