Resmi plakalýya pirinç çuvalla...




Pirinç vatandaþa 1 torba resmi plakaya çuvalla
Pirinç fiyatlarýnýn baþýný alýp gitmesi üzerine vatandaþýn ucuz pirinç için uzun kuyruklar oluþturduðu Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) bürolarýndaki garip uygulamalar dikkat çekti. Hürriyet Ýnternet Sitesin’de yer alan habere göre, TMO’nun Adapazarý Bürosu’nda yeniden baþlanan ucuz pirinç satýþý için vatandaþlar, kilosu 1.80 YTL’den satýlan 5’er kiloluk paketler halindeki pirinçlerden almak için saatlerce bekledi. Ancak bu sýrada TMO önüne yanaþan sivil plakalý araca çuval çuval pirinç yüklendiði, ofiste çalýþan görevlilerin evlerinin önlerine ise üçer beþer torba pirinç býrakýldýðý öne sürüldü.


Lojmanlara özel servis
Bazý güvenlik görevlilerinin de ellerindeki pirinç torbalarýný saha içinde bulunan lojmanlara servis yaptýðý da iddia edildi. Bir diðer Ýddiya göre ise, ofis sahasýna bir baþka resmi araçla gelen 3 memur ofisin arka kýsmýna aracý çekerek ucuz pirinçleri yükleyip ofisten ayrýldý. Uzun kuyruklarda bekleyen vatandaþlar olaylara tepki gösterdi.

TMO Genel Müdürlüðü, ucuz pirinç kuyruklarýnýn medyada yer almamasý için birimlerine yazý gönderdi, yayýn yasaðý koydu. Bazý resmi plakalý araçlarýn çok miktarda pirinç aldýðý, bazý evlere de görevlilerin torbalarla pirinç býraktýðý öne sürüldü.







Yeniçað...