Maliye OGS ile ilgili hesaplarla ilgilenmediğinden dolayı siz Temiz kağıdı ile arabayı alsanız bile aracın muhtemel OGS borcu olabileceği ve kimi zaman bu borçların sürekli faiz ve zaman aşımı sebepleriyle 1-2 milyarları bulabileceği.
Bunu öğrenebilmek için ise 2 ayrı birimin aranıp aracın borcunun sorgulanması gerektiğidir.
Birincisi OGS Kaçışlar Birimi 0212 2570390 / 0212 2570391 / 0212 2632897 numaralardan plakanın sorgulanması ve aracın kaçak geçişinin ve borcunun olup olmadığının öğrenilmesi gerekmektedir.
İkincisi ise OGS Danışma Birimi 0212 2870024 / 0212 2879928 / 0212 2632896 numaralarından yine aracın plakasının sorgulanarak herhangi bir OGS hesabının olup olmadığı, eğer var ise ardından herhangi bir Ziraat Bankası şubesinden bu hesabın detaylarının öğrenilmesi gerektiği. Eğer hesap var ise aracın sahibine hesabı kapatması veya OGS transferi yapması gerektiğinin söylenmesi.
Bunları yapmadığınız takdirde temiz kağıdı ile aracı alsanız bile aldıktan 3 yıl sonra saçma sapan bir ceza karşınıza çıkabilir ve ciddi meblağlarda olabildiği gibi bunun tahsili için adli yollara başvurulmaktadır. Lütfen ikinci el araba almadan önce bunlara dikkat ediniz ve yapınız. Bu hem sizin mağdur olmanızı engelleyecektir hemde sorumsuz vatandaşlara bir ders olacaktır.
[DaySDreamS] teşekkürler.:Alıntıdır.


Teşekkur:
Beğeni: 

Alıntı

Yer imleri