Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
Sayfa 1/4 1234 SonSon
32 sonuçtan 1 ile 10 arasý

Konu: ^^ÞÝÝrler^^

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Icon12 ^^ÞÝÝrler^^

Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. GiTme ..
    Gitme kal bu sehirde benimle paylas yasami, birazdan toplanacak çöplerin içine atalim yalnizligimi eksik olan yarilarimizi tamamlayalim. Yeniden sekillendirelim bu sehrin arka sokaklarini iyiligini ve temizligini bulastiralim onlara. Sen den uzakta bu gece yüregim binlerce parçaya bölünüyor ve her bir parça milyon kere parçalaniyor gecenin karanliginda tam ortasinda. Ne olursa simdi olacak gerisi ötesi yok artik.
    Saatler gece yarisini çoktan geçti birazdan sabah ezanlari haykiracak ulu çinarlar gibi yükselen minarelerden ve sensiz bir benin oldugu sehrin üstünde.
    Gecenin tam ortasinda bir yürek haykiriyorsa susmali evren hiçbir ses bir yürekten daha anlamli ve derin konusamaz bu saatlerde.
    Gitme kal bu sehirde ne olur, neler olacak bir bilsen gidisinle konusturtmazsin beni böyle uzun uzun.

Kavgalar olmayacak artik bu sehirde, insan onuru ayaklar altina düsmeyecek, açliktan ölmeyecek hiçbir çocuk, bombalar patlamayacak ansizin gün ortasinda artik, gitme kal güzellikler seninle varolacak bu sehirde.
    Çitirtilarini dinle yitirilmekte olan bahar aksamlarinin. Bir kadinin çigligi yükselecek birazdan beyoglunun arka sokaklarindan, bir genç kizin umutlari bes paraya satilacak karanlik pis odalarda, bir erkek olabildigince rezillesecek gecenin yarisinda, bir ana çaresizlikten sokak lambalarinin aydinliklarinda mendil açacak, gitme kal bak neler olacak sensiz yasadigim bu sehirde.
    Katlanabilirim saniyordum gidisine zaten yoktun ki yanimda ve elinde olsa kalacagini bildigim için izin vermistim istemeyerek ama pismanim,yanilmisim, geri dön sensiz yasanmiyor bu sehirde.
    Simdi uzaklarda bensiz bir yerlerde baska gönüllerdesin ama ben hüküm sürmekteyim senin gönül sarayinda biliyorum.
    Gece bütün verdigim sözlerden geri döndürecek kadar deli akmakta yüregime, reddediyorum sensiz bir hayati ve hesap soruyorum seni benden ayiran kaderimden. Bana birileri bir seyler söylemek zorunda gecenin gözü kara, damarlarimda deli bir kizin kani dolanmakta ve her türlü felakete müsaitim bu gece. En dipsiz kuyulardayim bu gece sensiz, en deli hayaller düslerimde, ve korkuyorum bu gece ilk defa sokaktaki serseriden gecedeki bilinmezden degil bu gece kendimden korkuyorum.
    Erciyes geri istiyorum sevdigimi senden duyuyormusun. Istersen buzlu tepelerinde yatarim günler geceler boyu ama geri ver sevdigimi bana. Erir buzun kalmaz hükmün aglatma beni geri ver sevdigimi bana.
    Dinle sevdicegim sen dinle beni. Yüreginin kapilarini arala biz seninle konusmadan anlasirdik sadece beni hisset bu gece.
    Baska elleri tutmasin ellerin, baska gözlere dalmasin bal rengi gözlerin, ve daim olsun saltanatim yüreginde dinle beni yalnizca beni dinle, bu gece senin olan yüregim parçalaniyor yoklugunda duyuyormusun ..?

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Benim Ýçindi ..
    hoþ olmadý bu bitiþ... güzel durmadý onca zamandan sonra... yine de kal demedim zaten sana gidebilirdin durdurmazdým seni... gittin... iyi oldu bir bakýma kendime geldim senden kopunca senin içinden çýkýnca...ama çýkarmadým ben seni içimden çýkaramadýðýmdan deðil istemediðimden... öyle güzel unuturdum ki seni o kadar çok sebep býrakmýþtýn ki bana seni unutmam için... sana senin istediðini vermedim unutmadým seni... düþündüm bazen neydin sen bu kadar sevilecek kadar diye sonra anladým ki hiçbir þeydin aslýnda...yine unutmak istemedim seni... çünkü biliyordum tüm bunlar sen deðildin...tüm bunlar benim içindi...iþte bu yüzden sevdim seni... beni benden çok düþünüp gittiðin için...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Oyuncak Mýyým Ki ¿ ..
    30 yaþýndasýn ve 20 yaþýnda bir çocuðun oyuncaðý oluyorsun. Bunu kim kabullenebilir ? Sorarým sizlere. Ben çocukken zevk alýrdým eskiyen oyuncaklarýmý terk etmeye. Sanýrým bunun cezasýný çekiyorum. Birde, 18-20 yaþlarýndayken kendi kendime oynadýðým bir oyunu þimdilerde tekrar oynamaya baþlamýþ olmanýn burukluðunu yaþýyorum.

Hayatýn bütün güzelliklerini babam ile birlikte topraðýn altýna koyduðumu düþünüyorum. 18-20 yaþlarýndayken, odama çekilir, yataðýma uzanýr, pencereden gökyüzünü seyre dalardým. Odamda zifiri bir karanlýk. Hoþuma giden yazýlarý kestiðim dergi ve gazete küpürleri. Hepsi de anlamsýzca bana bakar, feri sönmüþ gözlerimle bir gün daha yaþamak istercesine beklemeye baþlardým. Sonrasýnda bir mucize olurdu. Sihirli bir deynek deðmiþcesine hayata yeniden sarýlýr ve umutla yarýnlarý yaþamayý beklerdim.

Bu oyun 20\'li yaþlarýma kadar devam etti. Belki de zevk aldýðým ama kimselerle paylaþamadýðým bir oyundu. Bir gün yeniden yaþamak istersem iþte bu sihirli deyneðin bana tekrar dokunmasýný isterdim. 30\'lu yaþlarýma kadar bu oyun oynanmadý yüreðim de.

Ve bütün oynanan oyunlara inat devam etti yaþama arzum. Taki, kuralsýz bir aþkýn girdabýna düþene kadar. Hani \'Yarýya kadar, bir bataklýðýn içine düþersin de, bir el uzanýr seni tutar ve yukarý çeker. Hatta hayalini bile kuramadýðýn bir yüksekliðe çýkartýr. Sonrasý mý? ..... bu sefer yarýdan fazlan bataklýða girer. Çýrpýnýrken de daha fazla batarsýn.

Ve ......
    Cami önüne terk edilen bir bebek.
    Ve......
    Bataklýða saplanmýþ bir adam.
    Ve.......
    Çocukça yaþanmýþ bir aþk hikayesi kalýr geriye.
    Dahasý da eskimiþ bir oyuncak gibi terk edilmiþliðin kalýr.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

AyrýLýk .. O ÖLdüren KeLime ..
    Bu gece yýldýz yok gokyuzunde,onlar bile bir köþeye çekilmiþ aðlýyor halen gidiþine.Sokak lambalarý sönmüþken þehrimde,ben çaresiz avare geziyorum ýslak caddelerde.Ay geceye küsmüþ,aydýnlatmýyor gecemi,sessizlik kendine esir etmiþ bütün þehri,yürüdükçe yollar artýyor sanki.Bütün þehir uykuda bu gece,ýþýklar sönük,bense yürüyorum halen bir yaným geçmiþe dönük.Bitmiyor yollar,çoðalýyor karanlýklar.Yürüdükçe uzaklaþýyorum sanki senden,bir þeyler kopuyor bedenimden,sen gitmiþken gözlerimden.Bomboþ þehirde bir ben varým tenha köþelerde.Bir ben ýslak caddelerde yürüyorum,yoruldum ama devam etmeliyim biliyorum.Eðer tek çözüm ayrýlýksa,yýlmayacak bu beden,vazgeçmeyek direnmekten.Geceler þahidim olsun,ayrýlýk yenik düþmekse bu þehre,GECELER!Biz ayrýlmadýk,yenilginiz kutlu olsun...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

New Icons 35

Bir Büyük Sevda ..
    Bir büyük sevdanýn ayrý ayrý renkleriyiz. Bizler bu yolda gönüllü deðiþim talibleriyiz. Yüreði kanayanlar namýna bizimde yüreðimizde kabuk baðlamayan yaralarýn deþildiði, onlar aðlarken aðlayan gerçek dost yolcularýyýz. Güllerin dikenleri olduðundan dolayý þikayetçi olanlardan deðil,dikenlerin gülü olduðundan dolayý þükredenlerdeniz. Sahte yüzlerin aydýnlýklarýnda dolaþmayýz hiçbir zaman!...gerçek dostlar yýldýzlara benzerler, karanlýk çökünce ilk onlar gözükür, yokluðunda seni sevdiðini anlayamazlar. Zira sevgiler zaman ve uzaklýkla sýnýrlý deðildir. Zamaný kaldýrýnca ayný anda, uzaklýðý kaldýrýnca ayný yerdeyiz! O zaman her zaman ve her yerde beraber olanlardanýz...
    Seni seviyorum diyen sözlere deðil bizim için aðlayan gözlere inanýrýz çünkü beraber aðlamaktaki tatlýlýk kadar hiçbir þey gönülleri birbirine baðlayamaz. Güneþi kaçýrdýk diye gözyaþý dökenler yýldýzlarý da göremezler, gerçek mutluluk gecenin karanlýðýnda güneþi pencerene çizebilmektir. Ve biz bir sevgi adýna bir yaþam harcayanlardanýz. Bütün sevgilerin toplamý bizi o tek sevgiye ulaþtýrdýkça anlamlý...bu mânânýn peþindeyiz.
    “Allah ihsan kývamýnda yaþayanlarla beraberdir”(el-ankebut29/69). Amel çabasýnýn yalnýz Allah için olduðunu bilmek ve bu dönüþüm eylemine baþka niyetlerin karýþmasýna izin vermemektir düstûrumuz... Saðlam bir inanç, düzgün bir ibadet hayatý, muntazam bir muamelat ve yüksek ahlakî bir seviye içerisinde tevhid inancýna baðlý hayýrlý bir ömür yolunda gönüllü deðiþim talipleri...
    “susuz kalsam, yanan çöllerde can versem elem duymam
    yanardaðlar yanar baðrýmda, ummanlardan nem duymam
    alev yaðsa göklerden ve ben messeylesem duymam
    cemalinle ferak-nâk et ki yandým ya rasulallah!;”
    Gönlümüze verilmiþ bir sevgi!... Sevmekle koruduðumuz sevmekle yaþattýðýmýz. Yýllarca yýllara verdiðimiz anlam... kardelen oluruz her birimiz; kýþýn ak alazlarýna, ak ateþlerine bürünen; yakasýnda küçücük bir hayatý taþýyan, yorgun ayak izlerine boyun eðmeyen kar çiçekleriyiz...
    Karanlýðýn ardýndan çizilir aydýnlýðýn resmi, her yeni gün her baþlangýcýn satýr aralarýdýr aslýnda. Hayat yaþadýðýnca baþlamýþtýr, yaþadýðýnca devam edecek bir süreç. Ve sen her þeyi býrakýp yola düþmelisin. Sakýn ola ki kýlýcýný çekip aydýnlýða hücûm etme! Seni diriltmeye geleni öldürmeye kastetme! Umut kuþum yükselmenin vaktidir þimdi. Çaðlarýn doðacak þafaðýsýn sen!...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

New Icons 03

VazGeÇmeK ..
    \"Ýçim acýyor, geçer elbet, geçer de, anlamsýz bir yer de, unuttuðumu sandýðým bir yer de , yeniden sýzlar, ama varsýn sýzlasýn, sýzlamadý mý; kocaman sevilmiyor ki... \"
    Ne yapacaðýný bilememek ne kadar kötü bir durum. Beyaz bir ýþýk arýyorsun bazen, görüyorsun.. Siyahýn yoðunlu eritiyor ýþýðý yine kör oluyorsun..
    Nerdesin sen þimdi kim bilir? Neler yapýyorsun? Özlüyor musun beni? Biliyor musun ben geceleri hep seninle konuþuyorum uzun uzun.. Seni Seviyorum diye haykýrýyorum. Dünya umurumda deðil. Takmýyorum, düþünmüyorum hiçbir þeyi.. Sadece seni, sadece seni düþünüyorum ve aðlýyorum!!! Sýrf senin yanýnda olamadýðým için aðlýyorum..
    Býrakýp gittiðin, tüm kapýlarý yüzüme kapadýðýn günden beri aylar geçti.. Aylar geçti ama içimdeki sevgin hiç bitmedi... Beni sevmediðini, önemsemediðini bilmeme raðmen büyüttüm sevgimi. Ama bu gece Vazgeçiyorum Senden.. Ben seninle olmak, seni yaþamak istiyordum.. Tek isteðim buydu.. Ama izin vermedin. Bilmiyorsun ki geç zamanlar vardýr.. Ne yapsan affedilmeyecek, ne yapsan boþ.
    Bazen ne kadar genç olursanýz olun yorgun ve yaþlý bakýyorsunuz ve tek bir söz kalýyor geriye Vazgeçmek...!
    Korkma, seni artýk sevmiyorum....

Günesin rengine benzemez gecenin rengi. üsütür ayazý korkutur karanlýgý, bugün garip bir hüzün var üstümde ya ben fazlayým bu þehirde ya sen eksiksin...

Beni sevgisizliðinin derinliðindeki o karanlýk dehlizlere iterken hiç sýzlamadý için... Ama benim yüreðimin gittiðin günden beri sýzýsý dinmiyor... Aþkýna sevdalý bir can, sevgine tutsak bir aþýk vardý bu canda... O gün gözlerim seni görmek için bakarken gerçeðin buz gibi soðuk yüzüyle karþýlaþtý... Bir baþkasýnýn evinde... bir baþkasýnýn yataðýnda... bir baþkasýnýn tenine dokunan ten... O sendin...
    Korkma artýk sevmiyorum seni...
    Sadece içim sýzlýyor... yüreðim kanýyor ama sevmiyorum seni...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Güzel þiirler emeðine saðlýk.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Bugün; bütün aðaçlar yüreðimdeydi.
    Bütün çiçekler gözlerimde.
    Güneþ, ýþýklarýný dudaklarýma kondurmuþtu.
    Neydi kanýmý kaynatan bu güzelliðin adý?
    Mutluluk muydu?

Bugün,
    Ne varsa hüzünden yana
    denize fýrlattým az önce.
    Sanki beklermiþ gibi hepsini,
    hop hop hoplatýverdi dalgalarýnda.
    En güzel maviliðiyle oynaþýp durdu.
    "Bak" dedi "fýrlattýðýn hüzünlerine...
    Ýþte; onlarýn bendeki hükmü sadece bu!"

Sonra, þakalaþýrcasýna
    bir kaç tuzlu damlasýný
    sýçratýverdi yüzüme.
    Gülümsedim mahcup mahcup,
    onun bu neþesine...
    Duruldu.
    Bir deniz yýldýzý býraktý avuçlarýma.
    Yoksa mutluluk bu muydu?

Herkes kalabalýkken,
    içimdeki yalnýzlýðý
    alýp, gidiverdi sihirbaz martýlar!
    Bir de arkasýndan o bildik
    þen kahkahalý baðýrýþmalar!
    Hiç bu kadar güzelini görmemiþtim.
    Beyazmýþ meðerse
    beni, onlarla bütünleþtiren mucize!
    Kanat çýrpa çýrpa,
    yüreðimdeki isyanlarý uçurdular...
    Yaþamaktan aldýðým tad; iþte buydu!
    Yoksa mutluluk bu muydu?

"Sen mutluluðun resmini
    çizebilir misin Abidin?"
    Evet... Adým ÝNSAN...
    Ya, tabii ki, çizerim!

Az önce;
    aðaç oldum,
    çiçek oldum,
    güneþ oldum,
    deniz oldum,
    martý oldum,
    ölümsüzleþtim...

Meðerse, hep
    yanýbaþýmdaymýþ
    bu güzel resim!
    Ben çizdim. Adý umudum'du!
    Yoksa tüm umutlarým
    beni hiç terketmeyen
    mutluluðum muydu?

* * *

Mutluluk,
    hepimize sadece
    kendi çizdiðimiz resimler
    ve uzaklýklar kada

Kullanýcý Bilgi Menüsü

rýca ederým hocam.hersey býz ýnsanlar ýcýn.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

güzel þiirler eline saðlýk kanarya

Sayfa 1/4 1234 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri