Vakit gazetesi, rektörü hedef gösterdi...

Gazete, rektörün üniversitedeki ideolojik gruplaşmaların oluşmasında etkili olduğunu savundu

Vakit Gazetesi’nde yayımlanan “Olaylar ’o kafa’nın eseri!” başlıklı haberde, Akdeniz Üniversitesi’nde yaşanan olaylarla ilgili olarak, üniversitenin rektörü Prof. Dr. Akaydın hedef gösterildi. Gazetede yayımlanan 10. 04. 2008 tarihli haber şöyle: “Akdeniz Üniversitesi’nde yaşanan olayların aniden patlak vermediği; Rektör Mustafa Akaydın’ın üniversitede imkan tanıdığı PKK sempatizanlığına kadar varan sol yapılanmanın, ideolojik gruplaşmaların ve bizzat rektörün ağızıdan çıkan sözlerin kamplaşmalara ve olaylara yol açtığı gözlerden kaçmıyor.”

Dayatmacı ve yasakçı
“Başörtüsüne ve dini değerlere sert refleksler gösteren, dayatmacı ve yasakçı kafa yapısı ile YÖK Başkanı’na ve hükümete saldırmaktan geri kalmayan Rektör Prof. Dr. Mustafa Akaydın, sol örgütlere ve PKK militanlarına karşı ise oldukça müsamahakar. Akaydın, yaklaşık 2 ay kadar önce çıktığı ”Ceviz Kabuğu“ adlı televizyon programında, PKK ile ilgili bir soruya karşılık olarak, ”Bazı şeyleri görmezden gelmek, hoşgörülü davranmak, sıkıntı yaratmadığı takdirde tahammül etmek zorundayız“ diyerek terör örgütüne bakışını ortaya koymuştu. Üniversite içindeki ideolojik gruplaşmaların oluşmasında da etkili olan Akaydın, ”Kippalıları üniversiteye alırım, başörtülüleri almam“ diyerek kamplaşmaların önünü açmıştı. Antalya Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü, gerginliğin tırmanmasına sebep olarak rektörlüğün ihmalini gösterdi.”

Polise başvurup yardım istedim
Prof. Dr. Akaydın, Akdeniz Öğrenci Yurdunda 4 Nisan’daki olaylarda polisi kampüse davet ettiğini, 5 Nisan’da da polisin 3 gün kampüste görev yapmasını istediğini bildirdi. Akaydın, “Hedef haline gelmiş olmak pek ürkütmüyor. Ama bu hedeflik ile olaylar arasında bir ilinti varsa, bunu çok yıkıcı bir üzüntü olarak kendime biçiyorum. Öğrencilerime zedeleyici bir şey yapılmasını istemiyorum” dedi.

Yeniçağ...