Oyuncak Mýyým Ki ¿ ..
30 yaþýndasýn ve 20 yaþýnda bir çocuðun oyuncaðý oluyorsun. Bunu kim kabullenebilir ? Sorarým sizlere. Ben çocukken zevk alýrdým eskiyen oyuncaklarýmý terk etmeye. Sanýrým bunun cezasýný çekiyorum. Birde, 18-20 yaþlarýndayken kendi kendime oynadýðým bir oyunu þimdilerde tekrar oynamaya baþlamýþ olmanýn burukluðunu yaþýyorum.
Hayatýn bütün güzelliklerini babam ile birlikte topraðýn altýna koyduðumu düþünüyorum. 18-20 yaþlarýndayken, odama çekilir, yataðýma uzanýr, pencereden gökyüzünü seyre dalardým. Odamda zifiri bir karanlýk. Hoþuma giden yazýlarý kestiðim dergi ve gazete küpürleri. Hepsi de anlamsýzca bana bakar, feri sönmüþ gözlerimle bir gün daha yaþamak istercesine beklemeye baþlardým. Sonrasýnda bir mucize olurdu. Sihirli bir deynek deðmiþcesine hayata yeniden sarýlýr ve umutla yarýnlarý yaþamayý beklerdim.
Bu oyun 20\'li yaþlarýma kadar devam etti. Belki de zevk aldýðým ama kimselerle paylaþamadýðým bir oyundu. Bir gün yeniden yaþamak istersem iþte bu sihirli deyneðin bana tekrar dokunmasýný isterdim. 30\'lu yaþlarýma kadar bu oyun oynanmadý yüreðim de.
Ve bütün oynanan oyunlara inat devam etti yaþama arzum. Taki, kuralsýz bir aþkýn girdabýna düþene kadar. Hani \'Yarýya kadar, bir bataklýðýn içine düþersin de, bir el uzanýr seni tutar ve yukarý çeker. Hatta hayalini bile kuramadýðýn bir yüksekliðe çýkartýr. Sonrasý mý? ..... bu sefer yarýdan fazlan bataklýða girer. Çýrpýnýrken de daha fazla batarsýn.
Ve ......
Cami önüne terk edilen bir bebek.
Ve......
Bataklýða saplanmýþ bir adam.
Ve.......
Çocukça yaþanmýþ bir aþk hikayesi kalýr geriye.
Dahasý da eskimiþ bir oyuncak gibi terk edilmiþliðin kalýr.
Yer imleri