REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/4 1234 SonSon
32 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: ^^Şİİrler^^

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Icon12 ^^Şİİrler^^

Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. GiTme ..
    Gitme kal bu sehirde benimle paylas yasami, birazdan toplanacak çöplerin içine atalim yalnizligimi eksik olan yarilarimizi tamamlayalim. Yeniden sekillendirelim bu sehrin arka sokaklarini iyiligini ve temizligini bulastiralim onlara. Sen den uzakta bu gece yüregim binlerce parçaya bölünüyor ve her bir parça milyon kere parçalaniyor gecenin karanliginda tam ortasinda. Ne olursa simdi olacak gerisi ötesi yok artik.
    Saatler gece yarisini çoktan geçti birazdan sabah ezanlari haykiracak ulu çinarlar gibi yükselen minarelerden ve sensiz bir benin oldugu sehrin üstünde.
    Gecenin tam ortasinda bir yürek haykiriyorsa susmali evren hiçbir ses bir yürekten daha anlamli ve derin konusamaz bu saatlerde.
    Gitme kal bu sehirde ne olur, neler olacak bir bilsen gidisinle konusturtmazsin beni böyle uzun uzun.

Kavgalar olmayacak artik bu sehirde, insan onuru ayaklar altina düsmeyecek, açliktan ölmeyecek hiçbir çocuk, bombalar patlamayacak ansizin gün ortasinda artik, gitme kal güzellikler seninle varolacak bu sehirde.
    Çitirtilarini dinle yitirilmekte olan bahar aksamlarinin. Bir kadinin çigligi yükselecek birazdan beyoglunun arka sokaklarindan, bir genç kizin umutlari bes paraya satilacak karanlik pis odalarda, bir erkek olabildigince rezillesecek gecenin yarisinda, bir ana çaresizlikten sokak lambalarinin aydinliklarinda mendil açacak, gitme kal bak neler olacak sensiz yasadigim bu sehirde.
    Katlanabilirim saniyordum gidisine zaten yoktun ki yanimda ve elinde olsa kalacagini bildigim için izin vermistim istemeyerek ama pismanim,yanilmisim, geri dön sensiz yasanmiyor bu sehirde.
    Simdi uzaklarda bensiz bir yerlerde baska gönüllerdesin ama ben hüküm sürmekteyim senin gönül sarayinda biliyorum.
    Gece bütün verdigim sözlerden geri döndürecek kadar deli akmakta yüregime, reddediyorum sensiz bir hayati ve hesap soruyorum seni benden ayiran kaderimden. Bana birileri bir seyler söylemek zorunda gecenin gözü kara, damarlarimda deli bir kizin kani dolanmakta ve her türlü felakete müsaitim bu gece. En dipsiz kuyulardayim bu gece sensiz, en deli hayaller düslerimde, ve korkuyorum bu gece ilk defa sokaktaki serseriden gecedeki bilinmezden degil bu gece kendimden korkuyorum.
    Erciyes geri istiyorum sevdigimi senden duyuyormusun. Istersen buzlu tepelerinde yatarim günler geceler boyu ama geri ver sevdigimi bana. Erir buzun kalmaz hükmün aglatma beni geri ver sevdigimi bana.
    Dinle sevdicegim sen dinle beni. Yüreginin kapilarini arala biz seninle konusmadan anlasirdik sadece beni hisset bu gece.
    Baska elleri tutmasin ellerin, baska gözlere dalmasin bal rengi gözlerin, ve daim olsun saltanatim yüreginde dinle beni yalnizca beni dinle, bu gece senin olan yüregim parçalaniyor yoklugunda duyuyormusun ..?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Benim İçindi ..
    hoş olmadı bu bitiş... güzel durmadı onca zamandan sonra... yine de kal demedim zaten sana gidebilirdin durdurmazdım seni... gittin... iyi oldu bir bakıma kendime geldim senden kopunca senin içinden çıkınca...ama çıkarmadım ben seni içimden çıkaramadığımdan değil istemediğimden... öyle güzel unuturdum ki seni o kadar çok sebep bırakmıştın ki bana seni unutmam için... sana senin istediğini vermedim unutmadım seni... düşündüm bazen neydin sen bu kadar sevilecek kadar diye sonra anladım ki hiçbir şeydin aslında...yine unutmak istemedim seni... çünkü biliyordum tüm bunlar sen değildin...tüm bunlar benim içindi...işte bu yüzden sevdim seni... beni benden çok düşünüp gittiğin için...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Oyuncak Mıyım Ki ¿ ..
    30 yaşındasın ve 20 yaşında bir çocuğun oyuncağı oluyorsun. Bunu kim kabullenebilir ? Sorarım sizlere. Ben çocukken zevk alırdım eskiyen oyuncaklarımı terk etmeye. Sanırım bunun cezasını çekiyorum. Birde, 18-20 yaşlarındayken kendi kendime oynadığım bir oyunu şimdilerde tekrar oynamaya başlamış olmanın burukluğunu yaşıyorum.

Hayatın bütün güzelliklerini babam ile birlikte toprağın altına koyduğumu düşünüyorum. 18-20 yaşlarındayken, odama çekilir, yatağıma uzanır, pencereden gökyüzünü seyre dalardım. Odamda zifiri bir karanlık. Hoşuma giden yazıları kestiğim dergi ve gazete küpürleri. Hepsi de anlamsızca bana bakar, feri sönmüş gözlerimle bir gün daha yaşamak istercesine beklemeye başlardım. Sonrasında bir mucize olurdu. Sihirli bir deynek değmişcesine hayata yeniden sarılır ve umutla yarınları yaşamayı beklerdim.

Bu oyun 20\'li yaşlarıma kadar devam etti. Belki de zevk aldığım ama kimselerle paylaşamadığım bir oyundu. Bir gün yeniden yaşamak istersem işte bu sihirli deyneğin bana tekrar dokunmasını isterdim. 30\'lu yaşlarıma kadar bu oyun oynanmadı yüreğim de.

Ve bütün oynanan oyunlara inat devam etti yaşama arzum. Taki, kuralsız bir aşkın girdabına düşene kadar. Hani \'Yarıya kadar, bir bataklığın içine düşersin de, bir el uzanır seni tutar ve yukarı çeker. Hatta hayalini bile kuramadığın bir yüksekliğe çıkartır. Sonrası mı? ..... bu sefer yarıdan fazlan bataklığa girer. Çırpınırken de daha fazla batarsın.

Ve ......
    Cami önüne terk edilen bir bebek.
    Ve......
    Bataklığa saplanmış bir adam.
    Ve.......
    Çocukça yaşanmış bir aşk hikayesi kalır geriye.
    Dahası da eskimiş bir oyuncak gibi terk edilmişliğin kalır.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

AyrıLık .. O ÖLdüren KeLime ..
    Bu gece yıldız yok gokyuzunde,onlar bile bir köşeye çekilmiş ağlıyor halen gidişine.Sokak lambaları sönmüşken şehrimde,ben çaresiz avare geziyorum ıslak caddelerde.Ay geceye küsmüş,aydınlatmıyor gecemi,sessizlik kendine esir etmiş bütün şehri,yürüdükçe yollar artıyor sanki.Bütün şehir uykuda bu gece,ışıklar sönük,bense yürüyorum halen bir yanım geçmişe dönük.Bitmiyor yollar,çoğalıyor karanlıklar.Yürüdükçe uzaklaşıyorum sanki senden,bir şeyler kopuyor bedenimden,sen gitmişken gözlerimden.Bomboş şehirde bir ben varım tenha köşelerde.Bir ben ıslak caddelerde yürüyorum,yoruldum ama devam etmeliyim biliyorum.Eğer tek çözüm ayrılıksa,yılmayacak bu beden,vazgeçmeyek direnmekten.Geceler şahidim olsun,ayrılık yenik düşmekse bu şehre,GECELER!Biz ayrılmadık,yenilginiz kutlu olsun...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

New Icons 35

Bir Büyük Sevda ..
    Bir büyük sevdanın ayrı ayrı renkleriyiz. Bizler bu yolda gönüllü değişim talibleriyiz. Yüreği kanayanlar namına bizimde yüreğimizde kabuk bağlamayan yaraların deşildiği, onlar ağlarken ağlayan gerçek dost yolcularıyız. Güllerin dikenleri olduğundan dolayı şikayetçi olanlardan değil,dikenlerin gülü olduğundan dolayı şükredenlerdeniz. Sahte yüzlerin aydınlıklarında dolaşmayız hiçbir zaman!...gerçek dostlar yıldızlara benzerler, karanlık çökünce ilk onlar gözükür, yokluğunda seni sevdiğini anlayamazlar. Zira sevgiler zaman ve uzaklıkla sınırlı değildir. Zamanı kaldırınca aynı anda, uzaklığı kaldırınca aynı yerdeyiz! O zaman her zaman ve her yerde beraber olanlardanız...
    Seni seviyorum diyen sözlere değil bizim için ağlayan gözlere inanırız çünkü beraber ağlamaktaki tatlılık kadar hiçbir şey gönülleri birbirine bağlayamaz. Güneşi kaçırdık diye gözyaşı dökenler yıldızları da göremezler, gerçek mutluluk gecenin karanlığında güneşi pencerene çizebilmektir. Ve biz bir sevgi adına bir yaşam harcayanlardanız. Bütün sevgilerin toplamı bizi o tek sevgiye ulaştırdıkça anlamlı...bu mânânın peşindeyiz.
    “Allah ihsan kıvamında yaşayanlarla beraberdir”(el-ankebut29/69). Amel çabasının yalnız Allah için olduğunu bilmek ve bu dönüşüm eylemine başka niyetlerin karışmasına izin vermemektir düstûrumuz... Sağlam bir inanç, düzgün bir ibadet hayatı, muntazam bir muamelat ve yüksek ahlakî bir seviye içerisinde tevhid inancına bağlı hayırlı bir ömür yolunda gönüllü değişim talipleri...
    “susuz kalsam, yanan çöllerde can versem elem duymam
    yanardağlar yanar bağrımda, ummanlardan nem duymam
    alev yağsa göklerden ve ben messeylesem duymam
    cemalinle ferak-nâk et ki yandım ya rasulallah!;”
    Gönlümüze verilmiş bir sevgi!... Sevmekle koruduğumuz sevmekle yaşattığımız. Yıllarca yıllara verdiğimiz anlam... kardelen oluruz her birimiz; kışın ak alazlarına, ak ateşlerine bürünen; yakasında küçücük bir hayatı taşıyan, yorgun ayak izlerine boyun eğmeyen kar çiçekleriyiz...
    Karanlığın ardından çizilir aydınlığın resmi, her yeni gün her başlangıcın satır aralarıdır aslında. Hayat yaşadığınca başlamıştır, yaşadığınca devam edecek bir süreç. Ve sen her şeyi bırakıp yola düşmelisin. Sakın ola ki kılıcını çekip aydınlığa hücûm etme! Seni diriltmeye geleni öldürmeye kastetme! Umut kuşum yükselmenin vaktidir şimdi. Çağların doğacak şafağısın sen!...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

New Icons 03

VazGeÇmeK ..
    \"İçim acıyor, geçer elbet, geçer de, anlamsız bir yer de, unuttuğumu sandığım bir yer de , yeniden sızlar, ama varsın sızlasın, sızlamadı mı; kocaman sevilmiyor ki... \"
    Ne yapacağını bilememek ne kadar kötü bir durum. Beyaz bir ışık arıyorsun bazen, görüyorsun.. Siyahın yoğunlu eritiyor ışığı yine kör oluyorsun..
    Nerdesin sen şimdi kim bilir? Neler yapıyorsun? Özlüyor musun beni? Biliyor musun ben geceleri hep seninle konuşuyorum uzun uzun.. Seni Seviyorum diye haykırıyorum. Dünya umurumda değil. Takmıyorum, düşünmüyorum hiçbir şeyi.. Sadece seni, sadece seni düşünüyorum ve ağlıyorum!!! Sırf senin yanında olamadığım için ağlıyorum..
    Bırakıp gittiğin, tüm kapıları yüzüme kapadığın günden beri aylar geçti.. Aylar geçti ama içimdeki sevgin hiç bitmedi... Beni sevmediğini, önemsemediğini bilmeme rağmen büyüttüm sevgimi. Ama bu gece Vazgeçiyorum Senden.. Ben seninle olmak, seni yaşamak istiyordum.. Tek isteğim buydu.. Ama izin vermedin. Bilmiyorsun ki geç zamanlar vardır.. Ne yapsan affedilmeyecek, ne yapsan boş.
    Bazen ne kadar genç olursanız olun yorgun ve yaşlı bakıyorsunuz ve tek bir söz kalıyor geriye Vazgeçmek...!
    Korkma, seni artık sevmiyorum....

Günesin rengine benzemez gecenin rengi. üsütür ayazı korkutur karanlıgı, bugün garip bir hüzün var üstümde ya ben fazlayım bu şehirde ya sen eksiksin...

Beni sevgisizliğinin derinliğindeki o karanlık dehlizlere iterken hiç sızlamadı için... Ama benim yüreğimin gittiğin günden beri sızısı dinmiyor... Aşkına sevdalı bir can, sevgine tutsak bir aşık vardı bu canda... O gün gözlerim seni görmek için bakarken gerçeğin buz gibi soğuk yüzüyle karşılaştı... Bir başkasının evinde... bir başkasının yatağında... bir başkasının tenine dokunan ten... O sendin...
    Korkma artık sevmiyorum seni...
    Sadece içim sızlıyor... yüreğim kanıyor ama sevmiyorum seni...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Güzel şiirler emeğine sağlık.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Bugün; bütün ağaçlar yüreğimdeydi.
    Bütün çiçekler gözlerimde.
    Güneş, ışıklarını dudaklarıma kondurmuştu.
    Neydi kanımı kaynatan bu güzelliğin adı?
    Mutluluk muydu?

Bugün,
    Ne varsa hüzünden yana
    denize fırlattım az önce.
    Sanki beklermiş gibi hepsini,
    hop hop hoplatıverdi dalgalarında.
    En güzel maviliğiyle oynaşıp durdu.
    "Bak" dedi "fırlattığın hüzünlerine...
    İşte; onların bendeki hükmü sadece bu!"

Sonra, şakalaşırcasına
    bir kaç tuzlu damlasını
    sıçratıverdi yüzüme.
    Gülümsedim mahcup mahcup,
    onun bu neşesine...
    Duruldu.
    Bir deniz yıldızı bıraktı avuçlarıma.
    Yoksa mutluluk bu muydu?

Herkes kalabalıkken,
    içimdeki yalnızlığı
    alıp, gidiverdi sihirbaz martılar!
    Bir de arkasından o bildik
    şen kahkahalı bağırışmalar!
    Hiç bu kadar güzelini görmemiştim.
    Beyazmış meğerse
    beni, onlarla bütünleştiren mucize!
    Kanat çırpa çırpa,
    yüreğimdeki isyanları uçurdular...
    Yaşamaktan aldığım tad; işte buydu!
    Yoksa mutluluk bu muydu?

"Sen mutluluğun resmini
    çizebilir misin Abidin?"
    Evet... Adım İNSAN...
    Ya, tabii ki, çizerim!

Az önce;
    ağaç oldum,
    çiçek oldum,
    güneş oldum,
    deniz oldum,
    martı oldum,
    ölümsüzleştim...

Meğerse, hep
    yanıbaşımdaymış
    bu güzel resim!
    Ben çizdim. Adı umudum'du!
    Yoksa tüm umutlarım
    beni hiç terketmeyen
    mutluluğum muydu?

* * *

Mutluluk,
    hepimize sadece
    kendi çizdiğimiz resimler
    ve uzaklıklar kada

Kullanıcı Bilgi Menüsü

rıca ederım hocam.hersey bız ınsanlar ıcın.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

güzel şiirler eline sağlık kanarya

Sayfa 1/4 1234 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri