REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
3 sonuçtan 1 ile 3 arası

Konu: 'Aziz YILDIRIM'ın Hayatı'

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Icon12 'Aziz YILDIRIM'ın Hayatı'

Aziz Yıldırım Hakkında Bilinmeyenleri "Kara Kutusu" Gazeteci Alaattin Metin Anlattı

"Her maç sabahı Eyüp Sultan'a gider!" :45:

Fenerbahçe, kuruluşunun 100. yılında başarılarıyla dillerde. Ama kutlamaların sesi kısılmaya yüz tutunca, bu başarıların ardındaki asıl figürün hakkı da teslim edilmeye başladı: Aziz Yıldırım. İşte 52. Başkan hakkında bilinmeyenler…

Fenerbahçe'de 100. yıl etkinlikleri, hem futbol hem de basketbolda şampiyonluk kutlamalarıyla sürüyor. Spor basınında bu başarıların ardındaki asıl figürün 52. Başkan Aziz Yıldırım olduğuysa artık daha sık telaffuz ediliyor. Görevde bulunduğu dönemde zaman zaman çok sert eleştirilere maruz kalan Yıldırım'ın imzasını taşıyan stad, tesisler, transferler, şampiyonluklar ve kulübün parmak ısırtan ekonomik durumunu gölgeleyen tek şey Fenerbahçe'nin Kapıkule'yi aşmakta yaşadığı sıkıntı. Yeni hedefini buna göre belirleyen Aziz Yıldırım'ın hayatı ve iş yaşamı da kamuoyunda en çok merak edilen konular arasında. Akşam Gazetesi spor müdürü ve futbol yazarı Alaattin Metin, Yıldırım'a en yakın gazeteci olarak biliniyor. O kadar yakın ki, kimilerine göre Yıldırım'ın "cebinde" yaşıyor! O bu yakıştırmalardan hiç şikayetçi değil; hatta "düşmanlarım çatlasın" dercesine hoşuna bile gidiyor. İşte Fenerbahçe takım uçağına binebilen tek gazeteci Alaattin Metin'den Aziz Yıldırım hakkında bilmediklerimiz
    Aziz Yıldırım 1952 Diyarbakır Ergani doğumlu. Babası ilkokul öğretmeni Şefik Yıldırım, annesi ev hanımı Sermet Yalçın. Ailenin en büyük çocuğu olan Aziz, kardeşleri Acar ve Ali gibi ortaokul ve liseyi Düzce'de okudu. Ardından Ankara Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi'ni bitirip 'Nato müteahhidi' olarak bilinen dayısı Faruk Yalçın gibi mesleğini icra etmeye başladı; 1973'te Maktaş Mühendislik firmasını kurdu. Ama her zaman aklının bir köşesinde gençliğinde oynadığı futbol vardı. 1990-1992 yıllarında Metin Aşık başkanlığındaki Fenerbahçe yönetiminde görev aldı. 15 Şubat 1998'deki kurultayda Vefa Küçük'e bir oy fark atarak başkan seçildi. Sağlığına ve ailesine yeteri kadar vakit ayıramadığı gerekçesiyle 2001'de istifa etti, ama kısa süre baskılara dayanamayıp geri döndü. İkinci istifa girişimi ise geçen yıl şampiyonluğu kıl payı Galatasaray'a kaptırınca oldu. Ancak yine "taraftarın yoğun baskısı" nedeniyle ayrılamadı. Peki başkanlığı döneminde Fenerbahçe'yi dört kez şampiyon yapan, hırslı, kavgacı ve son derece mesafeli bildiğimiz Aziz Yıldırım gerçekte nasıl biri?
    "Gerçek Aziz Yıldırım'ı tanımıyorsunuz. Adam gibi adamdır, eğer tanımak isterseniz tabii" diyerek söze başlıyor Alaattin Metin. "Herkesin eksikleri yanlışları vardır, kimse Hz. Ömer değil. Çok hırslı ve kavgacı. Çabuk sinirleniyor, çünkü şeker hastası. Bir de çok tez canlı. Ama istediği hedefe de onu bu yönleri götürüyor işte. İnandığı şeyi yapar. Dik duruşundan asla taviz vermez." Başkan Yıldırım'ın kötü yönleri Metin'e göre çok inatçı ve çabuk darılması. "İnsanların yanlışlarını görünce diyaloğu birden kesiyor."
    Alaattin Metin, Aziz Yıldırım'ın "bütün hayatı"nın Fenerbahçe olduğunu söylüyor. "Hayatta öncelik sırasında ilk Fenerbahçe var, ailesi ikinci sırada. Ailesi çok rahatsız, kendilerine daha fazla vakit ayırmasını istiyor."
    Çok göz önünde olmayı seven bir başkan değil Yıldırım. Eşi Yıldız Hanım, kızları Hande ile Gülşah medyadan çok uzaklar. Ama ailenin medyada fazlasıyla yer alan bir ferdi var ki, Yıldırım'ı çok rahatsız ediyor: Dayısı Faruk Yalçın'ın sosyete sayfalarından, özellikle yaz aylarında bir gün olsun inmeyen kızı Süreyya Yalçın. "Özellikle 'Fenerbahçe kulübü başkanı Aziz Yıldırım'ın yeğeni' diye belirtilmesinden rahatsız oluyor."

Kullanıcı Bilgi Menüsü

buyuk baskan buyuk taraftar.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

1952 yılında Diyarbakır Erganide doğdu.Babası ilkokul öğretmeni.Orta öğrenimini Düzcede tamamladı.Ankara Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi mezunu.İnşaat mühendisi.Nato mühendisliği yaptı.Maktaş mühendislik firmasının sahibi.1990-1992 yıllarında Metin Aşık başkanlığındaki yönetimde görev aldı.1991-1992 sezonunda Futbol Şubesi sorumluluğunu üstlendi.O dönemde Tanjunun Galatasaraydan Fenerbahçeye transferini gerçekleştirdi.Evli ve iki çocuk babası.

GÜNDEM GÜNDEM GÜNDEM 1 HAZİRAN 2001

Gitme kal baskısı

Hürriyet 1 Haziran 2001
    Sadi Kemal Yaşar

Ali Şen: Gerekirse evine, işine, kulübe gider, göreve devamını rica ederiz...

Vefa Küçük: Artık kendimi emekli yaptım. Fenerbahçenin Fsinde bile yokum.

Şadan Kalkavan: Kararını tekrar gözden geçirmesinin doğru olacağına inanıyorum.

Sağlığına ve ailesine yeterli zaman ayıramadığını ileri sürerek başkanlığı bırakacağını açıklayan Aziz Yıldırımın kararından dönmesi için sarı lacivertli camia ayaklandı. Eski yöneticiler, futbolcular ve dernekler Yıldırımın kararını bir kez daha gözden geçirmesini istedi.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırımın ‘‘Görevi bırakıyorum’’ açıklaması camiayı ayağa kaldırdı. Sarı lacivertli kulübün önde gelen isimleri, şampiyonluk kutlamaları devam ederken şok kararını veren Yıldırımın devam etmesi gerektiğini savundu. Gündeme bomba gibi düşen bu karar üzerine çeşitli görüşler ortaya çıktı.

ALİ ŞEN: OLMADI BAŞKAN

Olmadı başkan. Camiamız, Yıldırıma her zaman büyük destek vermiştir. Ben ve bütün taraftarlar, gerekirse evine, kulübe veya işine gidip, göreve devam etmesini rica ederiz. Kimse yeni başkan aramasın. Görevine devam etmelidir. Ancak F.Bahçe Kulübü Başkanı televizyonlarda asla ağlamamalıdır. Olağanüstü kongre kararı alınırsa 1 Temmuzda yeni başkan seçilecek. Yeni yönetim iç transferin şeklini beğenmeyebilir.

ŞADAN KALKAVAN: İYİ DÜŞÜNSÜN

İstifasını üzüntüyle izledim. 3.5 yıllık hizmetinde ve son yılında şampiyonluğa giden yolda büyük başarı kazandırmıştır. Bundan sonraki hedef Şampiyonlar Ligi şampiyonluğdur. Bu ilk senede illaki olacak diye düşünmüyoruz. Kendisinin başkanlığında daha ileri gideceğiz. Zaman zaman fikir ayrılığımız olmuştur. Amaç hep F.Bahçenin başarısıydı. Kararını tekrar gözden geçirmesinin doğru olacağına inanıyorum. Gitmesi camiaya zarar verecektir.

VEFA KÜÇÜK: BEN YOKUM

F.Bahçe için hayırlı uğurlu olsun. Şu an seyahatteyim. Ben tarihi görevimi kongrede yaptım. Üyelere ve F.Bahçeye sahip çıktım. Karşılığını göremedim ve kendimi emekli ettim. Artık F.Bahçenin Fsinde bile yokum. Kulüp sahipsizdi, çıktım ortaya, ama kongre üyeleri bana sahip çıkmadı. Üyeler yine en doğrusunu yapar en doğru kişiyi seçerler.

MURAT ÖZAYDINLI: ZOR BULUNUR

F.Bahçe taraftarı olarak kalmasını istiyorum. Yakın dostu olarak, bırakması gerekir. Yaşadıkları ve çektiği sağlık sorunlarıyla stresini yakından gördüm. F.Bahçe, bir Aziz Yıldırım’ bence bulamaz. Uzun bir süre de bulamayacak. 3.5 yıldır hep yanında oldum.

MAHMUT USLU: BIRAKTIRMAZLAR

Onunla başladım, onunla bitireceğim. Büyük fedakarlıklar yaptı. Sağlığına, ailesine yeterli zamanı ayıramadı. Bundan böyle onun yükünü hafifletebiliriz. Camianın onu bırakacağını sanmıyorum. Bıraktırmazlar. Onun gibi başkan zor çıkar. Kişisel tercihim, o giderse ben de yokum:45:

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri