Vakit gazetesi, rektörü hedef gösterdi...
Gazete, rektörün üniversitedeki ideolojik gruplaþmalarýn oluþmasýnda etkili olduðunu savundu
Vakit Gazetesi’nde yayýmlanan “Olaylar ’o kafa’nýn eseri!” baþlýklý haberde, Akdeniz Üniversitesi’nde yaþanan olaylarla ilgili olarak, üniversitenin rektörü Prof. Dr. Akaydýn hedef gösterildi. Gazetede yayýmlanan 10. 04. 2008 tarihli haber þöyle: “Akdeniz Üniversitesi’nde yaþanan olaylarýn aniden patlak vermediði; Rektör Mustafa Akaydýn’ýn üniversitede imkan tanýdýðý PKK sempatizanlýðýna kadar varan sol yapýlanmanýn, ideolojik gruplaþmalarýn ve bizzat rektörün aðýzýdan çýkan sözlerin kamplaþmalara ve olaylara yol açtýðý gözlerden kaçmýyor.”
Dayatmacý ve yasakçý
“Baþörtüsüne ve dini deðerlere sert refleksler gösteren, dayatmacý ve yasakçý kafa yapýsý ile YÖK Baþkaný’na ve hükümete saldýrmaktan geri kalmayan Rektör Prof. Dr. Mustafa Akaydýn, sol örgütlere ve PKK militanlarýna karþý ise oldukça müsamahakar. Akaydýn, yaklaþýk 2 ay kadar önce çýktýðý ”Ceviz Kabuðu“ adlý televizyon programýnda, PKK ile ilgili bir soruya karþýlýk olarak, ”Bazý þeyleri görmezden gelmek, hoþgörülü davranmak, sýkýntý yaratmadýðý takdirde tahammül etmek zorundayýz“ diyerek terör örgütüne bakýþýný ortaya koymuþtu. Üniversite içindeki ideolojik gruplaþmalarýn oluþmasýnda da etkili olan Akaydýn, ”Kippalýlarý üniversiteye alýrým, baþörtülüleri almam“ diyerek kamplaþmalarýn önünü açmýþtý. Antalya Valiliði ve Emniyet Müdürlüðü, gerginliðin týrmanmasýna sebep olarak rektörlüðün ihmalini gösterdi.”
Polise baþvurup yardým istedim
Prof. Dr. Akaydýn, Akdeniz Öðrenci Yurdunda 4 Nisan’daki olaylarda polisi kampüse davet ettiðini, 5 Nisan’da da polisin 3 gün kampüste görev yapmasýný istediðini bildirdi. Akaydýn, “Hedef haline gelmiþ olmak pek ürkütmüyor. Ama bu hedeflik ile olaylar arasýnda bir ilinti varsa, bunu çok yýkýcý bir üzüntü olarak kendime biçiyorum. Öðrencilerime zedeleyici bir þey yapýlmasýný istemiyorum” dedi.
Yeniçað...

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri