İşte böyle bölündük!

ESKİŞEHİR Osmangazi Üniversitesi'nde (ESOGÜ) düzenlenen toplantıda fakülte ve yüksek okullar, lise öğrencilerine tanıtıldı. Kampus içerisindeki spor salonunda yapılan toplantıya, türbanlı olarak katılan imam hatip liseli kız öğrenciler, tribünde diğer öğrencilerden ayrı yerde oturmayı tercih etti.

ESOGÜ'de lise öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen tanıtım toplantısı Meşelik Kampusu'ndaki spor salonunda yapıldı. Üniversiteye bağlı fakülte ve yüksek okulların tanıtım stantı açtığı toplantıya, arallarında Eskişehir İmam Hatip Lisesi'nin de bulunduğu çok sayıda lisede okuyan öğrenciler günlük kıyafetlerle katıldı.

Saygı duruşunda bulunulup ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tanıtım toplantısının açış konuşmasını yapan ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fazıl Tekin, "Türkiye'de üniversitelerin sayısı gittikçe artıyor. Köklü ve yerleşik üniversitelerin yanı sıra, yeni kurulan üniversiteler var. Üniversitelerde kaliteli ve nitelikli eğitim- öğretim çok önemlidir. Biz, başarılı ve nitelikli öğrencileri üniversitemize çekmek istiyoruz. Bu amaçla öncelikli olarak üniversitemizi tanımaları gerekiyor. Üniversitemizi en iyi tanıtmanın çabası içerisindeyiz" dedi.

Tanıtım toplantısına türbanlı olarak gelen İmam Hatip Lisesi'nin kız öğrencileri, tribünde diğer başı açık olan lise öğrencilerden ayrı yere toplu olarak oturdu.

Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler spor salonuna kurulan fakülte ve yüksek okulların stantlarını gezdi. ESOGÜ Mahmudiye Meslek Yüksek Okulu Atçılık İşletmeciliği ve Nalbantlık Bölümü öğrencileri Özge Alkış ve Merve Sazal giydikleri jo*** kıyafetiyle, lise öğrencilerine broşür dağıtıp bölümleri hakkında bilgi verdi.

Kenthaber...