Forma alýr

Geçmiþte unutulmayan bir Trabzonspor- F.Bahçe maçý var. Trabzonspor'un çok aðýr bastýðý, favori gözüktüðü bu büyük maçý F.Bahçe 2-1 kazanmýþtý. Tabii bu galibiyet F.Bahçe'yi þampiyon yapmýþtý. O gün çalýþtýðým gazetede Trabzonsporlulara þöyle bir yazý yazmýþtým: Bordo-mavililer! 'Yeneriz, turu atar en büyük olduðumuzu gösteririz. Bizden büyüðü yok' Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. diye konuþuyorsunuz ama unutmayýn karþýnýzdaki takým asýrlýk takýmdýr. Onlarýn formalarý sahaya çýkar, içinde insan olmasa bile oynar, maçý kazanýr. Nitekim de öyle oldu. Trabzonspor ne olduðunu anlamadan maç bitti. O günün en neþeli adamý da baþkan Ali Þen'di. Çünkü 'yeneriz, þampiyon döneriz' demiþti. Þimdi o maça benzer Turkcell Süper Lig'in sonlarýnda bomba gibi patlayacak bir mücadele var: Sivas-G.Saray. Ben yine ayný uyarýyý yapmak istiyorum. Sivaslýlar dikkat! G.Saray'ýn formasý aðýr formadýr. Ne kadar formsuz olursa olsun, hatta favori bile olmasa gene o forma çýkar, oynar, maçý alýr. Mühim olan hakemin adaleti, futbolcularýn fair-play'i ve hak edenin kazanmasýdýr.

Dedikodu, dedikodu!..
Peki kim yener? Herkesin birbirine sorduðu bu soruda þöyle bir açýlým yapmak mümkün. Üç sonuçlu maçýn, iki sonucu G.Saray'a, bir sonucu Sivas'a yarýyor. Yani Sivasspor, G.Saray'ý yense bile puan puana geldiklerinde gene G.Saray ilk maçý farklý kazandýðý için Sivas'tan önde oluyor. G.Saray'ýn avantajý þu; galibiyet ve beraberlik Cimbom'un lehine. Bu da G.Saray'a o olmazsa, bu olur þeklinde bir cesaret veriyor. Þimdi takýmlarýn durumuna bir bakýyoruz; G.Saray'ýn defansý bana göre Sivas'tan çok iyi. Ancak Sivas'ýn gole gidecek iki üç tane çok iyi adamý var. Bunlarýn mücadelesi bir savaþ gibi geçecek. G.Saray defansý önde kurarsa Sivas için zor dakikalar yaþanýr. Eðer G.Saray'ýn orta sahasý Mehmet Topal, Ayhan, Barýþ son maçtaki gibi mücadele ederlerse benim favorim G.Saray olur. Ancak süratli futbolu seven, kanatlarý da iyi kullanan Sivasspor'u asla küçümsemiyorum. Daha evvel de söylemiþtim, F.Bahçe þampiyon olacaðýna, Sivas olsun. Dünkü bir habere çok güldüm. Sivas Baþkaný Mecnun Otyakmaz, Sayýn Aziz Yýldýrým'la görüþmüþ. Peki þimdi ne olacak? Aziz bey ona 'Yen' dedi diye Sivas, G.Saray'ý mý yenecek. Yapmayýn, bu kadar basit ve ufak dedikodulara meydan vermeyin. Sivasspor zaten G.Saray'ý þampiyon olmak için yenmek zorunda. Her iki baþkan da akýllýdýr. Teþvik verse ne yazar. Ortadaki gerçek çok basit. Sivas yenerse þampiyon adayý olur, yenemezse ikincilik, üçüncülüðe oynar. Ama hiçbir zaman onlarýn bir araya gelip konuþmasý bu maçý etkilemez. Uzatmayalým, dedikodularý býrakalým. Her þeyiyle temiz adil bir hakemin yönetiminde tüm Türkiye'nin zevk alacaðý bir maç seyredelim.
Ýsmet Tongo