Arkadaşlar, softcamı yeniden güncelledim. Öncekini Eyül başlarında hazırlamıştım. Akşam kendimde yükledim ama bayağı değişiklikler olmuş. Onun için şu an TÜRKSAT+SİRİUS+THOR uydularının kanal listeleri verilmiştir. Yeni olanlar için Yükleme işi:
Alıcınızı TVden sökmeden önce orada SİSTEM AYARLARINDAN güncellemeyi PC yapın. Elektrik fişini prize takın. Alıcıyı power tuşuyla uyku (saat) konumuna getirin. RS 232 kablosunu takın.
1- Dosyayı formumuzdan masa üstüne indirip açın.
2- Dosya içindeki yükleme loderini çalıştırın (açın), en altta ugrapte yazanı.
3- Comport ayarını yapın. RS 232 kablosu bs.da hangi porta bağlıysa onu ayarlayın. Genellikle 1.si olur.
4- Açılışta gördüğünüz noktanın altındaki yeri tıklayıp, işaretliyorsunuz.
5- Open yazan yere tıkla. Açılan sayfada oto olarak yükleyeceğin kanal listesi dosyasını göreceksiniz. üzerine iki kere tıklayın.
6- Son olarakta STARTa basın. Loderin sağ tarafında mavi gösterge yukarıya kadar çıkacaktır. Alıcınızın ön panelinde END yazısını gördüğünüzde işlem tamamlanmış demektir.
7- Yüklemeden sonra *** güncellemesi yapmanız gerekmez. Sadece diğer ayarlarınızı yapın.
8- Formumuzdan indirdiğiniz dosyanın ilk sırasındaki dosya RL 100 CSX- 200 yazılımıdır. Onu çok gerekmedikçe yüklemeyin. Yazılım yükleme:
1- Yukarıdaki işlemlerin aynısı yapılır. Ancak loderin açılışında gördüğünüz noktaya dokunmayın yeter. OPENe bastığınızda bu sefer ilk sıradaki yazılımı size gösterecektir.
2- Eğer yazılım yüklediyseniz DİGİ TV yi izleyemezsiniz. Çünkü bu yazılımdaki *** tablosunda DİGİ paketin sırası 19 ve 20'sir. Şimdikinde ise ilk sıradadır.
3- Alıcınızı çalıştırdığınızda kendini güncelleyecektir. Ve NAGRA listesinin sonuna UNİKOWN diye iki satır açacaktır. Doğal olarak olarakta bu paketi izleyemiyeceksiniz.
4- Bu surumda sonradan eklenen bu iki satırı silin. 19 ve 20. satırlara şu an aktif olan ***leri girin. DİGİ paketi açılacaktır. Sonrada diğer ayarlarınızı yaparsınız.
5- Yukarıdaki dört madde yazılım yüklediğinizde yapılacaktır. Yukarıda açıkladığım bilgilerin bir çoğunu dün akşam deneyerek buldum. Sizlerlede paylaşayım dedim.
Herkese kolay gelsin. İyi günlerde izleyin.
Saygılar.